Lindas pizzadeg

pizzadeg2 pizzadeg1

Grunden till en riktigt god pizza är en perfekt deg! Och den här degen är suveränt god och väl beprövad! Den är enkelt att göra och du kan variera fyllning precis hur du vill!

Gör en ljuvligt god Calzone – klicka här för recept!
Gör en ljuvligt god Calzone – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Pizzadeg

1 stor eller 2 mindre

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Förslag på fyllning
2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord
ca 200 ost, riven
ca 100 g skinka, skuren i bitar
oregano
4 ananasringar
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut pizzasåsen på degen.

4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på degen (lämna 1–2 cm i kanterna).
3. Bred ut pizzasåsen på degen (lämna 1–2 cm i kanterna).
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

 

 

 

Chokladmousse med vit choklad & hallon

chokladmoussevitchoklhallon1 chokladmoussevitchoklhallon4 chokladmoussevitchoklhallon3

Hallon och choklad är en perfekt kombination. Superläcker chokladmousse med bara 2 ingredienser som tar ca 5 min att göra. Toppa med grovhackad vit choklad och hallon. Lyxigt och supergott!

Baka lätt kladdiga kanelbullemuffins – klicka här för recept!
Baka lätt kladdiga kanelbullemuffins – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladmousse med vit choklad & hallon

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
ca 50 g vit choklad, hackad
50–100 g hallon, frysta eller färska

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Grovhacka den vita chokladen.

5. Fördela moussen i 6 glas. Garnera med hackad, vit choklad och mosade hallon.

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Grovhacka den vita chokladen.
4. Grovhacka den vita chokladen.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.
5. Fördela moussen i 6 glas. Garnera med vit, hackad choklad och mosade hallon. utvald chokladmoussevitchoklhallon3

 

Mjuk mjölkchokladkola med flingsalt

steg2

Ljuvligt god och mjuk mjölkchokladkola som fullkomligt smälter i munnen. Ett läckert julgodis som garanterat blir en favorit! Flingsaltet på toppen är pricken över i och framhäver smakerna ännu bättre. Men flingsaltet kan uteslutas om man inte vill ha det, eller strö det bara på någon enstaka bit. Tips! Här hittar du fler goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjuk mjölkchokladkola med flingsalt

20–25 bitar

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker

2 dl ljus sirap
1 ½ msk kakao

50 g smör
150 g mjölkchoklad, bruten i bitar

Garnering 
flingsalt (kan självklart uteslutas om man inte vill ha salt på)

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
  3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
  4. Strö över flingsalt och skär kolan i bitar med en vass kniv.
    Tips! Här hittar du fler goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim. Skär den i bitar med en vass kniv.
1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
4. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Strö över flingsalt vid servering. steg1 utvald

 

 

 

Chokladmousse med vit choklad

chokladmoussevitchoklad3 chokladmoussevitchoklad2

En riktigt lättgjord och festlig chokladmousse med bara två ingredienser. Garnera med hackad vit choklad. Chokladmoussen är ljuvligt fluffig och oemotståndlig, den kommer göra succé på kalaset eller festen. Gör den samma dag den ska serveras.

Fantastiskt god amerikansk jättecookie med Dumle & choklad – klicka här för recept!
Fantastiskt god amerikansk jättecookie med Dumle & choklad – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladmousse med vit choklad

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
ca 50 g vit choklad, hackad 

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Grovhacka den vita chokladen.

5. Fördela moussen i 6 glas. Garnera med hackad, vit choklad.

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Grovhacka den vita chokladen.
4. Grovhacka den vita chokladen.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.
5. Fördela moussen i 6 glas. Garnera med hackad, vit choklad.

 

chokladmoussevitchoklad1 chokladmoussevitchoklad4 utvald

 

Mjölkchokladfudge

mjölkchokladfudge2 mjölkchokladfudge5 mjölkchokladfudge6 mjölkchokladfudge3

Underbar mjölkchokladfudge som fullkomligt smälter i munnen. Ett julgodis som garanterat blir en favorit när man väl har smakat den! Risken är stor att den äts upp medan man skär den i bitar;-)

Ljuvligt god schweizernötsbräck – klicka här för recept!
Ljuvligt god schweizernötsbräck – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjölkchokladfudge

20–25 bitar

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker

2 dl ljus sirap
1 ½ msk kakao

50 g smör
150 g mjölkchoklad, bruten i bitar (eller mörk choklad)

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
  3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
  4. Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim. Skär den i bitar med en vass kniv.
1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
4. Skär fudgen i bitar med en vass kniv. mjölkchokladfudge4 mjölkchokladfudge1 utvald