After Eight chokladmousse

aftereightchokladmousse1 aftereightchokladmousse3

En gudomligt god och lyxig mousse som är busenkel att göra själv. Gör den samma dag som den ska serveras och förvara den i kylen tills den ska ätas.

Krämig chokladmoussetårta med smulig botten – klicka här för recept!
Krämig chokladmoussetårta med smulig botten – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

After Eight chokladmousse

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
12 plattor After Eight, skurna i bitar 

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Skär hälften av After Eight-plattorna i bitar.

5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Skär hälften av After Eight-plattorna i bitar.
4. Skär hälften av After Eight-plattorna i bitar.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas. aftereightchokladmousse2 utvald

 

Krämig hallonglass

hallonglass1

En drömgod, krämig glass med sötsyrliga hallon. Den görs på bara några minuter och sedan ett par timmar i frysen. Du behöver ingen glassmaskin vilket gör det otroligt smidigt. En perfekt dessert efter en god middag! Använd frysta eller färska hallon.

Hemgjord, supergod chokladglass med massor av krossad choklad i. Klicka här för recept!
Hemgjord, supergod chokladglass med massor av krossad choklad i. Klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Krämig hallonglass

 Ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
ca 150 g hallon, fysta eller färska

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

2. Smula sönder hallonen och blanda ner dem i gräddblandningen.

3. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Smula sönder några hallon på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Smula sönder hallonen och blanda ner dem i gräddblandningen.
2. Smula sönder hallonen och blanda ner dem i gräddblandningen.
3. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Smula sönder några hallon på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
3. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Smula sönder några hallon på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

 

Lätt kladdiga kanelbullemuffins

kladdigakanelbullemuffins1 kladdigakanelbullemuffins5

Mycket snabbare än kanelbullar men med samma härliga smak. De är lite lätt kladdiga i mitten och kan ätas som de är till fikat! Eller servera dem med en klick vispgrädde och vips så har du en läcker dessert!

Jag har också ett recept på vanliga kanelbullemuffins som inte är lätt kladdiga. De innehåller mer bakpulver och vetemjöl.

Baka saftiga, ljuvligt goda kärleksmumsmuffins – klicka här för recept!
Baka saftiga, ljuvligt goda kärleksmumsmuffins – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lätt kladdiga kanelbullemuffins

Ca 12 st

100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl 

Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt

Garnering
kanel
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

 

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.
7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.

kladdigakanelbullemuffins3 kladdigakanelbullemuffins4 kladdigakanelbullemuffins1 kladdigakanelbullemuffins2

Snabba tunnbröd i ugn

snabbatunnbrod3 snabbatunnbrod4

Det mjuka, goda bröden behöver inte jäsa och gräddas på 5–8 minuter i ugnen. Baka och njut till frukost, mellis eller ta med på utflykten. Supergoda, lättgjorda bröd som jag verkligen älskar! Bred dem med smör och lägg på en skiva ost eller skinka och en paprikaskiva. Ljuvligt gott!

Baka ljuvligt goda kvartsfrallor till frukost eller mellis! Klicka här för recept!
Baka ljuvligt goda kvartsfrallor till frukost eller mellis! Klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Snabba tunnbröd i ugn

6 st 

50 g smör, rumsvarmt
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen i 6 bitar.

3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.

4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Dela degen i 6 bitar.
2. Dela degen i 6 bitar.
3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.
3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.
4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–8 min.

snabbatunnbrod2 snabbatunnbrod1 utvald

Mjuk pepparkaka

pepparkaka1 pepparkaka3 utvald

JULFAVORIT! Vilken underbar, saftig kaka med härliga julkryddor i smeten! Den är perfekt att bjuda på under advent, Lucia eller som avslutning på julbordet. Om du vill baka en variant med frosting på så har jag ett ljuvligt gott recept på det här.

Pepparkakssockerkaka – recept klicka här!

[caption id="attachment_37869" align="alignnone" width="215"]Baka en mjuk pepparkaka i limpform med härlig, krämig frosting på toppen – klicka här för recept! Baka en mjuk pepparkaka i limpform med härlig, krämig frosting på toppen – klicka här för recept![/caption]

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjuk pepparkaka

125 g smör
1 ½ msk färdig pepparkakskrydda + 1 tsk kanel (eller 2 tsk kanel, 1 tsk ingefära, ½ tsk kardemumma, 1 tsk kryddnejlika)
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl filmjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Garnering
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.

5. Pudra gärna florsocker över kakan  före servering.

[caption id="attachment_37871" align="alignnone" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan). 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel (eller en blandning av kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika enligt ovan).[/caption] [caption id="attachment_37872" align="alignnone" width="860"]2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet. 2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt filmjölk, smörblandningen och vetemjöl blandat med bikarbonat. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_37873" align="alignnone" width="860"]3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter. 3. Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform, ca 1 ½ liter.[/caption] [caption id="attachment_37874" align="alignnone" width="860"]4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.[/caption] [caption id="attachment_37875" align="alignnone" width="860"]5. Pudra gärna florsocker över kakan före servering. 5. Pudra gärna florsocker över kakan före servering.[/caption]

pepparkaka5 pepparkaka2 pepparkaka4

Pepparkakssockerkaka – recept klicka här!