Bake-off frallor

bakeofffrallor7

4. Ta en påse frysta frallor (eller en i taget) när du är sugen på nygräddat bröd (de håller 1–2 månader i frysen).

BJUD PÅ NYGRÄDDADE FRALLOR Frallor tar sin tid att baka eftersom de ska jäsa i två olika omgångar. Men här kommer lösningen! 🙂 Frys in degbullarna i frysen innan du gräddar dem. Då kan du ta fram en eller flera frallor och grädda dem precis när du vill! Supersmart och de blir supergoda! Ingen kan tro att degen varit frys innan. Degen håller i ca 1–2 månader i frysen. Den tinar ganska snabbt när den kommer ut i rumstemperatur.

mjölfri hälsolimpa
Baka en mjölfri hälsolimpa – klicka här eller på bilden för recept!
Baka fluffiga, härliga tekakor – klicka här eller på bilden för recept!
Baka fluffiga, härliga tekakor – klicka här eller på bilden för recept!

Tips! Byt ut 2–3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl för mer fibrer i frallorna.

Tips! Gör en halv sats deg om du vill ha 9 frallor.

Bake-off frallor

Ca 18 st

* Vatten i degen gör frallorna lite sega och mer luftiga och mjölk gör dem mjuka och saftiga i konsistensen. Båda varianterna är goda och det är bara den personliga smaken som avgör vad man gillar bäst. Skillnaden i smak och konsistens är inte jättestor, utan det krävs ganska mycket erfarenhet för att kunna avgöra vilken sorts degvätska man använt.

50 g jäst
6 dl vatten eller mjölk, fingervarm *
2 tsk salt
2 msk rapsolja
14–16 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på 2 mjölade tallrikar eller skärbrädor. Ställ dem i frysen i någon timme tills de blir frysta och hårda.

3. Lägg de frysta degfrallorna i plastpåsar och lägg dem i frysen.

4. Ta en påse frysta frallor (eller en i taget) när du är sugen på nygräddat bröd (de håller 1–2 månader i frysen).

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem tina. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten eller mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på 2 mjölade tallrikar eller skärbrädor. Ställ dem i frysen i någon timme tills de blir frysta och hårda.
2. Dela degen i ca 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på 2 mjölade tallrikar eller skärbrädor. Ställ dem i frysen i någon timme tills de blir frysta och hårda.
3. Lägg de frysta degfrallorna i plastpåsar och lägg dem i frysen.
3. Lägg de frysta degfrallorna i plastpåsar och lägg dem i frysen.
4. Ta en påse frysta frallor (eller en i taget) när du är sugen på nygräddat bröd (de håller 1–2 månader i frysen).
4. Ta en påse frysta frallor (eller en i taget) när du är sugen på nygräddat bröd (de håller 1–2 månader i frysen).
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem tina. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem tina. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

bakeofffrallor8

bake off

Nyttiga russinhavrekakor

nyttigarussinhavrekakor5

SOCKERFRIA KAKOR Hälsosamma havrekakor med russin – helt utan mjöl, socker eller smör. De är segmjuka inuti och knapriga på ytan. Perfekta när man vill vara nyttig! Om man inte hinner äta frukost eller mellis kan man ta med sig några kakor på vägen.

Det tar bara några minuter att röra ihop smeten och 15 min att grädda kakorna. Totalt är de klara på 20–30 min.

Tips!
Smaksätt gärna kakorna med 1 tsk kanel, kardemumma eller vaniljpulver.

nyttigadadelbollar
Nyttiga dadelbollar helt utan socker och smör. Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Nyttiga russinhavrekakor

Ca 12 st

1 banan
ca 2 dl havregryn (anpassa mängden till storleken på bananen, degen ska vara lätt kladdig).
¾–1 dl russin

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram banan, havregryn och russin.

