Pannacotta är perfekt som dessert! Ljuvligt gott och det känns lyxigt att äta den. Den är enkel att göra och kan förberedas dagen före (men lägg på hallonen precis innan du serverar desserten).
1 ½ gelatinblad 3 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk 150 g vit choklad
Garnering ca 150 g hallon
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.
2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.
4. Garnering: Mosa hallonen och blanda dem med lite strösocker.
5. Lägg 1–2 msk hallonröra på pannacottan i glasen.
Krämig, underbart god vit chokladpannacotta! After Eight-plattorna gör den extra lyxig och god!
Pannacotta är lätt att göra och ljuvligt gott! Den kan förberedas dagen före och stå i kylen tills det är dags att servera. Den behöver ca 2 timmar för att stelna i glaset.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Vit chokladpannacotta med After Eight
Ca 6 portioner
1 ½ gelatinblad 3 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk 150 g vit choklad
Garnering ca 12 After Eight-plattor
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.
2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.
4. Garnering: Skär ca 6 After Eight-bitar i mindre bitar.
5. Lägg After Eight-bitarna på pannacottan i glasen. Garnera med en hel After Eight-platta i varje glas.
Det är smidigt och enkelt att baka bullar i långpanna och de blir oerhört saftiga och goda när de jäser ihop i formen.
Dessa ljuvliga bullar är fyllda med vit choklad och det passar superbra ihop i saffran, men man kan fylla dem med mandelmassa eller vaniljkräm om man vill. Det är också supergott!
Jag älskar dessa goda, saftiga bullar!
Tips! Om du vill fylla bullarna med något annat kan du blanda ihop smör, strösocker och kanel och lägga ca 2 tsk fyllning i varje bulle! Mandelmassa, socker och kanel är också gott som fyllning.
Saffransflorsockerbullar med vit choklad i långpanna
12 st
Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
¾ dl strösocker
2 krm kardemummakärnor, mortlade ½ krm salt
1 ägg
115 g smör, rumsvarmt
6–7 dl vetemjöl
Fyllning ca 200 g vit choklad (2–3 bitar i varje bulle)
Garnering 1 ägg florsocker eller pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
3. Forma släta bullar av dem. Tryck ner 2–3 bitar vit choklad i varje bulle och nyp ihop ordentligt.
4. Lägg bullarna med skarven nedåt i en form med kanter, ca 24 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du vill ha det).
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Pudra över florsocker före servering.
1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.3. Forma släta bullar av dem. Tryck ner 2–3 bitar vit choklad i varje bulle och nyp ihop ordentligt.4. Lägg bullarna med skarven nedåt i en form med kanter, ca 24 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.5. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du vill ha det).6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Pudra över florsocker före servering.
Magiskt goda och extremt saftiga saffranssemmelbullar. Äggen i degen gör bullarna extra luftiga och goda! Jag älskar dessa goda semlor och de är perfekta att fira advent med eller bjuda på som dessert eller till fikat. De får 12 av 10 poäng, alltså godare än godast!!! 🙂
Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl
Garnering 1 ägg florsocker
Fyllning ca 200 g mandelmassa 2–3 msk mjölk 6–8 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 20 bitar.
3. Forma runda bullar av degbitarna. Lägg dem med på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.
6. Skär ett lock på bullarna. Gröp ur lite inkråm ur bottnen på bullarna. Mosa ihop mandelmassa med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick fyllning i gropen på varje bulle.
7. Spritsa visad grädde på bullarna.
8. Lägg på locken och pudra florsocker över bullarna.
1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 20 bitar.3. Forma runda bullar av degbitarna. Lägg dem med på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.6. Skär ett lock på bullarna. Gröp ur lite inkråm ur bottnen på bullarna. Mosa ihop mandelmassa med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick fyllning i gropen på varje bulle.7. Spritsa visad grädde på bullarna.8. Lägg på locken och pudra florsocker över bullarna.
En ljuvligt god juldessert! Ett lyxigt recept på pannacotta smaksatt med härlig, vit choklad. Panacotta är en klassisk Italiensk dessert. Den består av uppvärmd grädde som blandas med gelatin och kyls ner. Konsistensen är mycket len, krämig och god.
1 ½ gelatinblad 3 dl vispgrädde ½ dl mjölk 150 g vit choklad
Garnering några pepparkakor
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.
2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.
4. Garnering: Bryt sönder några pepparkakor i bitar.
5. Strö pepparkaksbitarna över pannacottan i glasen. Garnera med en hel pepparkaka.
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.4. Garnering: Bryt sönder några pepparkakor i bitar.5. Strö pepparkaksbitarna över pannacottan i glasen. Garnera med en hel pepparkaka.