FILMJÖLKSLIMPA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

×

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

FILMJÖLKSLIMPA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

Ca 12 skivor

6 dl rågsikt
2 dl havregryn
1 1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
4 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt sirap och filmjölk och rör om till en smet.

2. Klä Lindas avlånga ugnsform med ett bakplåtspapper.

3. Stjälp upp brödsmeten i ugnsformen.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 minuter. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor.

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

KRYSSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

Mjuka frallor som jäser ihop i plåten vilket gör dem extra saftiga, fluffiga och goda!

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ min nya bakplåt här!

Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna ugnsplåt har jag bakat saftiga frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Kalljäsning av degen – gör så här: Gör degen och baka ut 15 frallor och lägg dem i Lindas ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper. Lägg på en bakduk eller plastfolie. Ställ ugnsplåten i kylen över natten. Ta fram plåten ca 30 min innan gräddning. Gräddningstiden kan bli några minuter lite längre eftersom degen är kall efter jäsningen.

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KRYSSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

15 st

50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt

1 dl rapsolja
8 dl rågsikt
9–10 dl vetemjöl (eller endast vetemjöl eller endast rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. 

3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och gör ett kryss i varje fralla med en stekspade. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 18 min. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

NYTTIG HAVREGRYNSLIMPA

Nyttig havregrynslimpa utan vetemjöl, istället innehåller den havregryn och ägg . Enklare limpa kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Limpan är underbart god, nyttig och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd och mer protein. Så himla smart och bra recept!

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Tips! Det går bra att byta ut till mjölkfritt alternativ istället för yoghurt, filmjölk eller kvarg, t ex havremjölk. Bröden går jättebra att frysa in!

NYTTIG HAVREGRYNSLIMPA

1 st

12 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
6 ägg
4 dl naturell yoghurt, filmjölk eller kvarg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Blanda havregryn, bakpulver och salt i en bunke. 

3. Tillsätt äggen och rör om ordentligt så att alla havregryn blir blöta av äggen.

4. Tillsätt yoghurten (eller liknande) och rör om ordentligt till en kladdig deg. Låt degen stå och dra åt sig vätskan i ca 5 min. 

5. Stjälp upp degen i Lindas avlånga ugnsform, täckt med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme. Ta upp limpan ur formen direkt efter gräddningen och låt den kallna helt innan du skär den i skivor med en vass brödkniv.

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!  Formen har spikraka kanter och ger en jämn, perfekt gräddning av brödet.

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

ÄPPELKAKA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min nya, avlånga ugnsform som verkligen är suverän att baka i!

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

×

ÄPPELKAKA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

8–10 bitar

1 ägg
1 ½ dl strösocker

1/2 tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält

Garnering
1 stort äpple
1 msk strösocker
½ tsk kanel

GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner bakpulver, vetemjöl och smör och rör om till en slät smet.

2. Häll smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper.

3. Skär äpplet i skivor, ca 1 cm tunna (med eller utan skal spelar ingen roll).

4. Lägg äppelskivorna i en rad mitt på smeten. Strö över strösocker och kanel.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Lindas goda frallor

LINDAS GODA FRALLOR Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag.

Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.

Tips! Baka grötfrallor – också ett underbart gott bröd – recept klicka här!

Tips! Baka polarfrallor i springform – ljuvliga, mjuka bröd – recept klicka här!

Lindas goda frallor

20 st

9 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst 
1/2 dl rapsolja (eller 50 g smör, rumstempererat)
1 msk salt
9 dl rågsikt
11–13 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.