DRÖMGOD KLADDKAKA Lyxig chokladkladdkaka full med chokladbitar! En vanlig chokladkladdkaka är ljuvligt god. Men den här än ännu godare, den är fylld med stora chokladrutor och är något helt utöver det vanliga. En dröm för alla chokladälskare!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Mjölkchokladfylld kladdkaka
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
Fyllning
200 g mjölkchokladkaka (eller annan valfri sort)
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
![1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet. Pudra över florsocker före servering.](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/09/chokladbitkladdkaka1-860x914.jpg)
![2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/09/chokladbitkladdkaka2-860x860.jpg)
![3. Bryt chokladkakan i bitar.](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/09/chokladbitkladdkaka3-860x860.jpg)
![4. Lägg ut bitarna på smeten.](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/09/chokladbitkladdkaka4-860x860.jpg)
![5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–28 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/09/chokladbitkladdkaka5-860x860.jpg)