Ca 30 stDeg1 dl strösocker5 dl vetemjöl 200 g smör, rumsvarmt Garnering
hallonsylt eller jordgubbssylt
florsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker.
[caption id="attachment_48704" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.[/caption]
[caption id="attachment_48705" align="" width="860"] 2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_48706" align="" width="860"] 3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.[/caption]
[caption id="attachment_48707" align="" width="860"] 4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker.[/caption]
Recept på schackrutor. Steg-för-stegbilderna visar hur man bakar dessa spröda, ljuvligt goda schackrutor. En riktig klassiker bland småkakor! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) SCHACKRUTOR 25–30 st 100 g smör, rumsvarmt½ dl strösocker2 ½ dl vetemjöl Till den ljusa degen2 tsk vaniljsocker Till den mörka degen1 msk kakao GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 …