Mjölkchokladscheesecake med maränger
En gudomligt god, fryst cheesecake fylld med både smält och hackad mjölkchoklad & frasiga maränger på en frasig Digestivebotten. En riktig läckerbit som har en rykande åtgång kan jag lova! En perfekt dessert efter en god middag, passar bra som tårta på födelsedagskalaset eller till fikat på jobbet. Den är lätt att göra och är omtyckt av alla åldrar.
Tips!
Det går bra att byta ut mjölkchokladen mot mörk choklad eller någon smaksatt sort man gillar. Täck cheesecaken med plastfolie när den står i frysen. Kakan serveras fryst, men ta fram den 15–20 min före servering så att det går att skära den i bitar. Den kan förvaras i två–tre veckor i frysen.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Mjölkchokladscheesecake med maränger
10–12 bitar
Botten
100 g smör
250 g digestivekex
Fyllning
200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 ägg (delade i vitor och gulor)
1 msk florsocker
10–14 maränger
Garnering
några maränger
ca 25 g mjölkchoklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret och rör ihop det med söndersmulade digestivekex.
2. Tryck ut smuldegen i en limpform, ca 2 liter, klädd med bakplåtspapper. (En rund form 24–26 cm i diameter går också bra).
3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Vispa ihop färskost och äggulor. Rör ner dem i grädden. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner dem också i grädden. Blanda ner chokladen (både smält och hackad) och florsocker i grädden.
4. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner marängerna i smeten.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen.