Cheesecake New York

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du fler recept och inspo.

Cheesecake New York är en klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept!

Cheesecake New York

Ca 12 bitar

Botten
300 g Digestivekex
125 g smör, smält

Fyllning
600 g färskost, t ex Philadelphia
2 1/2 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde eller gräddfil

Smaksättning:
2 msk pressad lime- eller citron 

Tips: Riv även ner 200 g vit choklad i smeten.

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en springform, 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

2. Mixa Digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda ner det. 

3. Tryck ut smulora i botten på springformen. 

4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 10 min. 

5. Fyllning: Rör ihop färskost och strösocker med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.

6. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

7. Ta ut formen med Digestivebottnen ur ugnen. Ställ in en ugnsform med 1 liter vatten längst ner i ugnen och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 

8. Häll fyllningen på Digestivebottnen. 

9. Grädda din cheesecake mitt i ugnen i ca 70 min. Ta ut den och låt den kallna helt. Ställ den i kylen i minst 8 timmar så den stelnar helt. Garnera med florsocker och färska bär.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Lyxig cheesecake New York med smulig Digestivebotten.


BLÅBÄRSPAJ UTAN SOCKER

I betalt samarbete med Hermesetas Lättströ.

Baka blåbärspaj med Hermesetas lättströ i stället för vanligt strösocker!

I samarbete med Hermesetas lättströ har jag bakat en underbart god blåbärspaj med smuldeg. I istället för vanligt socker har jag sötat den med Hermesetas lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier och det påverkar inte blodsockret. Perfekt för t ex diabetiker eller alla som vill äta mindre socker!

Jag känner ingen skillnad i smak på denna paj som är bakad med Hermesetas lättströ jämfört med vanligt socker”. En ljuvlig blåbärspaj med ett gudomligt gott smuldegstäcke som serveras med härlig vaniljsås. 

Blåbärspaj utan socker

8–10 personer

Fyllning
ca 5 dl blåbär
2–3 tsk potatismjöl
2 msk Hermesetas Lättströ

Smuldeg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl Hermesetas Lättströ
1 nypa salt
100 g smör, rumsvarmt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter.

3. Blanda blåbären med potatismjöl och socker i pajformen. 

4. Smuldeg: Blanda vetemjöl, havregryn, Hermesetas Lättströ, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.

5. Fördela smuldegen över bären.

6. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–28 min eller tills den har fått en lagom gyllene färg.

Fakta 
Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier och påverkar inte blodsockret. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik För mer information om fördelarna – klicka här!

Steg-för-stegbilder som visar hur du bakar blåbärspaj med Hermesetas lättströ.

Alla recept från Instagram!

BESTÄLL Lindas BAKBÖCKER – KLICKA HÄR!

Länkar till alla recept:

  • Vitlökspotatis - recept klicka här
  • Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Lindas-bakböcker-1024x356.jpg
    Alla recept i böckerna har steg-för-stegbilder som visar hur man bakar.

    BESTÄLL Lindas BAKBÖCKER – KLICKA HÄR!

    Klicka på bilden för att beställa Lindas bakböcker!

    PRENUMERERA PÅ HELLO FRESH  KLICKA HÄR!

    Jordgubbstårta

    TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

    Jordgubbstårta fylld med jordgubbsgrädde med härlig fyllning som man själv kan välja. En riktig klassiker som kan varieras efter egen smak. Följ steg 1, 2, 3.

    Jordgubbstårta fylld med jordgubbsgrädde med härlig fyllning som man själv kan välja. En riktig klassiker som kan varieras efter egen smak. Följ steg 1, 2, 3.

    Steg 1 – Välj tårtbotten:
    Marängbotten – recept klicka här
    Vanlig tårtbotten – recept klicka här
    Chokladtårtbotten – recept klicka här

    Steg 2 – Välj fyllning:
    Tårtfyllningar – klicka här (t ex bärgrädde, vit chokladmousse, vaniljkräm, chokladfluff, jordgubbsmousse, Lemon curd m m.

    Steg 3 – Dekorera:
    3 dl vispgrädde. Vispa grädden och bred ut eller spritsa på tårtan.
    jordgubbar, hallon, blåbär (välj själv

    GÖR SÅ HÄR

    1. Välj en tårtbotten du gillar.
    2. Välj en fyllning du gillar.
    3. Bygg ihop tårtan och fyll tårtan med din fyllning.
    4. Vispa grädde och spritsa eller bred ut på tårtan. Dekorera med jordgubbar eller andra valfria bär.

      TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

    SAFTIGA FRALLOR recept

    TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

    Nygräddade havrefrallor med smör, ost och en skiva paprika är bland det godaste jag vet! Underbara bröd med havregryn i degen.

    Tips! Om du vill garnera bröden med sesamfrön, solroskärnor eller linfrön istället för havregryn så går det jättebra! För mer fibrer i degen kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl.

    Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

    saftiga frallor

    15 st

    25 g jäst
    6 dl vatten, fingervarmt
    3 dl havregryn
    2 tsk salt
    3 msk rapsolja
    10–11 dl vetemjöl (eller rågsikt)

    Garnering
    vatten
    havregryn

    GÖR SÅ HÄR

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Häll i alla havregryn, rör om och låt stå i ca fem minuter.

    2. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

    3. Knåda ihop degen på ett mjölat bakbord. Rulla degen i vetemjöl och dela den i 15 bitar.

    4. Forma runda frallor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader.

    5. Pensla bröden med vatten och strö över havregryn. Låt bröden jäsa i 30 min.

    6. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten. 

    TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) 

    Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!