Pepparkaksglass

pepparkaksglass6

LYXIG DESSERT En superkrämig, supergod glass som man snabbt rör ihop på ca 5 min. Tillsätt hakad vit choklad och pepparkakor i smeten. Det blir underbart gott, en perfekt kombination. En riktigt lyxig, lättgjord dessert i juletider.

Lyxig, lättgjorda glassbakelser med hallon. Klicka på bilden för recept!
Lyxig, lättgjorda glassbakelser med hallon. Klicka på bilden för recept!
Galet god Daimfudge – klicka på bilden för recept!
Galet god Daimfudge – klicka på bilden för recept!

Pepparkaksglass

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 397 gram
100 g vit choklad, 
ca 10 pepparkakor

Garnering
några pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om ordentligt med en slev.

2. Hacka chokladen och bryt pepparkakorna i bitar.

3. Rör ner den vita chokladen och pepparkaksbitarna i gräddsmeten. Rör om.

4. Dekorera glassen med några pepparkakor. Frys in glassen i 6–8 timmar. Ta fram den ca 20 min före servering.

1. Vispa grädden fluffig. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om ordentligt med en slev.
1. Vispa grädden fluffig. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om ordentligt med en slev.
2. Hacka chokladen och bryt pepparkakorna i bitar.
2. Hacka chokladen och bryt pepparkakorna i bitar.
3. Rör ner den vita chokladen och pepparkaksbitarna i gräddsmeten. Rör om.
3. Rör ner den vita chokladen och pepparkaksbitarna i gräddsmeten. Rör om.
Dekorera glassen med några pepparkakor. Frys in glassen i 6–8 timmar. Ta fram den ca 20 min före servering.
Dekorera glassen med några pepparkakor. Frys in glassen i 6–8 timmar. Ta fram den ca 20 min före servering.

pepparkaksglass7pepparkaksglass7

Kokospraliner

Kokospraliner5

DRÖMGODA PRALINER Lättjgorda och ljuvligt goda chokladpraliner med kokos i. Jag älskar kombinationen kokos och choklad. Så himla gott! Förvara pralinerna i kylskåp!

chokladknäck
Supergod chokladknäck – klicka på bilden för recept!
Drömgod chokladtorrone – klicka på bilden för recept!
Drömgod chokladtorrone – klicka på bilden för recept!

Kokospraliner

100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
½–1 dl kokos (tillsätt önskad mängd)

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR
1.
Smält chokladen över vattenbad. Rör ner kokos i smeten.

2. Häll smeten i knäckformar. Strö över lite kokos. Låt dem stelna i kylen.

Smält chokladen över vattenbad. Rör ner kokos i smeten.
1. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner kokos i smeten.
2. Häll smeten i knäckformar. Strö över lite kokos. Låt dem stelna i kylen.
2. Häll smeten i knäckformar. Strö över lite kokos. Låt dem stelna i kylen.

Kokospraliner1 Kokospraliner4 Kokospraliner2

Ska man smälta smöret när man bakar lussebullar?

smör

Svar: Helst inte. Rumsvarmt smör är att föredra för då smörjs glutentrådarna bäst så de blir starka. Det är  viktigt för att bullarna ska jäsa bra och växa på höjden under gräddningen. Om man smälter smöret finns det risk att man tillsätter för mycket vetemjöl i degen eftersom det smälta smöret suger åt sig mer mjöl. Och då kan bullarna jäsa sämre samt bli tunga och kompakta.

Om du tillsatt smält smör i degen är det ingen fara. Det funkar det med, men var då noga med att inte tillsätta för mycket mjöl så att degen blir kompakt. Degen ska vara mjuk, smidig och följsam. Då jäser den bättre och bullarna blir luftiga och saftiga.

Daimpraliner

daimpraliner6

ENKELT MEN LYXIGT Dessa superenkla chokladpraliner är det perfekta hemgjorda godiset. Först och främst för att det är ljuvligt gott, men det är också så himla enkelt att göra. En kombination som jag alltid försöker sträva efter när jag bakar. De knapriga Daimbitarna på ytan gör pralinerna extra läckra och goda!

Superläcker chokladkola med ett täcke av choklad ovanpå – klicka här eller på bilden för recept!
Superläcker chokladkola med ett täcke av choklad ovanpå – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Brigadeiro-kola som är superlätt att göra – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Brigadeiro-kola som är superlätt att göra – klicka här eller på bilden för recept!

Daimpraliner

1 Daimbit
200 g mörk choklad

200 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
  2. Hacka Daimen.
  3. Häll chokladen i knäckformar. Använd gärna en kanna med pip.
  4. Strö hackad Daim över chokladen i formarna. Låt dem stelna i kylen.
Smält chokladen i en skål över vattenbad.
1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
Hacka Daimen.
2. Hacka Daimen.
Häll chokladen i knäckformar. Använd gärna en kanna med pip.
3. Häll chokladen i knäckformar. Använd gärna en kanna med pip.
Strö hackad Daim över chokladen i formarna. Låt dem stelna i kylen.
4. Strö hackad Daim över chokladen i formarna. Låt dem stelna i kylen.

daimpraliner5 daimpraliner7 daimpraliner8 daimpraliner10 daimpraliner11

After Eight-bars

aftereightbars4

LYXIGT JULGODIS Mintplattor i chokladfudgen är magiskt gott. Det ger en extra god och läcker smak. Ett enkelt och lyxigt sätt att smaksätta fudgen!

chokladknäck
Supergod chokladknäck – klicka på bilden för recept!
Drömgod chokladtorrone – klicka på bilden för recept!
Drömgod chokladtorrone – klicka på bilden för recept!

After Eight-bars

Ca 40 bitar

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)

22–24 After Eight plattor (1 litet paket)

GÖR SÅ HÄR

1. Ta fram alla ingredienser.

2. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om.

3. Bred ut ett tunt lager fudgesmet i botten på en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ut After Eight-plattor ovanpå. Upprepa i några lager.

4. Jämna till ytan med en spatel. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär chokladen i bitar när den stelnat.

1. Ta fram alla ingredienser.
1. Ta fram alla ingredienser.
2. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om.
2. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om.
3. Bred ut ett tunt lager fudgesmet i botten på en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ut After Eight-plattor ovanpå. Upprepa i några lager.
3. Bred ut ett tunt lager fudgesmet i botten på en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ut After Eight-plattor ovanpå. Upprepa i några lager.
4. Jämna till ytan med en spatel. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat.
4. Jämna till ytan med en spatel. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat.

aftereightbars2 aftereightbars1 aftereightbars3 aftereightbars5