Lättlagad Kycklinggryta Mango Chutney

Underbart god kycklinggryta smaksatt med Mango Chutney, curry och sötsur sås. Hela min familj, även barnen, älskar denna kycklinggryta. Självklart kan man utesluta lök och/eller champinjoner om man inte gillar det. Man kan istället tillsätta stekt paprika eller någon annan grönsak man gillar. Eller bara strunta i det.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Ca 4 portioner

500–600 g kycklingfilé (3–4 stycken)
1 gul lök (kan uteslutas)
6 champinjoner
(kan uteslutas)

Sås
3 dl grädde (valfri fetthalt)
1 dl vatten
1/2 tsk curry
ca 1 1/2 msk kycklingfond 
ljus såsredning (dosera enligt förpackningen)
3–4 msk Mango chutney

2 msk sötsur sås
salt

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och finhacka löken. Skär champinjonerna i småbitar. Stek allt i ilja en stekpanna tills det får en gyllene färg (detta moment kan uteslutas om man inte gillar lök och/eller champinjoner).

2. Skär varje kycklingfilé i 3 längder. Häll rapsolja i botten på en stekpanna. Sätt värmen på högsta.

3. Krydda kycklingfiléerna med salt och curry.

4. Stek kycklingfiléerna i oljan i någon minut på varje sida i hög värme tills de får en fin stekyta. Sänk värmen till låg temperatur. Lägg på ett lock och låt kycklingfiléerna ligga i några minuter tills de är genomstekta.

5. Ta upp kycklingfiléerna och skär dem i mindre strimlor. Lägg tillbaka dem och den stekta löken och champinjonerna i stekpannan.

6. Tillsätt grädde, vatten, kycklingfond, curry, Mango chutney, sötsur sås och ljus såsredning (dosera enligt förpackningen). Blanda och låt allt puttra i några minuter tills såsen är lagom tjock. Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare några droppar kycklingfond, curry eller Mango chutney om du vill ha såsen smakrikare. Salta om det behövs.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Zucchinibiffar

I samarbete med Modifast.se

Zucchinibiffar med mathavre och tzatziki!

Nyttigt, gott och lätt att tillaga.

Älskade Zucchinibiffar! En hälsosam, vegetarisk maträtt som innehåller 314 kcal/portion inklusive mathavre och tzatziki (läs hela näringsinnehållet här). En riktigt god, näringsrik vardagsrätt som är lätt att tillaga. Grönsaksbiffarna går bra att frysa in.

Receptet på Zucchinibiffar är framtaget i samarbete med Modifast Sverige för att tillföra nya smala och goda recept till deras hemsida Modifast.se där ni kan hitta fler hälsosamma recept. Klicka här för att kolla in fler smala, nyttiga recept!

GRAHAMSFRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA

Mjuka, härliga grahamsfrallor fyllda med fibrer och de går blixtsnabbt att baka. Degen innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. På max 20 minuter har du goda frukostfrallor att njuta av.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, och Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Mjöltips: byt ut grahamsmjölet mot rågmjöl eller havregryn. Vetemjölet kan bytas ut mot rågsikt.Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

GRAHAMSFRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA

12 st

2 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken i mjölblandningen och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Forma en lång rulle av degen. Dela den i 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer. 

3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt.

4. Skär ett kryss i varje bröd, tryck lite lätt med kniven, det ska inte vara djupt.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 13 min. Låt dem svalna på plåten.

lindas RABARBERPAJ

Ljuvligt god rabarbersmulpaj.
Mycket vaniljsås ska det vara till smulpaj!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Smulig rabarberpaj Drömgod rabarberpaj som är väldigt enkel att baka! Ett riktigt toppenrecept som ni kommer älska!

Tips! Blanda även i några jordgubbar eller hallon i rabarbern! Supergott!

Knäckig paj tips! Tillsätt 1/2 dl ljus sirap i degen om du vill att den ska bli knäckig.

Tips! Gör egen vaniljsås – klicka här för recept!

RABARBERPAJ

Tips! Byt ut hälften av rabarbern mot jordgubbar!

Ca 10 portioner

3–4 stjälkar rabarber (beroende på storlek)
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 krm flingsalt eller lite vanligt salt (kan uteslutas, men ger en förhöjd mycket god smak)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.

2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö socker och potatismjöl över rabarbern och rör om.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.

4. Strö degen över rabarbern.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min.  Servera gärna med hemgjord vaniljvisp! Eller hemgjord vaniljsås –  klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Kanelbullesockerkaka

KANELBULLESOCKERKAKA Godaste sockerkakan som finns! Den har smak av kanelbulle och kanel och knastrande strösocker ger sockerkakan den ljuvliga, härliga smaken. Lätt att baka och kanelbullesockerkaka är verkligen populärt och uppskattat till fikat – hos både barn och vuxna!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kanelbullesockerkaka

12 bitar

3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Fyllning
2 tsk kanel
2–3 msk strösocker 

GÖR SÅ HÄR 

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
  2. Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Blanda kanel och socker. Strö över hälften av blandningen på smeten.
  3. Häll försiktigt över resten av smeten. Pudra på resten av kanel- och sockerblandningen. 
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den. Pudra gärna över lite florsocker över kakan före servering.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)