LYXIG CHOKLADTÅRTA En superläcker browniebotten täckt med en gudomligt god chokladtryffelglasyr. En perfekt kaka för chokladälskaren! Garnera gärna med hackade nötter, sötmandel eller färska bär. Servera med vispgrädde eller glass.
Tryffel 1 ½ dl vispgrädde 250 g mörk choklad 20 g smör
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–34 min. Låt den kallna i formen.
4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.
5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos). 3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–34 min. Låt den kallna i formen.4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.
SUCCÉDESSERT Dippa färska bär, frukt och maränger i fluffig chokladgrädde. Blixtsnabb, drömgod dessert som bara tar några minuter att slänga ihop. En riktigt bra dessert som garanterat kommer göra succé!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
5-minuters dessert
Chokladgrädde 3 dl vispgrädde 1 ½ msk kakao (eller 50 g mörk eller ljus choklad, smält) 1– 1 ½ msk florsocker
valfri frukt, bär och maränger
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda vispgrädde, kakao och florsocker. Vispa grädden fluffig. Eller vispa grädden fluffig ihop med smält choklad. Dippa frukt, färska bär och maränger i grädden (den är också supergod att använda som tårfyllning).
1. Blanda vispgrädde, kakao och florsocker. Vispa grädden fluffig. Eller vispa grädden fluffig ihop med smält choklad. Servera den som tårtfyllning eller dippa frukt och färska bär i den.
Fluffig härlig grädde med smak av choklad. Supergott att dippa frukt och bär i eller som fyllning i tårtet. Eller spritsa den på bakelser. Man kan välja om man vill smaksätta den med kakao eller smält choklad.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Chokladgrädde
3 dl vispgrädde 1 ½ msk kakao (eller 50 g mörk eller ljus choklad, smält) 1– 1 ½ msk florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda vispgrädde, kakao och florsocker. Vispa grädden fluffig. Eller vispa grädden fluffig ihop med smält choklad. Servera den som tårtfyllning eller dippa frukt och färska bär i den.
1. Blanda vispgrädde, kakao och florsocker. Vispa grädden fluffig. Eller vispa grädden fluffig ihop med smält choklad. Servera den som tårtfyllning eller dippa frukt och färska bär i den.
Älskade jordgubbspaj! Jordgubbarna och den smuliga degen är en ljuvlig kombination. Jag älskar smulpaj – och fylld med jordgubbar blir den så galet god! Degen går fort att göra och sedan sköter den sig själv. Alltså – liten arbetsinsats och en gudomligt god paj. Bättre kan det knappast bli. Den passar att äta som dessert efter en god middag eller istället för tårta på ett kalas.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Smulig jordgubbspaj
Obs! Skölj jordgubbarna med vatten och torka dem med hushållspapper innan bakning.
Ca 12 portioner
Smuldeg 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver1 krm salt 2 dl havregryn 3 dl vetemjöl 125 g smör
Fyllning 25–30 jordgubbar (beroende på storlek, dela dem på mitten om de är stora) ev. strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smuldeg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop dem med med smöret med fingrarna till en smulig deg.
2. Lägg 2 dl av smuldegen i en liten skål.
3. Smula ner den stora mängden smuldeg i bottnen på en pajform, 24–25 cm.
4. Tryck ner jordgubbarna i smuldegen. Strö strösocker över jordgubbarna. Smula ner resten av smuldegen mellan jordgubbarna.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smuldeg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop dem med med smöret med fingrarna till en smulig deg.2. Lägg 2 dl av smuldegen i en liten skål.3. Smula ner den stora mängden smuldeg i bottnen på en pajform, 24–25 cm.4. Tryck ner jordgubbarna i smuldegen. Strö strösocker över jordgubbarna. Smula ner resten av smuldegen mellan jordgubbarna.5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.
Baka gott utan ugn! Den här cheesecaken är vansinnigt god och lätt att göra! Den består av smuliga Digestivekex och en fryst, krämig hallonfyllning. En perfekt kombination som är uppfriskande, fräsch och mycket, mycket god! En storfavorit! Det går bra att byta ut hallonen mot jordgubbar eller blåbär.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Denna cheesecake görs i tre steg: 1. Botten 2. Fyllning 3. Frysning
Fryst jordgubbscheesecake
Botten 20 Digestivekex 75 g smör, smält
Fyllning 4 ägg (delas i vitor & gulor) 2 dl strösocker 400 g färskost, t ex philadelphia 300 gram jordgubbar, färska eller frysta
5 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
7. Mosa hälften av jordgubbarna och skär resten i bitar. Blanda ner alla jordgubbar i grädden (skål 3).
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och jordgubbsgrädden.
9. Häll jordgubbsfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.
1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.7. Mosa hälften av jordgubbarna och skär resten i bitar. Blanda ner alla jordgubbar i grädden (skål 3).8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och jordgubbsgrädden.9. Häll jordgubbsfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.