Fröscones
De här frallorna behöver inte jäsa och kan snabbt slängas ihop innan frukost eller servera till en fräsch sallad eller varm soppa. Frön är gott, nyttigt och perfekt att ha i bröd!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Fröscones
9 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 dl blandade frön, valfria
6 dl vetemjöl (eller 2 dl grahamsmjöl + 4 dl vetemjöl)
3 msk rapsolja
4 dl filmjölk, yoghurt eller kvarg
Garnering
valfria frön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, frön och vetemjöl i en bunke. Blanda ordentligt.
2. Tillsätt oljan och filmjölken och rör ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Klicka ut nio frallor på en plåt klädd med bakplåtspapper, använd två matskedar.
4. Strö över rikligt med valfria frön från frallorna och tryck till dem lite så de fastnar.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!