Brytfrallor i Lindas långpanna

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Brytfrallor i Lindas långpanna

20 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
6 dl rågsikt

ca 7 dl vetemjöl

Tips! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 22–25 min. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

Brytbröd i Lindas långpanna

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

Brytbröd i Lindas långpanna

12 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
6 dl rågsikt

ca 7 dl vetemjöl

Tips! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Lägg ett bakplåtspapper i Lindas bakplåt. Tryck ut degen i plåten med mjölade händer. Skär ett rutmönster i degen så det blir 12 bitar.

3. Nagga degen med t ex ett sugrör. Låt degen jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på ett galler.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

FRALLOR I LINDAS LÅNGPANNA

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Reklam för Lindas bakform.

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min plåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

Frallor i Lindas långpanna

12 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
6 dl rågsikt

ca 7 dl vetemjöl

Tips! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna på Lindas bakplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och skär några snitt i varje fralla med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min plåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

PIZZARULLE

Som en baguette med pizzafyllning. Ett himmelskt gott bröd som varmt rekommenderas! Gott på buffén, picknicken eller som tilltugg till fördrinken. Den är allra godast nygräddad. Om du vill frysa in en bit av brödet så gör det direkt när den svalnat. Ta fram och tina den försiktigt i mikron och ät den ljummen.

Tips! Baka ljuvligt goda pizzabullar – klicka till receptet här!

Tips! Baka underbart god Calzone-pizza – klicka till receptet här!

PIZZARULLE

2 st 

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja eller olivolja
1 ½ tsk salt
10–11 dl vetemjöl

Fyllning
ca 200 g skinka
ca 300 g ost, riven eller 300 g mozzarella
cocktailtomater
ruccola

Garnering
ägg
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnetTillsätt rapsolja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två delar. Lägg den ena biten i kylen. Kavla ut ena biten till en rektangel, ½–1 cm tjock på ett mjölat bakbord.

3. Lägg ut ost, skinka, tomater och ruccola i en rad i mitten på degen.

4. Vik den högra degsidan över fyllningen.

5. Skär vänstra sidan i ca 2 cm breda flikar.

6. Vik flikarna över degen och fäst ändarna under rullen.

7. Lägg degrullen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. (Ta fram den andra degbiten ur kylen och upprepa punkt 2–6). Sätt ugnen på 250 grader.

8. Pensla längden med uppvispat ägg och strö över flingsalt.

9. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–25 min. Sänk värmen till 230 grader när du sätter in brödet.

Tips! Baka ljuvligt goda pizzabullar – klicka till receptet här!

Tips! Baka underbart god Calzone-pizza – klicka till receptet här!

Krämig kycklingpasta allt-i-ett

Allt-i-ett – en krämig, ljuvligt god kyckling i sås som blandas med pasta. Makalöst gott! En lättlagad maträtt för både vuxna och barn! Så himla gott!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Krämig kycklingpasta allt-i-ett

4 personer

en näve färsk spenat
600 g kycklingfilé skurna i bitar
salt
chiliflakes eller curry
3 dl crème fraîche, valfri fetthalt
2 msk kycklingfond
1 näve cocktailtomater
1 klyfta pressad vitlök

Tillbehör:
4 portioner kokt pasta

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Sprid ut en näve färsk spenat i en ugnsform. Skär kycklingfilén i mindre bitar och lägg ut dem på spenaten. Krydda med salt och chiliflakes eller curry.

2. Klicka ut all crème fraîche på kycklingen. Häll på kycklingfonden, lägg på cocktailtomaterna och pressa över en klyfta vitlök.

3. Grädda allt mitt i ugnen i 25–30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Koka 4 portioner pasta under tiden kycklingen är i ugnen.

4. Ta ut kycklingen och häll upp pastan i ugnsformen ovanpå kycklingen. Rör om försiktigt till en krämig gratäng. Servera gärna en fräsch sallad till. Smaklig måltid.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!