Extra saftiga korvbröd

saftigakorvbröd7 saftigakorvbröd6

EXTRA SAFTIGA KORVBRÖD Rågsiktsmjölet och mjölken gör bröden oerhört saftiga, mjuka och goda! Ett toppenrecept som ger riktigt, läckra, härliga korvbröd som är mycket, mycket godare än färdigköpta. Baka och frys in till kommande grillningar. Bröden kan även ätas som frallor!

Hemgjorda hamburgerbröd är gudomligt gott – klicka här för recept!
Hemgjorda hamburgerbröd är gudomligt gott – klicka här för recept!
Superläcker, god tacocalzone – klicka här för recept!
Superläcker, god tacocalzone – klicka här för recept!

 

Extra saftiga korvbröd

25–30 st

25 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl rågsikt
ca 4 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.

3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.
2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

saftigakorvbröd5 saftigakorvbröd8 saftigakorvbrödutvald

Jordgubbskladdkaka i rutor

jordgubbskladdkaka9 jordgubbskladdkaka10 jordgubbskladdkaka1

Kladdkakornas rolls royce! Så galet, gudomligt god! Superlätt att göra och sååå läcker med härlig smak av sommar! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig rund kladdkaka eftersom denna variant innehåller lite mer smet. Här hittar du recept till en rund jordgubbskladdkaka gjord i en springform, ca 24 cm i diameter.

Frisk & fräsch citronkladdkaka – klicka här för recept!
Frisk & fräsch citronkladdkaka – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!
Frasig marängtårta, med fluffig grädde, choklad & jordgubbar – klicka här för recept!
Frasig marängtårta, med vit chokladmousse, choklad & jordgubbar – klicka här för recept!
Underbar kolatårta – klicka här för recept!
Underbar kolatårta – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Jordgubbskladdkaka i rutor

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
ca 300 g jordgubbar, färska eller frysta
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.

3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

jordgubbskladdkaka2 jordgubbskladdkaka5 jordgubbskladdkaka4 jordgubbskladdkaka3 jordgubbskladdkaka7 jordgubbskladdkaka8 jordgubbskladdkaka6

 

 

Vit kladdkaka med jordgubbar

vitjordgubbskladdkaka6 vitjordgubbskladdkaka7

Kladdkakornas rolls royce! Så galet, gudomligt god! Superlätt att göra och sååå läcker med härlig smak av sommar! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig rund kladdkaka eftersom denna variant innehåller lite mer smet. Här hittar du recept till en rund jordgubbskladdkaka gjord i en springform, ca 24 cm i diameter.

Sockerfri, nyttig hallonglass – klicka här för recept!
Sockerfri, nyttig hallonmilkshake – klicka här för recept!
Frisk & fräsch citronkladdkaka – klicka här för recept!
Frisk & fräsch citronkladdkaka – klicka här för recept!

Vit kladdkaka med jordgubbar

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
ca 300 g jordgubbar, färska eller frysta

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.

3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

vitjordgubbskladdkakautvald vitjordgubbskladdkaka5

Nyttig mangoglass med 2 ingredienser


mangoglass4
mangoglass5

KRÄMIG, HÄRLIG FRUKTGLASS Med bara 2 ingredienser, banan och mango mixar du snabbt ihop en gudomligt god glass. Den är supernyttig och innehåller inget tillsatt socker. Se till att du alltid har fryst frukt i frysen så kan du snabbt göra glass när du blir sugen.

Fryst, nyttig bärglass – klicka här för recept!
Fryst, nyttig bärglass – klicka här för recept!
Sockerfri, nyttig hallonglass – klicka här för recept!
Sockerfri, nyttig hallonglass – klicka här för recept!

Bra kökstips! Stavmixer med 3 olika tillbehör för endast 249 kr! Gör nyttiga smoothies, vispa grädde, gör såser m m. Läs mer här!

stavmixer

 

Här hittar du fler nyttiga recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Nyttig Mangoglass med 2 ingredienser

2 portioner

1 banan, fryst i bitar
ca 200 g fryst mango
ev. några droppar mjölk så blir det lättare att mixa

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa bananen och mangon i en hushållsmaskin med knivar till en glass. Låt bananen tina lite  om det är svårt att mixa. Ät direkt eller förvara glassen i frysen.

1. Mixa bananen och mangon i en hushållsmaskin med knivar till en glass. Låt bananen tina lite om det är svårt att mixa. Ät direkt eller förvara glassen i frysen.
1. Mixa bananen och mangon i en hushållsmaskin med knivar till en glass. Låt bananen tina lite om det är svårt att mixa. Ät direkt eller förvara glassen i frysen.

mangoglass2 mangoglass3

Nyttig chokladglass på fryst banan

nyttig-chokladglass-på-banan6

nyttig-chokladglass-på-banan7

Hemgjord OCH nyttig glass, helt utan tillsatt socker? Ja, det finns! Här får ni ett grymt gott, enkelt recept på bananglass med chokladsmak! Och den är oerhört enkel att göra! Njut av glass – varje dag om du vill. Se bara till att alltid ha några bananer i frysen så kan du göra glass när du vill. Även mina barn älskar denna glass!

Gör nyttiga dadelbollar helt utan tillsatt socker eller smör! Recept – klicka här!
Gör nyttiga dadelbollar helt utan tillsatt socker eller smör! Recept – klicka här!
nyttig mikrokladdkaka
Nyttig mikrokladdkaka som bara tar några minuter att göra! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler nyttiga, goda recept – klicka här!

Nyttig chokladglass på fryst banan

Tips! Tillsätt lite mjölk medan du mixar bananen om du vill ha en ännu krämigare glass.

2 bananer, frysta
1–2 msk kakao

GÖR SÅ HÄR

1. Skiva bananerna och frys in dem.

2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).

1. Skiva bananerna och frys in dem.
1. Skiva bananerna och frys in dem.
2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).
2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).

nyttig-chokladglass-på-banan5 nyttig-chokladglass-på-banan3