HAMBURGERBRÖD I LINDAS UGNSPLÅT

×

Hamburgerbröd/frallor. De här bröden funkar precis lika bra som hamburgerbröd eller frallor! Ett fantastiskt bra recept som ni verkligen måste baka! Släng in bröden i frysen och ta fram när du ska käka hamburgare eller frukost! Lika gott vilket som!

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form!

Reklam för min nya ugnsplåt. Beställ gärna min suveräna ugnsplåt här – klicka här!

Här får ni ett favoritrecept på de allra godaste hamburgerbröden – när ni bakat dessa vill ni inte köpa färdiga hamburgerbröd igen! På bilden har jag gjort bröden extra stora, jag har bakat 12 hamburgerbröd av degen nedan. Men man kan göra 12–18 bröd och om man gör 18 bröd blir de något mindre och något kortare gräddningstid. De ska få lite lätt ljusbrun färg på ytan.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

HAMBURGERBRÖD I LINDAS UGNSPLÅT

12–18 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
14–15 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat (kan bytas ut mot vatten)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten (eller mjölk) och blanda tills jästen löses upp.

2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Jäsningstips: Fyll upp ca 15 cm varmt vatten i diskhon. Ställ bunken i det varma vattnet så jäser degen snabbare. När degen växt till nästan det dubbla är den färdigjäst.

4. Dela degen i ca 12–18 bitar beroende på hur stora bröd du vill ha. Gör runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper, 25 x 35 cm och platta till dem, ca 1 1/2 cm tjocka. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–16 min tills de får lite färg (tiden kan variera lite beroende på storlek).

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

SIRAPSFRALLOR I SPRINGFORM

Fantastiskt fluffiga, mjuka och goda frallor med sirap i degen. Ett av de saftigaste bröden man kan baka själv kan jag nästan lova. 

Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!

SIRAPSFRALLOR I SPRINGFORM

16 st (fördelade i två springformar) Gör en halv sats deg om du vill baka ut i en springform.

Deg
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
50 g smör, rumsvarmt (eller 1/2 dl rapsolja)
2 tsk salt
1 dl sirap, ljus eller mörk
16–17 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget mot slutet. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Ta fram två springformar, ca 24 cm i diameter och lägg i ett bakplåtspapper i varje. 

3. Dela degen i två delar. Dela varje bit i 8 bitar. 

4. Forma degbitarna till runda bollar och lägg 8 stycken i varje pajform. Strö över lite mjöl och nagga frallorna med en gaffel.

5. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 18 minuter. Knäpp upp formen och låt bröden svalna.

Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

FRUKOSTFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna långpanna har jag här bakat saftiga frukostfrallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här! Morötterna i degen gör bröden extra näringsrika och goda!

Kalljäsning av degen – gör så här: Gör degen och baka ut 15 frallor och lägg dem i Lindas ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper. Lägg på en bakduk eller plastfolie. Ställ ugnsplåten i kylen över natten. Ta fram plåten ca 30 min innan gräddning. Gräddningstiden kan bli några minuter lite längre eftersom degen är kall efter jäsningen.

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

FRUKOSTFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

15 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk neutral olja

14–15 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
1–2 msk vallmofrön

Tips! Det går lika bra att byta ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 15 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Pensla frallorna med ägg om strö över vallmofrön. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 18 min. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya bakplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Kanelbullesockerkaka i Lindas ugnsplåt

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form!

Reklam för min nya ugnsplåt. Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka!

Här får ni ett underbart gott recept på Kanelbullesockerkaka i Lindas ugnsplåt – en saftig, mjuk botten med ett knastrande sockertäcke och smak av kanelbulle. Det är omöjligt att bara äta en bit… Så himla god! Går bra att frysa in!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här! Den är perfekt att baka i!
Här hittar ni massor av recept anpassade till Lindas nya ugnsplåt – klicka här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

Kanelbullesockerkaka i Lindas ugnsplåt

Saftig, mjuk och smakar som en kanelbulle. Men det är mer som en sockerkaka. Fantastiskt god och ett väldigt populärt recept – det är omöjligt att bara äta en bit.

ca 20 bitar

4 dl strösocker
3 ägg
2 dl filmjölk eller mjölk
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
200 g smör, smält
5 dl vetemjöl

Fyllning och garnering
1 msk kanel
ca 4 msk strösocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen och fortsätt vispa i någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll ut hälften av smeten i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Pudra över hälften av kanelen och strösockret på ytan.

3. Bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanelen och strösockret på ytan.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här! Den är perfekt att baka i!
Här hittar ni massor av recept anpassade till Lindas nya ugnsplåt – klicka här!

MOROTSKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form!

Reklam för min nya ugnsplåt. Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka!

Här får ni ett underbart gott recept på Morotskaka i Lindas ugnsplåt – en saftig, mjuk botten med ett ljuvligt täcke av cream cheese frosting på toppen. Den kan smaksättas med rivet citronskal eller klassiskt naturell utan citron.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

MOROTSKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

250 g morötter (ca 3 normalstora morötter)
5 ägg
5 dl strösocker
2 1/4 dl rapsolja
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk mald kanel
5 dl vetemjöl 

Cream cheese frosting
200 g färskost, t ex Philadelphia
100 g smör, rumsvarmt
5 dl florsocker 
1 citron, finrivet skal

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.

3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.

5. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna. Tillsätt lite mer florsocker om glasyren blir för lös. Låt den stelna i kylen.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min nya bakplåt här!