Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd Okategoriserade

Hönökakor frallor

85 röster

Hönövästkustkakor7 Hönövästkustkakor9

Hönökakor frallor är ett populärt köpebröd, men du kan enkelt baka det själv – det är både mycket godare & billigare.

Saftig, supergod morotslimpa – klicka här för recept!
Saftig, supergod morotslimpa – klicka här för recept!
Rustika grahamsfrallor – supergoda till frukost! Klicka här för recept!
Rustika grahamsfrallor – supergoda till frukost! Klicka här för recept!

Hönökakor frallor

Ca 20 st

50 g jäst
8 dl mjölk, fingervarm
2 msk rapsolja
2 tsk salt
9 dl vetemjöl
ca 9 dl rågsikt 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en kladdig deg och kör den i en hushållsmaskin i ca 5 min. Det går att knåda degen för hand, i ca 10 min, men det är väldigt kladdigt. Tillsätt inte extra mjöl. Det är viktigt att knåda den länge så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

2. Dela degen i 20 bitar.

3. Forma avlånga frallor, ca 13 x 8 cm, på ett mjölat bakbord. Strö mjöl på ytan och platta till dem ordentligt.

4. Kör med en naggare över degen eller nagga ordentligt med en gaffel (så det inte bildas luftbubblor under gräddningen).

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en kladdig deg och kör den i en hushållsmaskin i ca 5 min. Det går att knåda degen för hand, i ca 10 min, men det är väldigt kladdigt. Tillsätt inte extra mjöl. Det är viktigt att knåda den länge så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en kladdig deg och kör den i en hushållsmaskin i ca 5 min. Det går att knåda degen för hand, i ca 10 min, men det är väldigt kladdigt. Tillsätt inte extra mjöl. Det är viktigt att knåda den länge så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Dela degen i 20 bitar.
2. Dela degen i 20 bitar.
3. Forma avlånga frallor, ca 13 x 8 cm, på ett mjölat bakbord. Strö mjöl på ytan och platta till dem ordentligt.
3. Forma avlånga frallor, ca 13 x 8 cm, på ett mjölat bakbord. Strö mjöl på ytan och platta till dem ordentligt.
4. Kör med en naggare över degen eller nagga ordentligt med en gaffel (så det inte bildas luftbubblor under gräddningen).
4. Kör med en naggare över degen eller nagga ordentligt med en gaffel (så det inte bildas luftbubblor under gräddningen).
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.

Hönövästkustkakor10 Hönövästkustkakor8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Randig rågsiktslimpa

Rustik, saftig, lättgjord limpa som har en rykande åtgång.

0

Sockerfri nyttig hallonmilkshake

Svalkande, nyttig, mättande & ljuvligt god!

0

Sockerfri nyttig jordgubbsmilkshake

Sommarens svalkande favorit! Läcker, hälsosam frukt- & mjölkdrink som inte Innehåller något tillsatt socker.

0

Nutellabrownies

Drömgoda, lätt kladdiga Nutellarutor som är helt fantastiska!

0

Mjölkchokladglass

Lättgjord, krämig glass med hackad mjölkchoklad – så galet god!

0

Schweizernötglass

Drömgod, snabbgjord & krämig glass med hackad schweizernötchoklad! Fantastiskt god!

0

Daimglass

Den knapriga Daimen i den krämiga glassen är en gudomligt god kombination. En perfekt dessert!

0

Krabbelurer med hallon

Krabbelurer, pösplättar, skrabbelucker, kaffeplättar eller snoobelurer som de också kallas smakar allra bäst nygräddade! Servera dem gärna med mosade bär, lättvispad grädde eller sylt.

0

Amerikanska pannkakor

Tjocka, luftiga och suveränt goda plättar som är goda till frukost, lunch eller mellis!

0

Krabbelurer med jordgubbsmos

Krabbelurer är som en blandning mellan plättar och muffins. Servera dem gärna med bär och vispgrädde.

0

Solskensbullar

Sååååå grymt goda, härliga bullar fyllda med vaniljkräm i mitten.

0