Bloggar Lindas Bakskola Lindas kökstips

Så skalar man lök snabbt och enkelt

Lindas kökstips: Så skalar man lök snabbt och enkelt

Svar: Lök har ibland ett tunt skal som är svårt att få bort. Skär bort ändarna och lägg hela löken en kort stund i kokhett vatten. Då släpper skalet snabbt.  
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Skärgårdskakor

Otroligt saftiga, fluffiga bröd som är stora favoriter hemma hos mig! Både jag och mina fem barn älskar dessa goda bröd! De går bra att frysa in. Skärgårdskakor 8 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 75 g smör, rumsvarmt 2 tsk salt ¾ dl ljus sirap 7 dl rågsikt ca 7 dl vetemjöl GÖR SÅ …

0

Majonnäs

Hemgjord majonnäs på kockarnas vis är enkelt att göra, men det man ska tänka på är att vispa ordentligt och länge för att lyckas. Det är också viktigt att oljan ska tillsättas lite, lite i taget. Majonnäs 2 äggulor ½ msk senap ½ msk dijonsenap 1 msk vinäger 3–4 dl rapsolja eller matolja salt vitpeppar GÖR SÅ HÄR …

0

Schweizernötbakelser

Schweizernötbakelser Bakelserna har jag gjort av mitt favoritrecept: Schweizernötrutor! Jag ÄLSKAR denna kaka och det är enkelt att göra lyxiga bakelser av schweizernötkakan. Det är bara att baka kakan, skära den i rutor (det går lika bra att göra den rund). Och sedan spritsar man på en klick grädde och toppar med en jordgubbe. Lyxigt …

0

Nutellakladdkaka

En riktigt läcker Nutella-chokladkladdkaka som ingen kan motstå. Den är galet god! Låt den gärna stå i kylen ett par timmar efter gräddningen, då blir den härligt seg i konsistensen. Nutellakladdkaka Ca 12 bitar 175 g smör, smält 3 dl strösocker ½ dl kakao 1 krm salt 2 dl Nutella 1 ¾ dl vetemjöl 3 ägg Garnering ½–1 …

0

Hur vet man om äggen är färska eller gamla?

Lindas kökstips: Hur vet man om äggen är färska eller gamla? Svar: Lägg ägget i en skål eller ett glas med vatten. Om det sjunker de till botten är det färskt. Om det ligger på ytan är det gammalt för då har porerna i äggskalet släppt in luft och ägget har börjat ruttna. Om ägget ligger i mitten är det …

0

Krossad potatis

SMASHED POTATOES/KROSSAD POTATIS Så vansinnigt god potatis plus att den ser väldigt god, inbjudande och trevlig ut att bjuda på. En ny favorit som jag kommer göra många gånger om! Tips! Smaksätt oljan med 1-2 pressade vitlökar. Obs! Glöm inte följa mig, Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får ni fler nya recept i ditt flöde! Här hittar …

1

Marängchokladmoussetårta med chokladkulor

En superläcker, smarrig tårta med frasiga marängbottnar och magiskt god, fluffig chokladmousse. Den är mycket enkel att göra och lyckas med! Tips! Om du inte orkar baka egna marängbottnar kan man köpa färdiga bottnar. Garnera gärna tårtan med färska bär också. Marängchokladmoussetårta med chokladkulor Ca 12 bitar Marängbottnar (färdigköpta funkar också) 4 äggvitor 2 ½dl strösocker …

0

Rengör effektivt och glänsande med bikarbonat!

Husmorstips! Rengör effektivt och glänsande med bikarbonat! Bikarbonat biter på smuts!  Bikarbonat används som jäsmedel i kakor, men är ett mycket effektivt rengöringsmedel. Obs! Blanda inte ihop bikarbonat och bakpulver eftersom bakpulver är en svagare variant av bikarbonat. Bikarbonat rengör mycket effektivare och bättre! Tåliga ytor kan rengöras med bikarbonat. Testa alltid på en liten yta i hörnet …

0

Rengör grillgallret glänsande med bikarbonat

Husmorstips! Rengör grillgallret glänsande med bikarbonat Så här gör du: Blanda några matskedar bikarbonat och lite vatten till en tjock massa. Gnid in gallret med massan och låt det torka. Gnugga eller borsta sedan gallret med en svamp, borste eller trasa så faller smutsen av effektivt. Skölj med vatten.

0

Mangosmulpaj

WOW, vad god denna paj blev. Fryst mango och smuldeg = en superläcker kombination! Jag älskar denna paj! Tips! – Havregrynen, 1 dl kan bytas ut mot ½dl vetemjöl. – Om du bara har ett paket fryst mango kan du göra en halv sats deg och en mindre form. Mangosmulpaj Ca 12 portioner Fyllning 2 pkt …

0

Bechamelsås

Bechamelsås är en enkel grundsås/vitsås som ofta används i lasagne. Eller i t ex broccoli- eller blomkålsgratäng eller andra grönsaksrätter. Bechamelsås 75 g smör 1 dl vetemjöl 1 liter standardmjöl (röd) 1 tsk salt 1 krm vitpeppar ev. 2 krm riven muskotnöt (150 g riven ost om såsen ska användas till lasagne, men det funkar även utan) GÖR SÅ …

0

Varm hälsotallrik

Nyttig, lättgjord, supergod hälsotallrik som jag brukar göra när jag vill vara hälsosam och äta varm mat. Såååå fräscht! Varm hälsotallrik 2 portioner ca 500 g frysta wokade grönsaker ca ½ dl sötsur sås salt Tillbehör 1 tomat 10 cm gurka 1 dl majs 1 dl ajvar relish (köps färdig på burk)   GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x