Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Saftig Daimkaka

daimkaka12 daimkaka9

SUPERLÄCKER DAIMKAKA Glasyr, en oerhört saftig chokladbotten och knaprig Daim – en oemotståndlig, superläcker kombination! Den här kakan är busenkel att baka och håller sig saftig i flera dagar. Den går också bra att frysa in. Den knapriga Daimen och glasyren gör verkligen att kakan blir något extra!

Baka ljuvligt goda spröda sockerkringlor – klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda spröda sockerkringlor – klicka här för recept!

Hitta alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Saftig Daimkaka

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
3–5 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
1 dubbel-Daim

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen.

3. Hacka Daimen grovt.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden kaffe och ev. lite vatten så glasyren blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö Daimen direkt över glasyren (innan den stelnar). Låt glasyren stelna.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen.
2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen.
3. Hacka Daimen grovt.
3. Hacka Daimen grovt.
5. Bred ut glasyren över kakan.
5. Bred ut glasyren över kakan.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden kaffe och ev. lite vatten så glasyren blir lagom bredbar.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden kaffe och ev. lite vatten så glasyren blir lagom bredbar.
6. Strö Daimen direkt över glasyren (innan den stelnar). Låt glasyren stelna.
6. Strö Daimen direkt över glasyren (innan den stelnar). Låt glasyren stelna.

daimkaka7 daimkaka11 daimkaka6 daimkaka8 daimkaka10

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vaniljhorn

Spröda mördegskakor med härlig vaniljsmak!

0

Lindas jästskola

Allt du behöver veta om jäst! Läs mer här!

0

Sockerkringlor

Oerhört spröda, goda kringlor med knastrigt pärlsocker på toppen! Supergoda!

0

Hästskor

Lättgjorda, populära och spröda småkakor som görs på 5 ingredienser som man oftast har hemma!

0

Mördegskringlor

Kakdegen innehåller bara 4 ingredienser och de färdiggräddade kakorna blir oerhört spröda & goda!

0

Florsockerkringlor

Spröda, läckra kringlor gjorda av god mördeg!

0

Äppelkladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med rivna äpplen i smeten som gör den oerhört saftig och god.

0

Bokmässan

Kom och hälsa på mig på bokmässan i Göteborg söndag 25 september 2016!

0

Daim fudge brownies

Fantastiskt goda, segmjuka brownies med krämig chokladtryffel & knaprig Daim på toppen.

0

Lindas lakritskola

Drömgoda kolor med fantastiskt lakritssmak!

0

Snabba stekpannebröd

Härliga stekpannebröd som inte behöver jäsa. Klara på några minuter!

0