Pizzarulle
Ett lyxigt, fantastiskt gott & matigt bröd som är fyllt med ost, skinka, tomat och ruccola. Gott på buffén, picknicken eller som tilltugg till fördrinken. Den är allra godast nygräddad. Om du vill frysa in en bit av brödet så gör det direkt när den svalnat. Ta fram och tina den försiktigt i mikron och ät den ljummen.
Tips!
Gör en halv sats deg om du bara vill göra en längd.
Pizzarulle
2 st
25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja eller olivolja
1 ½ tsk salt
10–11 dl vetemjöl
Fyllning
ca 200 g skinka
ca 300 g ost, riven eller 300 g mozzarella
cocktailtomater
ruccola
Garnering
ägg
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt rapsolja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två delar. Lägg den ena biten i kylen. Kavla ut ena biten till en rektangel, ½–1 cm tjock på ett mjölat bakbord.
3. Lägg ut ost, skinka, tomater och ruccola i en rad i mitten på degen.
4. Vik den högra degsidan över fyllningen.
5. Skär vänstra sidan i ca 2 cm breda flikar.
6. Vik flikarna över degen och fäst ändarna under rullen.
7. Lägg degrullen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. (Ta fram den andra degbiten ur kylen och upprepa punkt 2–6). Sätt ugnen på 250 grader.
8. Pensla längden med uppvispat ägg och strö över flingsalt.
9. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–25 min. Sänk värmen till 230 grader när du sätter in brödet.