Oreofudge

oreofudge6 oreofudge7 oreofudge3

Det bästa av två världar! Jag älskar Oreokakor och jag älskar fudge! Det här är en ljuvlig blandning av både och. Den lena, mjuka fudgen i kombination med de torra, smuliga kakorna är fantastisk!

Gör supergod, hemgjord Bounty – klicka här för recept!
Gör supergod, hemgjord Bounty – klicka här för recept!

Oreofudge

Ca 40 bitar

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
1 paket Oreokakor

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.

3. Skär Oreokakorna i mindre bitar.

4. Blanda försiktigt ner kakbitorna i smeten (spar ½ dl till garnering).

5. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av kakbitarna ovanpå smeten. Låt chokladen stelna i kylen. Skär den i rutor med en vass kniv.

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.

 

3. Skär Oreokakorna i mindre bitar.
3. Skär Oreokakorna i mindre bitar.
4. Blanda försiktigt ner kakbitorna i s4. Blanda försiktigt ner kakbitorna i smeten (spar ½ dl till garnering). meten (spar lite till garnering).
4. Blanda försiktigt ner kakbitorna i smeten (spar ½ dl till garnering).
5. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av kakbitarna ovanpå smeten. Låt chokladen stelna i kylen. Skär den i rutor med en vass kniv.
5. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av kakbitarna ovanpå smeten. Låt chokladen stelna i kylen. Skär den i rutor med en vass kniv.

 

oreofudge4 oreofudge1 oreofudge8 utvald oreofudge5 

 

 

Chokladfudge med flingsalt

fudgeflingsalt3 fudgeflingsalt4 fudgeflingsalt2

En mjuk och oerhört len chokladfudge med flingsalt på toppen. Saltet förhöjer smaken och ger en perfekt brytning mot det söta. En klassisk favorit som alltid har en rykande åtgång.

Tips!
Baka och slå in fudgebitarna i cellonfanpapper eller i en ask så har du en perfekt gå-bort-present.

Gör läcker, hemgjord Diam – klicka här för recept!
Gör läcker, hemgjord Diam – klicka här för recept!

Chokladfudge med flingsalt

Ca 40 bitar

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt den svalna något, men inte för länge för då stelnar den.

3. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm).  Strö över flingsalt. Låt chokladen stelna i kylen. Skär i rutor med en vass kniv.

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt den svalna något, men inte för länge för då stelnar den.

 

3. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över flingsalt. Låt den stelna i kylen. Skär i rutor med en vass kniv.
3. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över flingsalt. Låt chokladen stelna i kylen. Skär i rutor med en vass kniv.

fudgeflingsalt1 fudgeflingsalt5 utvald 

 

 

Daimfudge

daimfudge6 daimfudge7

Den knapriga Daimen är en perfekt, supergod kombination till den krämiga fudgen! Ska du bara göra en fudge denna jul så rekommenderar jag denna! Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser.

Ljuvligt goda, snabba bountybollar – klicka här för recept!
Ljuvligt goda, snabba bountybollar – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Daimfudge

Ca 40 bitar

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)
2 dubbel-Daim, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna något så Daimen inte smälter i smeten (men inte för länge för då börjar smeten stelna).

3. Blanda försiktigt ner Daimbitarna (spar lite till garnering).

4. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av Daimbitarna. Skär fudgen i fyrkantiga bitar.

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
3. Blanda försiktigt ner Daimbitarna (spar lite till garnering).
3. Blanda försiktigt ner Daimbitarna (spar lite till garnering).
4. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av Daimbitarna. Skär fudgen i avlånga bitar.
4. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av Daimbitarna. Skär fudgen i fyrkantiga bitar.

 

daimfudge5utvald2

5-minuters chokladfudge med 3 ingredienser

5-minfudge4 5-minfudge7 5-minfudge9

Ljuvligt god fudge gjord på bara 3 ingredienser som fullkomligt smälter i munnen. Ett favoritgodis som har en rykande åtgång.

Presenttips!
Slå in chokladfudgen i en fin ask eller i cellonfanpapper och ge bort i present eller julklapp.

Byt ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad om du vill!

Förstklassiga mintkakor doppade i choklad – klicka här för recept!
Förstklassiga mintkakor doppade i choklad – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

5-minuters chokladfudge

Ca 40 bitar

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.

3. Bred ut smeten i en form, 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär fudgen i bitar när den stelnat.

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
3. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Låt den stelna i kylen. Skär fudgen i bitar när den stelnat.
3. Bred ut smeten i en form, 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Skär fudgen i bitar när den stelnat.

5-minfudge1 5-minfudge4 5-minfudge9 utvald 5-minfudge6

 

 

Krämig pepparkaksglass

pepparkaksglass1 pepparkaksglass4

Drömgod, helt fantastisk pepparkaksglass! Jag älskar den!!! Grundreceptet till den här glassen är min favoritglass! Den blir oerhört krämig och god. Pepparkakor i glassen var bland det godaste jag ätit på länge. Mina barn blev helt förälskade i denna glass och den tog slut i ett nafs! Den här glassen kommer göras många gånger hemma hos oss kan jag lova.

Ljuvligt god Pepparkaksglass i portionsstorlek – klicka här för recept!
Ljuvligt god Pepparkaksglass i portionsstorlek – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Krämig pepparkaksglass

Ca 1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
100–150 g pepparkakor, grovt krossade

Garnering
några grovt krossade pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.

3. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).
1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.
3. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.
3. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

 

pepparkaksglass3 pepparkaksglass2 utvald