Nicecream – nyttig bananglass

Gör nyttig, krämig glass av banan, jordgubbar och mjölk – så himla gott och en glass man kan äta hur mycket som helst av! Mums!

Tips! Gör Nicecream med mango – klicka till receptet här!

Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här!

Tips! Baka nyttiga frallor med havregryn istället för vetemjöl! Klicka till receptet här!

Nicecream – nyttig bananglass

300 g frysta jordgubbar
1 fryst banan (skuren i skivor)
ca 1 dl mjölk (mild yoghurt eller vaniljkvarg)

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa ihop alla ingredienserna i en mixer med knivar. Ät glassen direkt då den är krämig, glassig och allra godast.

Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!

Tips! Baka goda bröd! Här hittar du massor av goda, enkla brödrecept – klicka här!

Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här!

Tips! Baka frallor med havregryn istället för vetemjöl! Klicka till receptet här!

LANTBRÖDSFRALLOR

Fantastiskt goda, mjuka och saftiga frallor som varmt rekommenderas att baka. Ränderna på ytan gör dem extra snygga. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina dem till frukost! Går bra att frysa in!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här!

LANTBRÖDSFRALLOR

12 st stora frallor (eller 16 medelstora)

8 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst 
1/2 dl rapsolja
1/2 dl ljus sirap
1 msk salt
18–19 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och skär tre snitt i varje fralla med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Tips! Baka ljuvliga, snabba bakpulverfrallor – klicka här för recept!

Chokladkaka med chokladganache

En chokladpåsktårta som är makalöst god! Den mjuka, supersaftiga chokladbottnen är lätt kladdig i mitten och täckt med en härlig chokladganache. Den är helt perfekt att bjuda på i påsk!

Reklam för Anthon Berg

Chokladkaka med chokladganache

12 bitar 

150 g smör
200 g mörk choklad
2 1/2 dl strösocker
4 ägg
1 krm salt
2 dl vetemjöl

Chokladganache
2 1/2 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
1 msk smör

Garnering
Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

2. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Hacka chokladen och smält ner den i smöret.  

3. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt i en bunke med en elvisp. Blanda försiktigt ner äggblandningen, salt och vetemjöl i smörblandningen. 

4. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 minuter. Låt den svalna i formen.

5. Chokladganache: Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen i skålen. Låt det stå i några minuter innan du börjar röra om försiktigt med en slev. Rör till sist ner smöret och blanda till en blank glasyr.

6. Häll glasyren över kakan i formen (utan att ta den ur den ur formen). Ställ kakan i kylen och låt ganachen stelna i ett par timmar.

7. Garnera kakan med Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg. Skär kakan i bitar med en varm kniv. Servera gärna med vispgrädde. 

Lätt kladdig citronkaka

En citronpåsktårta som är makalöst god! Den saftiga citronkakan är lätt kladdig i mitten och en helt perfekt tårta att bjuda på i påsk! 

Reklam för Anthon Berg

Lätt kladdig citronkaka

12 bitar

1 citron rivet skal + pressad citronsaft
200 g smör
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
2 dl vispgrädde
Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv citronskalet fint och pressa ut 2–3 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. 

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–26 min. Låt kakan svalna i formen. 

4. Vispa grädden fluffig. Bred ut den vispade grädden och dekorera med Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg.

LIMPOR I PAPPER

Mjukaste, godaste bröden jag ätit på länge! Limporna blir så vansinnigt saftiga och goda! De här limporna gör succé! Favoritbröd!

Baka fluffiga, mjuka lantbrödsfrallor – klicka till receptet här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

LIMPOR I PAPPER

2 st

8 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst 
1/2 dl rapsolja eller 50 g smör, rumstempererat
1 msk salt
8 dl rågsikt
10–12 dl vetemjöl

Tillbehör:
2 bakplåtspapper
snör som tål ugnsvärme

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor.

3. Lägg ut två bakplåtspapper på köksbänken. Lägg en deglimpa mitt på varje på papper. Strö över lite mjöl och skär 5–6 sneda snitt i degen.

4. Vik båda långsidorna på bakplåtspapprena, ca 4 cm in mot brödet. Knyt ihop ändarna med ugnstråd. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt dem svalna innan du skär limporna i skivor.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Baka fluffiga, mjuka lantbrödsfrallor – klicka till receptet här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-1.png

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!