Frukostlimpa som jäser en gång

En saftig, mycket enkel limpa som bara jäser en gång direkt i formen. Perfekt att baka till frukost. Antingen kallelser man degen i kylen över natten eller så jäser degen ca 1 timme i formen i rumstemperatur.

Frukostlimpa som jäser en gång

Tips! Pensla limporna med ägg och strö över vallmofrön eller sesamfrön innan gräddning!

2 st

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
8–10 dl vetemjöl (eller hälften rågsikt/hälften vetemjöl)

Garnering
vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner mjölet, lite i taget. Rör ihop allt till en deg och knåda i några minuter eller kör i en hushållsmaskin.

2. Rulla degen i mjöl och dela den i två bitar. Forma dem till två limpor med mjölade händer. Lägg dem i varsin limpform, ca 1 ½ liter, klädda med bakplåtspapper. Klipp fem jack i degen med en sax. Strö över lite mjöl och täck den med plastfolie. Låt den jäsa i kylen över natten eller en timme i rumstemperatur.

3. Gräddning: sätt ugnen på 250 grader. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda mitt i ugnen i 30–35 min. Låt bröden svalna innan du skär dem i skivor. Frys gärna in limpan i skivor så kan man enkelt ta fram en skiva när man vill ha en smörgås och tina den snabbt.

Tips! Baka saftiga, supergoda frallor i pajform – klicka här för recept!

BAKPULVERFRALLOR I AIRFRYER

Nybakade bakpulverfrallor med smör och ost, som fortfarande är varma. Makalöst gott till frukost!

Reklam för att baka snabba, mjuka frallor som inte behöver jäsa i Cosori airfryer! Mycket enkla att baka och innehåller ingredienser man oftast har hemma. Ett perfekt frukostbröd eller baka och ät till en god soppa eller sallad.

ERBJUDANDE! Jag har fixat 2 olika rabattkoder till er så ni också kan baka och laga mat i Cosori airfryer!

2 OLIKA RABATTKODER:
Jag har fixat två olika rabattkoder till er när ni beställer en Cosori airfryer: 
– 15% rabatt på alla modeller + tillbehören – kod: LINDA15 
eller:
– få ett gratis TILLBEHÖRSPAKET värde 999 kr – kod: LINDATB
(lägg tillbehörspaketet i varukorgen och när du trycker in rabattkoden i kassan blir tillbehörspaketet gratis) Beställ din Cosori airfyer på cosori.se – klicka här!

FLER RECEPT I COSORI AIRFRYER – KLICKA HÄR!

BAKPULVERFRALLOR I AIRFRYER

Ca 9 st

6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ½ dl mjölk eller vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt mjölk i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.

3. Klicka ut 9 frallor på ett bakplåtspapper med två matskedar. Strö över lite vetemjöl.

4. Lägg ner bakplåtspappret med frallorna i din airfryer.

5. Grädda bröden i Cosori airfryer i 190 grader i ca 10 minuter.

Jag har fixat 2 olika rabattkoder till er så ni också kan baka och laga mat i Cosori airfryer!

2 OLIKA RABATTKODER:
Jag har fixat två olika rabattkoder till er när ni beställer en Cosori airfryer: 
– 15% rabatt på alla modeller + tillbehören – kod: LINDA15 
eller:
– få ett gratis TILLBEHÖRSPAKET värde 999 kr – kod: LINDATB
(lägg tillbehörspaketet i varukorgen och när du trycker in rabattkoden i kassan blir tillbehörspaketet gratis) Beställ din Cosori airfyer på cosori.se – klicka här!

Nybakade frallor

Saftiga, ljuvligt goda frallor som är enkla att baka! Vem älskar inte nybakat bröd?! Det är det bästa jag

Man kan baka frallorna med enbart vetemjöl eller enbart rågsikt eller hälften vetemjöl, hälften rågsikt. På bilden har jag bakat frallorna med hälften vetemjöl, hälften rågsikt. Det är min favorit! Rågsikten gör bröden extra goda tycker jag.

Tips! Baka snabba frallor med bakpulver som inte behöver jäsa – Klicka här för recept!

Tips! Baka ett av mina andra favoritbröd: Polarfrallor – klicka här för recept!

KALLJÄSTA FRALLOR – gör så här:
Gör degen på kvällen och forma frallor som du lägger på plåten (degen behöver inte jäsa). Lägg över en bakhandduk och låt frallorna jäsa i kylskåpet över natten. Ta fram plåten i rumstemperatur ca 30 min innan gräddning. Grädda bröden i 250 grader i 12–14 min (det kan ta några minuter längre tid eftersom degen är kall).

NYBAKADE FRALLOR

Ca 18 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt

1 msk salt
1/2 dl rapsolja
17–18 dl vetemjöl (eller hälften vetemjöl, hälften rågsikt)

GÖR SÅ HÄR
1.
 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 18 bitar med mjölade händer. Forma dem lite bollar eller lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite lätt.

3. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler.

Rostad majsröra

En vansinnigt god, rostad majsröra som verkligen blivit en favorit hemma hos mig. Den rostade majsen gör smaken på röran makalöst god! Perfekt till grillad mat, eller lägg en klick på en matig sallad eller som dipp till fröknäcke (recept klicka här). Majsröran passar som en sås till det mesta, det är bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan äta till den!

Jag brukar göra min majsröra med lätt creme fraiche, men det går lika bra med den fetaste varianten. Välj den variant du gillar bäst.

Andra goda såser/röror:

Kall currysås med mango chutney – recept klicka här!

Tzatziki – recept klicka här!

Skolans kalla fisksås – recept klicka här!

Guacamole – recept klicka här!

Rostad majsröra

1 liten burk majs (160 g)
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt


GÖR SÅ HÄR
1. Häll av vätskan från majsburken. Stek majskornen i rapsolja tills de får en gyllenbryn yta.

2. Mixa sönder majskornen i en mixer med knivar.

3. Blanda den mixade majsen med resten av ingredienserna till en röra.

Burrata sallad

RECEPTET UPPDATERS MED BILDER INOM KORT!

En favorit-förrätt som är busenkel att göra! En riktig favorit hemma hos mig! Lägg på burrata och tomatröra på en nyrostad baguett-skiva. Lyxgott!


Dressing:

1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad
basilika
1 liten röd lök, finhackad
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt

körsbärstomater

3 stora Burrata
svartpeppar

Garnering
rostade pinjenötter

Servera med rostade baguette-skivor

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och blanda ner körsbärstomater skurna i bitar. Lägg upp allt på en tallrik.

2. Lägg på burrata-bollarna och strö på svartpeppar samt rostade pinjenötter. Servera med rostade baguette-skivor.