Tacopiroger
MAKALÖST GODA PIROGER
Inbakade piroger fyllda med smält ost & tacoköttfärs! Pirogerna kan fyllas med det man tycker är gott och går bra att frysa in. Servera dem till en sallad, på buffén eller ta med på utflykten. Ät dem gärna direkt när de är nygräddade, då är de som allra godast. Men de går bra att frysa in och ta fram vid behov. Låt dem kallna innan de fryses in.
Tips!
Använd tacoköttfärsen från tacomiddagen och baka de allra läckraste pirogerna!
Tacopiroger
10–14 st beroende på storlek
25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
3 msk rapsolja
7–9 dl vetemjöl
Fyllning
200–300 g ost, riven
ca 200 g tacoköttfärs
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i 10–14 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–¾ cm tunna, på ett mjölat bakbord.
3. Lägg riven ost & tacoköttfärs i en hög mitt på rundeln.
4. Vik ena sidan över fyllningen till en halvmåne. Nyp ihop kanterna ordentligt.
5. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda pirogerna mitt i ugnen i ca 9–11 min.