Schweizernöttårta
DRÖMGOD, LÄTTGJORD TÅRTA En ljuvlig kladdkakebotten med grovhackad schweizernöt på toppen – en perfekt, underbar kombination. De nötiga chokladen ger ett litet tuggmotstånd och gudomligt god smak. En mycket lättgjord, lyxig och galet god dessert, kalastårta eller fikabröd!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Schweizernöttårta
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Fyllning
200 g schweizernötchoklad
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Hacka chokladen grovt.
4. Strö chokladhacket över smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.