Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Syltkakor

syltkakor5 syltkakor3 Spröda fantastiskt goda småkakor, fyllda med hallon-, eller jordgubbssylt. Fyll kakburken med dessa gudomligt goda klassiker som både vuxna och barn älskar! Här finns ett liknande recept med marsanpulver i degen! Lite salt i degen gör den extra smakrik och god, men det kan uteslutas om man vill. Här finns fler enkla, goda recept, t ex bullar, pizza, piroger, tårtor och kakor!   TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Här hittar du recept på fler goda småkakor från min blogg Lindas bakskola!

Syltkakor

Ca 30 st Deg 1 dl strösocker 5 dl vetemjöl  200 g smör, rumsvarmt  Garnering hallonsylt eller jordgubbssylt florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. 2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt. 4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker. [caption id="attachment_48704" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.[/caption] [caption id="attachment_48705" align="" width="860"]2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_48706" align="" width="860"]3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt. 3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.[/caption] [caption id="attachment_48707" align="" width="860"]4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. 4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker.[/caption] syltkakor1 syltkakor4 syltkakor2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Topp 3-recept

De 3 populäraste recepten i Lindas bakskola just nu!

0

Kokostosca

Drömgod kladdig chokladbotten med härlig kokostosca på toppen!

0

Så gör du nyttiga bananpannkakor med 2 ingredienser

Kolla på de tydliga steg-för-stegbilderna som visar hur man gör!

0

Perfekt pizzabotten

Lika god botten som på pizzerian! Toppa med valfri fyllning! Steg-för-stegbilder visar hur man gör!

0

Riven äppelkaka

Superläcker, lättgjord äppelkaka med rivet äpple.

0

Mangoglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri och krämig glass som bara innehåller fryst mango och mjölk. Supergod!

0

Frozen yoghurt mango

Nyttig glassliknande frozen yoghurt gjord på 2 ingredienser! Supergod helt utan tillsatt socker.

0

Bakpulvertunnbröd

Snabba saftiga & mjuka tunnbröd som gräddas i ugnen.

0

Blåbärskladdkaka på 2 sätt

Drömgoda kladdar med blåbär! Servera dem gärna med vispgrädde eller glass!

0

Chokladpaj

Desserttips! Superläcker smulpaj fylld med chokladkräm!

0

Pizzabullar

Så vansinnigt goda pizzabullar! Fyllningen kan varieras efter smak!

0