Syltkakor

syltkakor5 syltkakor3

Spröda fantastiskt goda småkakor, fyllda med hallon-, eller jordgubbssylt. Fyll kakburken med dessa gudomligt goda klassiker som både vuxna och barn älskar! Här finns ett liknande recept med marsanpulver i degen!

Lite salt i degen gör den extra smakrik och god, men det kan uteslutas om man vill.

Här finns fler enkla, goda recept, t ex bullar, pizza, piroger, tårtor och kakor!

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Här hittar du recept på fler goda småkakor från min blogg Lindas bakskola!

Syltkakor

Ca 30 st

Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
hallonsylt eller jordgubbssylt
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker.

syltkakor1 syltkakor4 syltkakor2

Kokostosca

kokostosca2

DRÖMGOD! Superläcker chokladkladdkaka med ett täcke av kokostosca! En gudomligt, galet god kaka som man inte får nog av. Den kan ätas som dessert med en klick glass, till fikat eller tas med på utflykten. Den här kakan är en stor favorit hemma hos mig! Det går bra att frysa in den. Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!

Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!

Kokostoscakladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Kokostosca
60 g smör
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 krm salt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.

4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.

5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.

6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

kokostosca1 kokostosca3

Så gör du nyttiga bananpannkakor med 2 ingredienser

sågördubananpannkakor2

 

NYTTIGA BANANPANNKAKOR Lättgjorda, snabba bananpannkakor med bara 2 nyttiga ingredienser: banan & ägg. Servera dem gärna med mosade bär, en klick keso & kanel. Ljuvligt gott, hälsosamt och mättande. Blanda flera bananer och ägg om ni är många som ska äta.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Bananpannkakor

2 st (eller ca 6 plättar)

1 banan
2 ägg
(ev. en nypa salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Ta fram banan och ägg.

2. Mosa bananen i en skål.

3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.

5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

1. Ta fram banan och ägg.
1. Ta fram banan och ägg.
2. Mosa bananen i en skål.
2. Mosa bananen i en skål.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

bananpannkakor5 sågördubananpannkakor

Perfekt pizzabotten

3. Bred ut pizzasåsen på degen.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept!
Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept!

Den här pizzabottnen har jag bakat hur många gånger som helst och jag älskar den! Den är lika god som pizzeriornas pizzabotten! Konsten att lyckas med pizza är att grädda den mycket varm och snabbt istället för länge och lägre värme. Bottnen blir mycket godare när man gräddar den i hög värme.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Pizzabotten

1 stor eller 2 mindre

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Förslag på fyllning
2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord
ca 200 ost, riven
ca 100 g skinka, skuren i bitar
oregano
4 ananasringar
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut pizzasåsen på degen.

4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på degen.
3. Bred ut pizzasåsen på degen.
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

steg5