Randig rabarberkladdkaka i rutor
Kladdkakornas kladdkaka som är gudomligt god! De syrliga rabarberns ihop med den söta kladdkakan är helt perfekt! Den är superlätt att göra och sååå läcker! Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig rund kladdkaka eftersom denna variant innehåller lite mer smet. Här hittar du recept till en rund rabarberpaj gjord i en springform, ca 24 cm i diameter.
Här finns fler läckra rabarberrecept – klicka här!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Randig rabarberkladdkaka i rutor
12–16 bitar
175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Garnering
5–6 rabarberstjälkar
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Skala rabarbern.
4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.
5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.
6. Strö över strösocker.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.