Ca 12 bitar150 g smör3 dl strösocker3 ägg¾ dl kakao1 nypa salt2 tsk vaniljsocker1 ¾ dl vetemjölKokostosca60 g smör1 dl ljus sirap1 ½ dl vispgrädde200 g kokosflingor2 dl strösocker1 krm salt GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
[caption id="attachment_50922" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_50923" align="alignnone" width="860"] 2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)[/caption]
[caption id="attachment_50924" align="alignnone" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.[/caption]
[caption id="attachment_50925" align="alignnone" width="860"] 4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.[/caption]
[caption id="attachment_50926" align="alignnone" width="860"] 5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.[/caption]
[caption id="attachment_50927" align="alignnone" width="860"] 6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.[/caption]
Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp någon av Lindas fem bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Banankladdkaka är ljuvligt gott. Choklad och banan är en helt perfekt kombo och den här kladdkakan har en …
Magiskt god chokladbrownie med glasyr & kokos! Den har en rykande åtgång och är en riktig favorit! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Brownieglasyrkaka Ca 12 bitar 125 g smör 2 ½ dl strösocker ¾ dl kakao 1 nypa salt 1 ¾ dl vetemjöl 2 ägg Glasyr 30 g smör, smält 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 3 dl florsocker 3–4 tsk starkt kaffe ev. …