Nutellaglass på fat med 2 ingredienser

nutellaglass10 nutellaglass7

En av de godaste glassarna jag någonsin ätit. Och den allra enklaste att göra! Vispa ihop  vispgrädde och Nutella i en skål och frys in blandningen. Efter några timmar har du den allra ljuvligaste godaste glassen som du med stolthet kan bjuda dina vänner på. Den är underbart krämig och god. Dock är den mäktig att äta eftersom den innehåller mycket vispgrädde, men det gör också att du inte behöver äta så mycket för att stilla ditt sötsug vilket jag tycker är bra.

Baka en underbart god Daim- & kolapaj – klicka här för recept!
Baka en underbart god Daim- & kolapaj – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

Ca 1 liter

5 dl vispgrädde
400 g Nutella 

Garnering (kan uteslutas)
Nutella
rostade hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.

2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.

3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. (Klä den gärna med plastfolié så släpper den från kanten om du vill stjälpa upp den på en tallrik).  Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).

4. Låt glassen stå framme en stund och stjälp sedan upp den på en tallrik. Garnera gärna med Nutella och rostade hasselnötter (kan uteslutas).

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. (Klä den gärna med plastfolié så släpper den från kanten om du vill stjälpa upp den på en tallrik). Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).
steg5
4. Låt glassen stå framme en stund och stjälp sedan upp den på en tallrik. Garnera gärna med Nutella och rostade hasselnötter (kan uteslutas). nutellaglass9 nutellaglass11 nutellaglass8

 

Baka med äpplen – 5 favoritrecept i Lindas bakskola

Här får du 5 lättbakade & ljuvligt goda recept med äpplen! Baka & njut!Klicka på bildtexten eller bilden för att komma till receptet: 

Underbart god smulpaj med ett läckert, knäckigt täcke. https://lindasbakskola.se/knackig-smulappelpaj/
Underbart god smulpaj med ett läckert, knäckigt täcke. https://lindasbakskola.se/knackig-smulappelpaj/
Ljuvligt god vetekrans med fylld med rivna äpplen och kanel. https://lindasbakskola.se/appelkrans/
Ljuvligt god vetekrans med fylld med rivna äpplen och kanel. https://lindasbakskola.se/appelkrans/
Lite segmjuk, lättbakad och underbart god äppelkaka. https://lindasbakskola.se/saftig-appelkaka-3/
Lite segmjuk, lättbakad och underbart god äppelkaka. https://lindasbakskola.se/saftig-appelkaka-3/
Supersaftig äppel-kanelbullekaka med rivna äpplen i smeten. https://lindasbakskola.se/appel-kanelbullekaka/
Supersaftig äppel-kanelbullekaka med rivna äpplen i smeten. https://lindasbakskola.se/appel-kanelbullekaka/
Saftig, populär och lättbakad äppelsockerkaka. https://lindasbakskola.se/appelsockerkaka-med-kanel/
Saftig, populär och lättbakad äppelsockerkaka. https://lindasbakskola.se/appelsockerkaka-med-kanel/

 

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

nutellaglass3nutellaglass6 nutellaglass4

En av de godaste glassarna jag någonsin ätit. Och den allra enklaste att göra! Vispa ihop  vispgrädde och Nutella i en skål och frys in blandningen. Efter några timmar har du den allra ljuvligaste godaste glassen som du med stolthet kan bjuda dina vänner på. Den är underbart krämig och god. Dock är den mäktig att äta eftersom den innehåller mycket vispgrädde, men det gör också att du inte behöver äta så mycket för att stilla ditt sötsug vilket jag tycker är bra.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

Ca 1 liter

5 dl vispgrädde
400 g Nutella 

Garnering (kan uteslutas)
Nutella
rostade hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.

2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.

3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).

 

nutellaglass5

Baguetter med vallmofrön

baguetterVallmofrön5 baguetterVallmofrön6 baguetterVallmofrön7

Underbara baguetter med en knaprig skorpa och ett oerhört saftigt innanmäte. De blå vallmofröna på toppen ger en god smak. Självklart kan man utesluta fröna om man vill eller strö över sesamfrön eller flingsalt. Det är också gott!

Tips!
Baguetterna går bra att frysa in. Värm dem i ugnen så blir de som nybakta igen.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Baguetter med vallmofrön

2 st

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8–9 dl vetemjöl 

Garnering
blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.

3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.
3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.
4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

baguetterVallmofrön2 baguetterVallmofrön4 baguetterVallmofrön3baguetterVallmofrön6

 

Äppel-kanelbullekaka

äpplekanelbullekaka9 fb äpplekanelbullekaka6äpplekanelbullekaka3

En favoritäppelkaka som blir sååååå grymt saftig och god. Socker- och kanelblandningen är pricken över i och knastrar härligt mellan tänderna. Den innehåller ingredienser man oftast har hemma och går snabbt att baka. Servera den som dessert efter en god middag eller överraska dina kollegor på jobbet med denna ljuvliga kaka. Den kommer göra succé!

Baka underbart goda fudge brownies – klicka här för recept!
Baka underbart goda fudge brownies – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Äppel-kanelbullekaka

Ca 8 bitar 

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl

1–2 äpplen, skalade och rivna (1 stort äpple eller 2 små)

Fyllning & garnering
1–2 tsk kanel
2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Skala & riv äpplena.

3. Rör ner äpplena i smeten.

4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).

5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en rund form, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Skala & riv äpplena.
3. Skala & riv äpplena.
3. Rör ner äpplena i smeten.
4. Bred ut hälften av smeten i formen.
4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).
5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.
5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.

steg7äpplekanelbullekaka1 äpplekanelbullekaka4 äpplekanelbullekaka11 äpplekanelbullekaka8

4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).