NYTTIG fräsch, supergod bärglass med hallon och banan. Innehåller inget tillsatt socker! Mjölken kan ersättas av mandelmjölk eller naturell yoghurt. Anpassa mängden efter hur krämig du vill ha glassen. Häll i lite i taget.
Tips! Hallon går bra att byta ut mot jordgubbar eller blåbär.
Hallonglass utan socker/Nicecream
Ca 2 portioner
1 fryst banan, frusten i bitar 200 g frysta hallonca 1 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa alla ingredienserna i en mixer med knivar till en krämig glass. Ät glassen direkt då den är allra godaste nygjord.
Brödet blir fantastiskt saftigt, mjukt och gott. Det är väldigt enkelt och smidigt att grädda brödet i Cosori airfryer. Och den drar mindre el än vanliga ugnen!
Baka bröd i airfyer – fluffiga, mjuka brytbröd som är underbart goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje dag! En suverän kökspryl som verkligen används!
REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER
Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt!
ERBJUDANDE! Jag har fixat 2 olika rabattkoder till er så ni också kan baka och laga mat i Cosori airfryer!
2 OLIKA RABATTKODER: Jag har fixat två olika rabattkoder till er när ni beställer en Cosori airfryer: – 15% rabatt på alla modeller + tillbehören – kod: LINDA15 eller: – få ett gratis TILLBEHÖRSPAKET värde 999 kr – kod: LINDATB (lägg tillbehörspaketet i varukorgen och när du trycker in rabattkoden i kassan blir tillbehörspaketet gratis) Beställ din Cosori airfyer på cosori.se – klicka här!
25 g jäst 3 dl vatten, fingervarmt (mjölk funkar lika bra) 1 tsk salt 3 msk rapsolja 7–8 dl rågsikt (eller vetemjöl)
(På bilderna i detta recept har jag använt rågsikt, men det går lika bra med vetemjöl eller hälften rågsikt/hälften vetemjöl)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Forma en rund boll av degen. Tryck till den till en rund platta på ett bakplåtspapper. Gör ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter. Dela degen i 6 bitar och nagga hål i bitarna. Låt brödet jäsa i ca 25 min innan du gräddar det.
4. Grädda brödet i ca 20 minuter i 170 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
LINDAS FRALLOR Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Bröden blir allra mjukast om de bakas på mjölk, men vatten funkar också men då blir bröden lite rustikare i konsistensen.
Tips! Tillsätt 1 dl mörk eller ljus sirap om du vill ha mer sötma i brödet.
6 dl mjölk (eller vatten), rumstempererat 50 g jäst 1/2 dl rapsolja (eller 50 g smör, rumstempererat) 2 tsk salt 14–15 dl rågsikt (eller hälften rågsikt, hälften vetemjöl)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler.
1. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Rulla ca 30 bollar av smöret. Lägg dem på en tallrik och ställ den i frysen tills degen jäst en gång på plåten.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Pensla degen med uppvispat ägg . Tryck ner smörbollar jämnt i degen. Strö över mandelflarn och pärlsocker.
5. Grädda bullen mitt i ugnen i 22–24 min. Låt bullen svalna och skär den sedan i rutor.