Nutellaglass med bara 2 ingredienser

nutellaglass3nutellaglass6 nutellaglass4

En av de godaste glassarna jag någonsin ätit. Och den allra enklaste att göra! Vispa ihop  vispgrädde och Nutella i en skål och frys in blandningen. Efter några timmar har du den allra ljuvligaste godaste glassen som du med stolthet kan bjuda dina vänner på. Den är underbart krämig och god. Dock är den mäktig att äta eftersom den innehåller mycket vispgrädde, men det gör också att du inte behöver äta så mycket för att stilla ditt sötsug vilket jag tycker är bra.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

Ca 1 liter

5 dl vispgrädde
400 g Nutella 

Garnering (kan uteslutas)
Nutella
rostade hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.

2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.

3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).

 

nutellaglass5

Baguetter med vallmofrön

baguetterVallmofrön5 baguetterVallmofrön6 baguetterVallmofrön7

Underbara baguetter med en knaprig skorpa och ett oerhört saftigt innanmäte. De blå vallmofröna på toppen ger en god smak. Självklart kan man utesluta fröna om man vill eller strö över sesamfrön eller flingsalt. Det är också gott!

Tips!
Baguetterna går bra att frysa in. Värm dem i ugnen så blir de som nybakta igen.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Baguetter med vallmofrön

2 st

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8–9 dl vetemjöl 

Garnering
blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.

3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.
3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.
4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

baguetterVallmofrön2 baguetterVallmofrön4 baguetterVallmofrön3baguetterVallmofrön6

 

Äppel-kanelbullekaka

äpplekanelbullekaka9 fb äpplekanelbullekaka6äpplekanelbullekaka3

En favoritäppelkaka som blir sååååå grymt saftig och god. Socker- och kanelblandningen är pricken över i och knastrar härligt mellan tänderna. Den innehåller ingredienser man oftast har hemma och går snabbt att baka. Servera den som dessert efter en god middag eller överraska dina kollegor på jobbet med denna ljuvliga kaka. Den kommer göra succé!

Baka underbart goda fudge brownies – klicka här för recept!
Baka underbart goda fudge brownies – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Äppel-kanelbullekaka

Ca 8 bitar 

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl

1–2 äpplen, skalade och rivna (1 stort äpple eller 2 små)

Fyllning & garnering
1–2 tsk kanel
2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Skala & riv äpplena.

3. Rör ner äpplena i smeten.

4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).

5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en rund form, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Skala & riv äpplena.
3. Skala & riv äpplena.
3. Rör ner äpplena i smeten.
4. Bred ut hälften av smeten i formen.
4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.
5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.

steg7äpplekanelbullekaka1 äpplekanelbullekaka4 äpplekanelbullekaka11 äpplekanelbullekaka8

4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).

Marshmallows

marshmallows2 marshmallows4 marshmallows1

Ljuvligt gott skumgodis som är enkelt att göra själv. Det är roligt att bjuda vänner och bekanta på hemgjorda marshmallows för alla blir alltid lika förvånade över att man enkelt kan göra sådana själv.

Baka en ljuvligt god nougatbollstårta – klicka här för recept!
Baka en ljuvligt god nougatbollstårta – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Marshmallows

60–70 bitar

Smet 1
2 ½ msk gelatinpulver
1 ¼ dl vatten, kallt

Smet 2
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

Smet 3
1 ¼ dl vatten
1 ¼ dl vit sirap
5 dl strösocker
1 krm salt  

GÖR SÅ HÄR

1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra det med florsocker så att smeten inte fastnar.

2. Smet 1: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.

3. Smet 2: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.

4. Smet 3: Blanda vatten, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader.

5. Häll den varma sockerblandningen (smet 3) i bunken med gelatinet (smet 1). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 2) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet.

6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie.  Låt den stå i rumstemperatur i ca 12 tim.

7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspappret.

8. Klipp kakan i fyrkanter med en sax. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.

1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra det med florsocker så att smeten inte fastnar.
1. Klä en långpanna, ca 26 x 32 cm, med bakplåtspapper och pudra det med florsocker så att smeten inte fastnar.
2. Smet 1: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.
2. Smet 1: Häll gelatinpulver och vattnet i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp.
3. Smet 2: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.
3. Smet 2: Vispa äggvitorna fluffiga i en annan bunke. Man ska kunna vända på skålen utan att smeten glider ur den. Tillsätt därefter vaniljsockret och rör om. Om man tillsätter det tidigare kan det bli beskt.
4. Smet 3: Blanda vatten, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader.
4. Smet 3: Blanda vatten, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Koka blandningen tills den är 122–124 grader.
5. Häll den varma sockerblandningen (smet 3) i bunken med gelatinet (smet 1). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 2) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet.
5. Häll den varma sockerblandningen (smet 3) i bunken med gelatinet (smet 1). Vispa på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. Tillsätt äggvitorna (smet 2) och fortsätt vispa kraftigt tills du fått en seg och riktigt fluffig, vit smet.
6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie. Låt den stå i rumstemperatur i ca 12 tim.
6. Bred ut smeten i formen med en slickepott. Pudra florsocker ovanpå och täck formen med aluminiumfolie. Låt den stå i rumstemperatur i ca 12 tim.
7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspappret.
7. Vänd på kakan i formen och drag bort bakplåtspappret.

 

8. Klipp kakan i fyrkanter med en sax. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.
8. Klipp kakan i fyrkanter med en sax. Förvara godisbitarna i en burk med tätslutande lock.

 

marshmallows3 

 

Scones-tekakor

rågsiktsscones4 rågsiktsscones1 rågsiktsscones6

Scones är alltid godast att äta när de är nybakade och därför kan man göra en liten sats bröd som räcker till två eller om man är ensam och vill äta två rejäla bröd. Självklart går det bra att dubbla eller trippla satsen om man vill baka flera bröd!

Tips!
Rågsiktsmjölet kan bytas ut mot vetemjöl om man vill. Båda varianterna blir jättegoda!

Baka goda snabba fröfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Baka goda snabba fröfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Scones-tekakor

Dubbla eller trippla satsen om du vill ha fler än två bröd!

2 st

½ tsk bakpulver
2 dl rågsikt (kan bytas mot vetemjöl)
2 krm salt
2 msk smör
1 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, rågsikt och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i 2 delar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Platta till degbitarna med mjölade händer, 1 ½ cm tjocka och nagga dem med en gaffel.

4. Sänk värmen till 230 grader och grädda dem mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, rågsikt och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, rågsikt och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i 2 delar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i 2 delar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Platta till degbitarna med mjölade händer, 1 ½ cm tjocka och nagga dem med en gaffel.
3. Platta till degbitarna med mjölade händer, 1 ½ cm tjocka och nagga dem med en gaffel.
4. Sänk värmen till 230 grader och grädda dem mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Sänk värmen till 230 grader och grädda dem mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

 

rågsiktsscones7 rågsiktsscones3