Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Saftig Daimkaka

daimkaka12 daimkaka9
SUPERLÄCKER DAIMKAKA Glasyr, en oerhört saftig chokladbotten och knaprig Daim – en oemotståndlig, superläcker kombination! Den här kakan är busenkel att baka och håller sig saftig i flera dagar. Den går också bra att frysa in. Den knapriga Daimen och glasyren gör verkligen att kakan blir något extra! [caption id="attachment_51748" align="" width="215"]Baka ljuvligt goda spröda sockerkringlor – klicka här för recept! Baka ljuvligt goda spröda sockerkringlor – klicka här för recept![/caption] Hitta alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen – klicka här! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Saftig Daimkaka

Ca 12 bitar 3 ägg 2 ½ dl strösocker ½ dl kakao 3 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 125 g smör, smält 1 dl mjölk  Glasyr 50 g smör, smält 2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3 ½ dl florsocker 3–5 tsk starkt kaffe ev. lite vatten Garnering 1 dubbel-Daim GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet. 2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen. 3. Hacka Daimen grovt. 4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden kaffe och ev. lite vatten så glasyren blir lagom bredbar. 5. Bred ut glasyren över kakan. 6. Strö Daimen direkt över glasyren (innan den stelnar). Låt glasyren stelna. [caption id="attachment_51731" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_51743" align="" width="860"]2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen. 2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen.[/caption] [caption id="attachment_51734" align="" width="860"]3. Hacka Daimen grovt. 3. Hacka Daimen grovt.[/caption] [caption id="attachment_51733" align="" width="860"]5. Bred ut glasyren över kakan. 5. Bred ut glasyren över kakan.[/caption] [caption id="attachment_51732" align="" width="860"]4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden kaffe och ev. lite vatten så glasyren blir lagom bredbar. 4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden kaffe och ev. lite vatten så glasyren blir lagom bredbar.[/caption] [caption id="attachment_51735" align="" width="860"]6. Strö Daimen direkt över glasyren (innan den stelnar). Låt glasyren stelna. 6. Strö Daimen direkt över glasyren (innan den stelnar). Låt glasyren stelna.[/caption] daimkaka7 daimkaka11 daimkaka6 daimkaka8 daimkaka10  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vaniljhorn

Spröda mördegskakor med härlig vaniljsmak!

0

Lindas jästskola

Allt du behöver veta om jäst! Läs mer här!

0

Sockerkringlor

Oerhört spröda, goda kringlor med knastrigt pärlsocker på toppen! Supergoda!

0

Hästskor

Lättgjorda, populära och spröda småkakor som görs på 5 ingredienser som man oftast har hemma!

0

Mördegskringlor

Kakdegen innehåller bara 4 ingredienser och de färdiggräddade kakorna blir oerhört spröda & goda!

0

Florsockerkringlor

Spröda, läckra kringlor gjorda av god mördeg!

0

Äppelkladdkaka

En fantastiskt god kladdkaka med rivna äpplen i smeten som gör den oerhört saftig och god.

0

Bokmässan

Kom och hälsa på mig på bokmässan i Göteborg söndag 25 september 2016!

0

Daim fudge brownies

Fantastiskt goda, segmjuka brownies med krämig chokladtryffel & knaprig Daim på toppen.

0

Lindas lakritskola

Drömgoda kolor med fantastiskt lakritssmak!

0

Snabba stekpannebröd

Härliga stekpannebröd som inte behöver jäsa. Klara på några minuter!

0