Wienernougat
Gudomligt goda nougat- & chokladbitar med rostade mandelflarn. Godare än de du köper i affären och så himla enkla att göra. Det är bara att smälta nougat och choklad över vattenbad och röra ner mandelflarnen. Ett av julens godaste godisar!
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
Wienernougat
Ca 30 st
125 g mandelspån, rostade (orostade mandelspån går också bra, men rostade är lite godare)
250 g nougat
150 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).
2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.
3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.
4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.
[caption id="attachment_8584" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).[/caption] [caption id="attachment_8585" align="alignnone" width="860"] 2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.[/caption] [caption id="attachment_8598" align="alignnone" width="860"] 3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.[/caption] [caption id="attachment_8587" align="alignnone" width="860"] 4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.[/caption]