Äppelkladdkaka

äppelkladdkaka3äppelkladdkaka2äppelkladdkaka8

En fantastisk, drömgod kladdkaka med rivna äpplen i smeten!

De rivna äpplena i smeten gör kakan extra saftig och god. Både mina barn och väninnor som jag bjöd på kakan var helt lyriska. Alla älskade den och kakan tog slut direkt. Inte en smula blev över. En perfekt kaka som man nästan alltid har ingredienser hemma till och den går snabbt att göra. Den är lika god dagen efter och går bra att frysa in. Den här kakan kommer bakas många gånger i mitt kök, det kan jag lova. Servera den gärna med en klick vispgrädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!
Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!

Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!

Här hittar du alla recept i Linda bakskola!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Äppelkladdkaka

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 äpplen
kanel eller kardemumma

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

2. Skala och riv äpplena.

3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv äpplena.
2. Skala och riv äpplena.
3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.
3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

äppelkladdkaka4
äppelkladdkaka9äppelkladdkaka7

Bokmässan

I morgon åker jag till bokmässan i Göteborg. Det ska verkligen bli superkul, men jag är väldigt nervös eftersom jag ska intervjuas två gånger på scen och baka bröd på scen inför publik. Jag kommer fram till Göteborg lördag eftermiddag, men då skippar jag att gå in på mässan. Det blir för sent. På kvällen ska jag ut på restaurang och äta middag med Semic bokförlag, men hela söndagen kommer jag vara på mässan hela dagen (se tider nedan). Om ni är där måste ni komma fram och hälsa på mig! Det vore jättekul!!! 🙂

linda

 

Dessa tider kan du se mig på mässan:

09.30 Intervju i Bonniers monter

14.30 bakar jag bröd på Kockscenen

15.00 Intervju i Bonniers monter

Daim fudge brownies

daim-fudge-cake2 daim-fudge-cake7

Fudge brownies har ett amerikanskt ursprung och är en av mina favoritkakor (jag har många favoriter 😉 ) De är mjuka, lätt kladdiga och har en fantastiskt god, krämig chokladtryffel på toppen. Med lite knaprig Daim på toppen blir de helt oemotståndliga! Och ett stort plus: de är enkla att göra! Jag gör egentligen bara enkla bakverk eftersom mitt motto är: Det ska vara enkelt och gott att baka!

Ljuvligt god kokostosca – klicka här för recept!
Ljuvligt god kokostosca – klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Daim fudge brownies

Ca 20 st

Fantastiskt goda, segmjuka brownies med krämig chokladtryffel & knaprig Daim på toppen.

125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör

Garnering
1 liten Daim (eller 1 ena biten Daim i ett Dubbel-Daim paket)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.

2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.

3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.

4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.

5. Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.

6. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Ställ kakan i kylen tills budgen stelnat (ett par timmar). Skär kakan i rutor.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om ordentligt.
5. Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.
5. Bred ut tryffeln på kakan när kakan kallnat.
6. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Ställ kakan i kylen tills budgen stelnat (ett par timmar). Skär kakan i rutor.
6. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Ställ kakan i kylen tills budgen stelnat (ett par timmar). Skär kakan i rutor.

daim-fudge-cake5 daim-fudge-cake8 daim-fudge-cake4 daim-fudge-cake3 daim-fudge-cake6

Schweizernötkladdkaka

schweizernötkladdkaka schweizernötkladdkaka

DRÖMGOD KLADDKAKA Kladdkaka är ljuvligt gott och en kladdkaka med grovhackad schweizernöt på toppen är ännu godare. De nötiga chokladen ger ett litet tuggmotstånd och gudomligt god smak. En mycket lättgjord, lyxig och galet god dessert, kalastårta eller fikabröd!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka en ljuvligt god kokostoscakladdkaka – klicka här för recept!
Baka en ljuvligt god kokostoscakladdkaka – klicka här för recept!

Schweizernötkladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning
200 g schweizernötchoklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Hacka chokladen grovt.

4. Strö chokladhacket över smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. Pudra över florsocker före servering.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. Pudra över florsocker före servering.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Hacka chokladen grovt.
3. Hacka chokladen grovt.
4. Strö chokladhacket över smeten.
4. Strö chokladhacket över smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

schweizernötkladdkaka schweizernötkladdkaka schweizernötkladdkaka schweizernötkladdkaka

Lindas lakritskola

Lakritskola1 Lakritskola2

LYXIGA, LÄCKRA LAKRTISKOLOR med en fantastisk smak. Jag älskar dessa sega kolor. Det är bra att ha en digital termometer när man kokor kola för att uppnå rätt temperatur under kokningen och få den rätta konsistensen på kolorna. Det går att göra kulprovet (då droppar man kolan i kallt vatten efter en stunds kokning och när det bildas kulor av kolan så är den klar). Dock är kulprovet inte lika säkert. Jag upplever att man ofta tror att kola är klar lite för tidigt och så blir den för mjuk.

Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept!
En fantastiskt god After Eight-tryffel – klicka här eller på bilden för recept!
En fantastiskt god After Eight-tryffel – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Lindas lakritskola

Ca 36 st

100 g Turkisk peppar-karameller (eller liknande godisar)
2 dl vispgrädde
1 ¼ dl vit sirap
25 g smör
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit

GÖR SÅ HÄR

1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.

2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, strösocker och Turkisk peppar. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.

3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).

4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.

1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.
1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.
2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, strösocker och Turkisk peppar. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.
2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, strösocker och Turkisk peppar. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.
3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).
3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).
4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.
4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.

Lakritskola2 Lakritskola6 saltlakritskola15 saltlakritskola14 saltlakritskola13 saltlakritskola12 saltlakritskola11 Lakritskola1