Chokladtårta after eight

Chokladtårta med After Eight-plattor – en lyxig, supergod tårta som passar på alla kalas eller som dessert efter en god middag! Lyxig och superläcker!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

CHOKLADTÅRTA AFTER EIGHT

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1/2 dl kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1/2
krm salt

Mintchokladglasyr
ca 25 plattor After Eight
florsocker

Garnering på kanten
ca 6 plattor After Eight

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter (bröa gärna formen med kokos i stället för ströbröd).

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–26 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

4. After Eight-glasyr: Smält ca 25 After Eight-plattor i en skål över vattenbad.

5. Bred ut mintchokladkrämen över kakan och låt den stelna i kylen. Pudra över lite florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

CHOKLADPUDDING recept

CHOKLADPUDDING RECEPT Krämig, ljuvligt god chokladpudding! En fantastiskt uppskattad och god dessert som kan förberedas och stå i kylen 1–2 dagar före servering.

Tips! Vispgrädden kan bytas ut mot ytterligare 1 dl mjölk, men puddingen blir extra krämig och god med vispgrädde (eller 3 dl mjölk + 2 dl vispgrädde för ännu gräddigare konsistens).

Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder som visar hur man göra! Klicka här och beställ!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Chokladpudding

Ca 4 portioner

1 dl strösocker
1/2 dl kakao
1/2 dl majsstärkelse, maizena
1/2 krm salt
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
25 g smör

Tips! Smält ner 100 g mörk eller ljus choklad i smeten (men det funkar även bra utan).

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda strösocker, kakao, majsstärkelse och salt i en kastrull. 

2. Tillsätt mjölk och vispgrädde och rör om ordentligt. Låt blandningen puttra på medelvärme tills den börjar tjockna. Rör om hela tiden annars bränns det fast. Stäng av direkt när blandningen tjocknat. Tillsätt smöret och rör om ordentligt tills det smält och blandats ut i chokladsmeten.

3. Låt blandningen svalna något och häll upp i serveringsglas. Låt chokladpuddingen stå och stelna i kylen i 1–2 timmar före servering. Servera gärna med en klick vispgrädde och bär.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

GLACE AU FOUR recept

GLACE AU FOUR En klassisk glassdessert med ett härligt marängtäcke! Hallon & choklad är en ljuvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar.

Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord hallonglass – klicka här!

GLACE AU FOUR

8–10 portioner

2 liter vaniljglass
2 dl frysta hallon, söndersmulade (eller andra bär)
100 g mörk eller ljus choklad, hackad

Marängtäcke
4 äggvitor
1 ½ dl strösocker

Botten
1 marängbotten (eller 1 sockerkaksbotten)

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst.

4. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

5.  Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.

6. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.

7. Grädda marängen mitt i ugnen tills den får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

1. Hacka chokladen.

1. Hacka chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Stjälp upp glassen på en tallrik.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Sätt ungen på 250 grader grillvärme.

4. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.

4. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.

5. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.

5. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.

6. Grädda glassen så marängen får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

6. Grädda marängen i ugnen tills den får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

Mister spex glasögon

Det bästa av två världar; Gucciglajjor och chokladtryffel 🙂

Klicka här för att komma till receptet – kola-chokladtryffel!
Dessa fyra ursnygga bågar från Mister Spex har jag valt mellan. Gucci, Marc Jacobs eller Dolce & Gabbana.

Kolla in de olika glasögonen på bilden ovan här:

Gucci – klicka här

Marc Jacobs – klicka här

Marc Jacobs guldfärgade  – klicka här

Dolce & Gabbana – klicka här

Så här valde jag... i placerad ordning 😉 Först Gucciglasögon och på andra plats chokladpraliner. Haha...

I SAMARBETE MED MISTER SPEX har jag kostnadsfritt lånat hem fyra par glasögonbågar. Det kan du också göra! Med koden: LindasBakskola får du 20% rabatt på deras redan låga priser. Mister Spex har 40–50 % lägre priser än lokala optiker.

Jag älskar svart, choklad och Gucci! Så valet var lätt. Mina nya läsglasögon blir ett par svarta Guccibågar från Mister Spex. Klicka här för att titta på dem!

Julgodisbaket är i full gång hemma hos mig och under tiden jag bakar har jag provat och valt ut ett par supersnygga Gucci-glasögon från Mister Spex. Jag har sluppit springa runt i butiker och leta. Så smidigt och skönt att kunna prova hemma i lugn och ro!

Nu ska jag bara skicka tillbaka de bågar jag inte ska behålla samt Guccibågarna. På Mister Spex hemsida fyller jag i mina styrkor från mitt glasögonrecept på mitt kundkunto. Mina nya glasögon levereras till mig inom 5-13 arbetsdagar.

Missa inte Mister Spex supererbjudande!
Passa på innan jul och nyår!
Erbjudandet 20 % extra med koden LindasBakskola gäller t o m 31 dec.

  • Mister Spex har 40–50% lägre priser än lokala optiker. 
  • Du får prova 4 bågar hemma i lugn och ro helt kostnadsfritt.
  • Prova i lugn och ro hemma.
  • Ni får ytterligare 20% rabatt på hela sortimentet med koden: LindasBakskola 

Behöver du synundersökning? Mister Spex erbjuder gratis synundersökning hos deras partneroptiker. 

Jag är supernöjd med Guccibågarna och jag är även supernöjd med receptet på dessa ljuvliga chokladtryfflar.
Klicka här för att komma till receptet!

Kolla in de olika glasögonen från Mister Spex som jag valt mellan här:

Gucci – klicka här

Marc Jacobs – klicka här

Marc Jacobs guldfärgade  – klicka här

Dolce & Gabbana – klicka här


SLARVFRALLOR

SLARVFRALLOR Mjuka, ljuvlig goda frallor. Ett enkelt bröd som passar till frukost, mellis, på buffén eller som måltidsbröd till en sallad eller soppa. Frallorna formas slarvigt och behöver inte vara runda eller fina, de jäser upp och blir snygga i ugnen.

Tips! Baka snabba frallor utan jäst – Klicka här för recept!

slarvFrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här! så får du fler recept och inspiration av mig!

Ca 20 st

Mjölk i degen gör frallorna något mjukare, med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större luftbubblor. Båda vätskorna är lika goda, men på olika sätt.

50 g jäst
6 dl mjölk eller vatten, fingervarm

2 tsk salt
2 msk rapsolja
13–15 dl vetemjöl (eller hälften rågsikt och hälften vetemjöl)

Tips! Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrö eller sesamfrön innan gräddning om du vill!

GÖR SÅ HÄR
1.
 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Rulla degen i vetemjöl på ett bakbord. Dela degen i ca 20 bitar, för hand, med en sax eller kniv. Forma dem till bollar lite slarvigt, de blir släta och fina när de jäser och gräddas.

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på ett galler.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

frallorsteg-för-steg

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här! så får du fler recept och inspiration av mig!