2. Mosa bananen i en skål.

3. Tillsätt havregrynen och glanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).

4. Rör ner russinen och forma bollar av degen.

5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram banan, havregryn och russin.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram banan, havregryn och russin.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.
2. Mosa bananen i en skål
3. Tillsätt havregrynen och glanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
3. Tillsätt havregrynen och glanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
4. Rör ner russinen och forma bollar av degen.
4. Rör ner russinen och forma bollar av degen.
5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

nyttigarussinhavrekakor7 nyttigarussinhavrekakor9 nyttigarussinhavrekakor6 nyttigarussinhavrekakor8

Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser

nyttigakanelhavrekakor7

HÄLSOSAMMA KAKOR Nyttiga havrekakor helt utan mjöl, socker eller smör. De är segmjuka inuti och knapriga på ytan. Perfekta kakor när man vill vara nyttig! Om man inte hinner äta frukost eller mellis kan man ta med sig några kakor i en påse i väskan. Smidigt och enkelt! Det tar bara några minuter att röra ihop smeten och 15 min att grädda kakorna. Totalt är de klara på 20–30 min.

Tips smaksättning!
Kanelen kan bytas ut mot 1/2 tsk mald eller krossad kardemumma eller 2 tsk vaniljpulver. En nypa salt i degen ger också extra smak.

nyttigadadelbollar
Nyttiga dadelbollar helt utan socker och smör. Klicka här för recept!
nyttigakesobröd
Nyttiga Kesobröd helt utan mjöl – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser

Ca 12 st

1 banan
1 tsk kanel
ca 2 dl havregryn (anpassa mängden till storleken på bananen, degen ska vara lätt kladdig).

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.

2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).

3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.
2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
2. Tillsätt kanel och havregryn. Blanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
3. Forma ca 12 runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

nyttigakanelhavrekakor5 nyttigakanelhavrekakor8nyttigakanelhavrekakor9nyttigakanelhavrekakor10

 

Kanelbullekladdkaka

kanelbullekladdkaka4 kanelbullekladdkaka5

ÄLSKADE KANELBULLE Smaken av kanelbulle är bland det godaste som finns. Och den här kladdkakan är verkligen oemotståndlig! Den smakar kanelbulle, den är kladdig och den är superenkel att göra! En perfekt dessert eller fikabröd som man snabbt slänger ihop av ingredienser man oftast har hemma.

Enkel Daimtårta som är galet god – klicka här för recept!
Enkel Daimtårta som är galet god – klicka här för recept!
Spröda, läckra kanelbulledrömmar – klicka här eller på bilden för recept!
Spröda, läckra kanelbulledrömmar – klicka här eller på bilden för recept!

 

Den här kanelbullekladdkakan är en stor favorit! Sååååå grymt god och alltid ett uppskattat fika!

 

Baka en magiskt god kanelbullesockerkaka – klicka här för recept!

Kanelbullekladdkaka

10–12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
½ krm salt
2 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.
2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

kanelbullekladdkaka3 kanelbullekladdkaka1 kanelbullekladdkaka2

Morotskärleksmums

morotskärleksmums2 morotskärleksmums3

Kärleksmums med saftig morotskaksbotten En riktig, riktigt saftig morotsbotten med svag kanelsmak och på toppen vit glasyr med kokos. Fantastiskt goda rutor! Om du vill ha frosting på kakan istället för glasyr har jag ett supergott recept här: morotskaka med frosting– klicka här!

Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
kärleksmumsmuffins
Baka saftiga, härliga kärleksmumsmuffins med glasyr – klicka här för recept!
Mockarutor
Mockarutor, kärleksmums, snoddas… Baka de populära, goda rutorna! Recept – klicka här!

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

 

Morotskärleksmums

Om du vill täcka kakan med cream cheese frosting istället för glasyren i receptet klickar du här för recept!

Ca 12 bitar

200 g morötter (ca 3 normalstora morötter)
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
4 dl vetemjöl 

Glasyr (eller cream cheese frosting – klicka här för recept)
1 ½ msk vaniljsocker
4 dl florsocker
50 g smör, smält
3–5 tsk vatten 

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden  vatten så att konsistensen blir lagom bredbar. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
morotskärleksmums
5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.

morotskärleksmums1 morotskärleksmums5 morotskärleksmums4