Ca 12 bitar150 g smör3 dl strösocker3 ägg¾ dl kakao1 nypa salt2 tsk vaniljsocker1 ¾ dl vetemjölKokostosca60 g smör1 dl ljus sirap1 ½ dl vispgrädde200 g kokosflingor2 dl strösocker1 krm salt GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
[caption id="attachment_50922" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_50923" align="alignnone" width="860"] 2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)[/caption]
[caption id="attachment_50924" align="alignnone" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.[/caption]
[caption id="attachment_50925" align="alignnone" width="860"] 4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.[/caption]
[caption id="attachment_50926" align="alignnone" width="860"] 5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.[/caption]
[caption id="attachment_50927" align="alignnone" width="860"] 6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.[/caption]
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök. Tips! Blanda ner 200 g vit choklad i kladdkakesmeten …
En klassisk kladdkaka är alltid rätt och fantastiskt gott! Det här receptet är väl beprövat och ger en helt perfekt kladdkaka. Gräddningstiden kan man variera lite beroende på om man vill ha den väldigt kladdig eller lite mindre kladdig. Runt 20 min ger en väl kladdig kladdkaka och därefter blir det lite fastare för varje …