Lindas blåbärscheesecake

En underbar blåbärscheesecake! Sååååå läcker, lyxig och god! Och lätt att göra. Det enda man behöver tänka på är att den måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Lindas blåbärscheesecake

Ca 12 bitar

250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
225 g blåbär, mosade + 1 dl strösocker
5 gelatinblad
2 ägg, delade i vitor och gulor
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 dl florsocker

Garnering
blåbär
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanten. Ställ formen i frysen i ca 15 min.

2. Mosa ihop blåbär och 1 dl strösocker med en gaffel.

3. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.

4. Blanda ihop äggulor, färskost och florsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.

5. Värm upp crème fraiche snabbt i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt gelatinbladen smälta ner. Låt blandningen svalna något och häll ner den i färskostsmeten under omrörning. Blanda sist ner blåbären.

6. Häll ut hela fyllningen på kaksmulorna i formen. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i 3–4 tim. Garnera din cheesecake med blåbär.

Maräng-chokladmoussetårta

Lyxig, superläcker chokladmoussetårta i tre lager! Den är enkel att göra och ljuvligt god. Den spröda marängbottnen är magiskt god och läcker i kombination med den fluffiga moussen.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Maräng-chokladmoussetårta

Ca 12 bitar

100 g vit choklad, smält
1 marängbotten

Brun chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g mörk choklad, smält

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g vit choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.

2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.

4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.

Ananassmulpaj

En superläcker, god smulpaj med ananas i botten. En ny favorit som jag kommer baka ofta när jag ska bjuda på fika! Ett riktigt topprecept!

Tips! Havregrynen kan bytas ut mot 1/2 dl vetemjöl.

Ananassmulpaj

Ca 12 portioner

Fyllning
10 ananasringar (på burk) 
1 msk potatismjöl

Deg
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar.

2. Lägg ananasbitarna i en pajform. Strö över potatismjöl och rör om.

3. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.

4. Smula degen över ananasbitarna i formen.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.

Mjölkchokladsockerkaka

Godare än godast! En riktigt supersaftig chokladsockerkaka med mycket chokladsmak. En favoritsockerakaka för alla chokladälskare! Chokladen kan bytas ut mot valfri sort.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Mjölkchokladsockerkaka

Ca 12 bitar

Saftig, mjuk kaka med läckra chokladbitar i smeten.

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
75 g mjölkchoklad, finhackad (kan uteslutas)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Smörj en sockerkaksform med smör, ca 1 1/2 liter,  och bröa med kokos (eller ströbröd).

3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Hacka chokladen fint. Rör ner bitarna i smeten i smeten i formen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker.

Kärleksmumssockerkaka

En drömgod, oerhört saftig kärleksmumskaka med glasyr & kokos. En favorit som jag kommer baka hur många gånger som helst igen! Sååååå god och lätt att göra.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)
Tips! Baka klassiska kärleksmums – klicka här för recept!

Kärleksmumssockerkaka

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 37–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och eventuellt lite vatten så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
Tips! Baka klassiska kärleksmums – klicka här för recept!

 

Tips! Baka klassiska kärleksmums – klicka här för recept!

Beställ hem Lindas bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man gör!