Pepparkakskladdkaka

JULIG KLADDKAKA En chokladkladdkaka förvandlas enkelt till en härlig, läcker julkladdkaka med några pepparkakor på toppen. Supergott & mycket uppskattat! Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Baka underbara saffranskärleksmums –klicka här eller på bilden för recept!
Baka underbara saffranskärleksmums –klicka här eller på bilden för recept!
Gör superläcker saltlakritskola – klicka här eller på bilden för recept!
Gör superläcker saltlakritskola – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Här finns massor av olika julrecept från Lindas bakskola!

Pepparkakskladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Lätt försiktigt ut några pepparkakor ovanpå smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Lätt försiktigt ut några pepparkakor ovanpå smeten.
3. Lätt försiktigt ut några pepparkakor ovanpå smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljglass.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

pepparkakskladdkaka5 pepparkakskladdkaka7

pepparkakskladdkaka1

Mandelknäckbräck

HEMGJORT GODIS Ett mycket lättgjort godis med en knäckig botten och ett härligt, chokladtäcke med hackad sötmandel i. Supergott och det räcker till många! Bryt en bit i valfri storlek!

after eight fudge

Hemgjord ljuvligt god After Eight fudge – klicka här eller på bilden ovan för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Mandelknäckbräck

200 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
2 krm salt
½ dl vatten

Garnering
300 g mörk eller ljus choklad
75 g sötmandel

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka till 150 grader. Koka på ganska hög värme, men inte så det bränns fast.

2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (du kan lägga pappret i en form, ca 25 x 25 cm om du vill ha jämnare kanter. Men om smeten kan också flyta ut på ett bakplåtspapper. Ställ bottnen för att stelna i frysen en stund.

3. Garnering: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör om ordentligt.

4. Hacka sötmandeln.

5. Blanda ner sötmandeln i den smälta chokladen.

6. Bred ut chokladen på bottnen. Låt den stelna i kylen. Bryt bräcken i bitar.

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka till 150 grader. Koka på ganska hög värme, men inte så det bränns fast.
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt koka till 150 grader. Koka på ganska hög värme, men inte så det bränns fast.
2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (du kan lägga pappret i en form, ca 25 x 25 cm om du vill ha jämnare kanter. Men om smeten kan också flyta ut på ett bakplåtspapper. Ställ bottnen för att stelna i frysen en stund.
2. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper (du kan lägga pappret i en form, ca 25 x 25 cm om du vill ha jämnare kanter. Men om smeten kan också flyta ut på ett bakplåtspapper. Ställ bottnen för att stelna i frysen en stund.
3. Garnering: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör om ordentligt.
3. Garnering: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör om ordentligt.
4. Hacka sötmandeln.
4. Hacka sötmandeln.
5. Blanda ner sötmandeln i den smälta chokladen.
5. Blanda ner sötmandeln i den smälta chokladen.
6. Bred ut chokladen på bottnen. Låt den stelna i kylen. Bryt bräcken i bitar.
6. Bred ut chokladen på bottnen. Låt den stelna i kylen. Bryt bräcken i bitar.

mandelknäckbräck7

Chokladkokoskladdkaka

chokaldkokoskladdkaka5

LJUVLIGT GOD KLADDKAKA Kokos och choklad är en underbar kombination! Kokos är ett mycket enkelt och bra sätt att smaksätta en vanilj chokladkladdkaka! Servera gärna kakan med vaniljglass eller vispgrädde.

Baka underbara, ljuvliga Bountykärleksmums – klicka här eller på bilden för recept!
Baka underbara, ljuvliga Bountykärleksmums – klicka här eller på bilden för recept!
Baka en fantastiskt god kokostosca – klicka här eller på bilden för recept!
Baka en fantastiskt god kokostosca – klicka här eller på bilden för recept!

Här finns fler läckra, goda recept på kladdkakor – klicka här!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Chokladkokoskladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Garnering & till formen
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos), 23–24 cm i diameter.

3. Strö över kokos

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos), 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos), 23–24 cm i diameter.
3. Strö över kokos
3. Strö över kokos

chokaldkokoskladdkaka4

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Saffrankärleksmums

saffrankärleksmums9 saffrankärleksmums11

LJUVLIG GOD SAFFRANSKAKA Den här kakan är oerhört saftig & god. Den sötsura citronglasyren är en fantastisk kombination till saffranskryddan, men man kan göra glasyren utan citron och blanda med vatten istället.

[caption id="attachment_53348" align="alignnone" width="288"]saffransflorsockerbullar Superläckra saffransflorsockerbullar med smörkräm – klicka här eller på bilden för recept![/caption]

 

[caption id="attachment_53347" align="alignnone" width="286"]saffranssockerkaka Baka en supersaftig, härliga saffranssockerkaka – klicka här eller på bilden för recept![/caption]

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på INSTAGRAM – KLICKA HÄR (så får du alla mina recept)

Saffrankärleksmums

Ca 20 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 påse saffran, 0,5 g
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
4 ½ dl florsocker
2–3 msk pressad citron (eller vatten om man inte vill ha citronsmak)

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

[caption id="attachment_53330" align="alignnone" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.[/caption]

 

[caption id="attachment_53331" align="alignnone" width="860"]2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm. 2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.[/caption]

 

[caption id="attachment_53332" align="alignnone" width="860"]3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen. 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.[/caption]

 

[caption id="attachment_53333" align="alignnone" width="860"]4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar. 4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.[/caption]

 

[caption id="attachment_53334" align="alignnone" width="574"]5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. 5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.[/caption]

 

[caption id="attachment_53335" align="alignnone" width="860"]6. Skär kakan i rutor med en vass kniv. 6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.[/caption]

saffrankärleksmums12 saffrankärleksmums7 saffrankärleksmums9 saffrankärleksmums8

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lindas-jul-1024x831.jpg

Chokladtårta utan mjöl & socker

mjölfri kladdkaka

Bake en nyttig mikrokladdkaka! Supergod! Klicka här för recept!
Baka en nyttig mikrokladdkaka! Supergod! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Chokladtårta utan mjöl & socker

8–10 bitar

200 g mörk choklad (välj en kvalitetschoklad som du gillar)
3 ägg

Garnering
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.

2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.

3. Blanda ner gulorna i chokladen.

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.

5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.

6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.

7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant).

8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. (Kakan sjunker ihop när den svalnar). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde och hallon, eller ät den som den här.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.

2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.
2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.

3. Blanda ner gulorna i chokladen.
3. Blanda ner gulorna i chokladen.

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.

5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.
5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.

6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.
6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.

7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant).
7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant).

8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. (Kakan sjunker ihop när den svalnar). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde och hallon, eller ät den som den här.
8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. (Kakan sjunker ihop när den svalnar). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde och hallon, eller ät den som den här.

Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...

Generic filters