Äppelkladdkaka

äppelkladdkaka

Drömgod äppelkladdkaka som man inte kan sluta äta! Mums vad god den är!!!

Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Äppelkladdkaka

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 äpplen
kanel 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

2. Skala och riv båda äpplena.

3. Rör ner de rivna äpplena i kladdkakesmeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra gärna kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Appelkladdkakasteg for steg

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Snabba stekpannbröd

 

Ljuvlig goda stekpannebröd som man enkelt och snabbt steker i stekpannan! Och de behöver inte ens jäsa eftersom degen innehåller bakpulver (ingen jäst).

Tips! Baka snabbfrallor utan jäsning som är ljuvligt goda och lätta att baka – klicka här för recept!

Snabba stekpannbröd

Ca 8 st (stora eller 16 små)

8 dl vetemjöl (eller rågsikt)
3 msk rapsolja
1 msk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop alla ingredeinser till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 8 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna, på ett mjölat bakbord. Värm upp en stekpanna på högsta värme.

3. Sänk värmen något och grädda bröden på medelvärme i några minuter på varje sida eller tills de fått lagom med färg.Lägg dem på ett galler och låt dem svalna under bakduk.

Tips! Baka snabba frallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!

Äppelkaka med smultäcke

Skarmavbild 2018 08 16 kl 12 57 46

Tips! Baka en mycket enkel äppelkaka som är galet god – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Tips! Du kan blanda ner ½ dl hackad sötmandel eller hasselnötter i smuldegen i den lilla bunken. Det är knaprigt och gott!

En mycket lättbakad äppelkaka med en saftig botten och ett smuligt täcke. Både botten och täcket ovanpå görs av samma deg vilket är mycket smidigt och enkelt.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Äppelkaka med smultäcke

Ca 12 bitar

3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl mjölk
(½ dl hackad sötmandel eller hasselnötter) frivilligt i den lilla bunken

Fyllning
3 normalstora äpplen
1 tsk malen kanel
1/2 tsk kardemummakärnor, mortlade (kan uteslutas)
½ msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.

2. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en mindre skål (detta ska strös över kakan).

3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och mjölk i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.

4. Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.

5. Skala och riv äpplena. Lägg de rivna äpplena på smeten i formen. Pudra över kanel och ev. kardemumma.

6. Strö över smuldegen från den lilla bunken.

8. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–43 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i bitar med en kniv. Servera gärna med vaniljsås eller vispgrädde eller ät den i bitar som den är. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Tips! Baka snabba äppelmosbullar – klicka här för recept!

Appelkakamedsmultacke

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Äppelkaka

äppelkaka

Tips! Baka en stor, härlig äppelkaka i långpanna – klicka här för recept!

Drömgod äppelkaka. Saftig, mjuk och lätt att baka! Ett superbra recept på äppelkaka som funkar i alla lägen! Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås så har du en lyxig dessert, men den går även att äta som den är till fikat.

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Äppelkaka

12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

2 ½ dl vetemjöl
150 g smör, smält

Garnering
2 äpplen
kanel

1–2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det ihop med smöret och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.

4. Lägg äppelskivorna i ett runt mönster ovanpå smeten (se min bild nedan).

5. Pudra över kanel och strösocker (och gärna några hackade hasselnötter eller sötmandlar om du vill ha den lite crunchig).

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås.

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen – klicka här!

Kall fisksås

kall fisksås

 

Kall fisksås – den är ljuvligt god, mycket lätt att tillaga. På bara några minuter har du en superläcker sås som passar till all sorts fisk. Och även barnen älskar denna enkla sås.

Tips! Gör supergod panerad fisk till såsen – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kall fisksås

3 dl gräddfil
1–2 klyftor vitlök (eller 1 dl bostongurka)
2-3 msk dill, hackad
salt och svartpeppar
ev.  msk pressad citron

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en sås. Smaksätt med önskad mängd kryddor.
  2. Tips! Byt ut vitlöken till 1 dl bostongurka.
    TIPS!
     Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)