Randig rabarberkladdkaka i rutor

randigrabarberkladdkaka4 randigrabarberkladdkaka2 randigrabarberkladdkaka8

Kladdkakornas kladdkaka som är gudomligt god! De syrliga rabarberns ihop med den söta kladdkakan är helt perfekt! Den är superlätt att göra och sååå läcker! Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig rund kladdkaka eftersom denna variant innehåller lite mer smet. Här hittar du recept till en rund rabarberpaj gjord i en springform, ca 24 cm i diameter.

Läcker jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Läcker jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!
Saftig rabarberkakan i stekpanna – klicka här för recept!
Saftig rabarberkakan i stekpanna – klicka här för recept!

Här finns fler läckra rabarberrecept – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Randig rabarberkladdkaka i rutor

12–16 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
5–6 rabarberstjälkar
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.

3. Skala rabarbern.

4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.

5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.

6. Strö över strösocker.

7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Skala rabarbern.
3. Skala rabarbern.
4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.
4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.
5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.
5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.
6. Strö över strösocker.
6. Strö över strösocker.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

randigrabarberkladdkaka1 randigrabarberkladdkaka6 randigrabarberkladdkaka3 randigrabarberkladdkaka5 randigrabarberkladdkaka9 randigrabarberkladdkaka7

 

Rabarberkladdkaka

rabarberkladdkaka10rabarberkladdkakautvald 

 

 

 

Läcker jordgubbskladdkaka – klicka här för recept! Läcker jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!

Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Randig rabarberkladdkaka i rutor

12–16 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
ca 4–5 rabarberstjälkar
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.

3. Skala rabarbern.

4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.

5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.

6. Strö över strösocker.

7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Skala rabarbern.
3. Skala rabarbern.
4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.
4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.
5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.
5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.
6. Strö över strösocker.
6. Strö över strösocker.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

rabarberkladdkaka8 rabarberkladdkaka11 rabarberkladdkaka9 rabarberkladdkaka12

 

Lättgjorda hallonbakelser

hallonbakelser1

Snabba, enkla bakelser! Baka saftiga, goda hallonmuffins, spritsa en klick vispgrädde på toppen och dekorera med hallon! Vips så har du den allra ljuvligaste bakelsen som passar på födelsedagskalas, buffé, middagsbjudningar, fester och till fikat! Det går lika bra med jordgubbar istället för hallon!

 

Här finns receptet på saftiga hallonmuffins – klicka här finns receptet!

hallonflorsocker2

 

Det går också bra att göra bakelserna av hallonkladdkaka – här finns receptet:

Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!
Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!

Saftiga rågsiktsrutor

rågsiktsrutor6

Rågsiktsmjölet och mjölken gör att brödet får ett oerhört saftigt innanmäte. Jag älskar bröd med rågsikt just för att det blir så himla saftiga bröd. Jag har bakat ut brödet i en form med kanter, men det går lika bra att trycka ut degen på en vanlig ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Jag gjorde 8 stora bröd, men skär gärna degen i fler, men mindre rutor om du vill.

Kalljäsning!
Gör degen på kvällen och tryck ut den direkt i formen efter knådningen. Låt den jäsa övertäckt i kylen över natten. Ta fram den på morgonen och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Grädda enligt receptet!

Saftiga rågsiktsrutor

Ca 8 st

25 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
2 msk rapsolja
1 ½ tsk salt
8 dl rågsikt
ca 4 dl vetemjöl  

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt, rågsikt, och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm klädd med bakplåtspapper (en vanlig ugnsplåt går också bra) med mjölade händer.

3. Skär degen i rutor, ca 8 st med en degskrapa eller kniv.

4. Nagga rutorna med en gaffel. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min. Låt det svalna i formen.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm klädd med bakplåtspapper (en vanlig ugnsplåt går också bra) med mjölade händer.
2. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm klädd med bakplåtspapper (en vanlig ugnsplåt går också bra) med mjölade händer.
3. Skär degen i rutor, ca 8 st med en degskrapa eller kniv.
3. Skär degen i rutor, ca 8 st med en degskrapa eller kniv.
4. Nagga rutorna med en gaffel. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Nagga rutorna med en gaffel. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min. Låt det svalna i formen.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min. Låt det svalna i formen.

rågsiktsrutorutvald rågsiktsrutor9 rågsiktsrutor7 rågsiktsrutor8

Mjuka frukostfrallor

steg1 steg3

Extra saftiga, mjuka goda frukostfrallor som går bra att frysa in. Njut av dem med ett gott pålägg till en kopp te eller kaffe. Eller ta med bröden på utflykten, servera dem på buffén eller njut av dem till en fräsch sallad eller paj!

Så kalljäser du degen!
Baka ut degen och forma frallor. Lägg dem på plåten och låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten. Ta fram dem på morgonen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.

Saftiga, mjuka müslirutor – klicka här för recept!
Saftiga, mjuka müslirutor – klicka här för recept!
Filmjölkslimpa med rivna morötter – klicka här för recept!
Filmjölkslimpa med rivna morötter – klicka här för recept!

Här hittar du alla recept i Linda bakskola!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Mjuka frukostfrallor

25–30 st

25 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl rågsikt
ca 4 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, 12–14 cm långa.

3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, 12–14 cm långa.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

steg2