[caption id="attachment_48886" align="" width="860"][/caption]
[caption id="attachment_48736" align="" width="215"]Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept![/caption]
Den här pizzabottnen har jag bakat hur många gånger som helst och jag älskar den! Den är lika god som pizzeriornas pizzabotten! Konsten att lyckas med pizza är att grädda den mycket varm och snabbt istället för länge och lägre värme. Bottnen blir mycket godare när man gräddar den i hög värme.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
1 stor eller 2 mindre¼ pkt jäst2 dl vatten, fingervarmt1 tsk salt1 msk rapsolja5–6 dl vetemjöl Förslag på fyllning2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjordca 200 ost, rivenca 100 g skinka, skuren i bitaroregano4 ananasringaroreganoGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på degen.
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
[caption id="attachment_48884" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption]
[caption id="attachment_48885" align="" width="860"] 2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_48886" align="" width="860"] 3. Bred ut pizzasåsen på degen.[/caption]
[caption id="attachment_48887" align="" width="860"] 4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.[/caption]
I samarbete med Jakobsdals charkuteri har jag tillagat Mor Matildas rimmade julskinka. Det är en riktig delikatess. En fantastiskt mör, saftig och svensk julskinka skinka. Köttråvaran är noggrant utvald av Jakobsdals styckmästare. Enbart de finaste skinkdelarna av svenska grisar används. Skinkan är fri från synligt fett och rimmad enligt en gammal hantverkstradition. Mor Matildas rimmade …
PANNKAKOR Mina pannkakor är himmelskt goda!De är lätta att steka och barnens favoritmat! Överraska din familj med ljuvliga pannkakor så kommer de bli överlyckliga❤️! Ibland behöver man reglera mängden mjölk eller vetemjöl om man tycker smeten blir för tunn eller för tjock. Provstek alltid en pannkaka så märker du om smeten är lagom tjock. TIPS! …
FAVORITDRESSING! Klassisk salladsdressing smaksatt med Italiensk salladskrydda. Den passar att blandas med alla sorters sallader, grönsaker och salsor.