Lättgjord krämig chokladglass

DAGENSRECEPTchokladglass9

chokladglass5Den här glassen är en riktig favorit – så gudomligt god! Och så himla enkel att göra. Man behöver ingen glassmaskin och själva glassmeten tar max 10 minuter att göra. Sedan fryser man in den och den kan förberedas flera dagar innan den ska serveras. Den håller ca 2 veckor i frysen.  Jag serverade den som dessert på en middagsbjudning i helgen och alla var lyriska och tyckte den var fantastiskt god. Personligen tycker jag det är en av de godaste glassorter jag ätit!

Nutellabrownie med bara 4 ingredienser – klicka här för recept!
Nutellabrownie med bara 4 ingredienser – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Här hittar du recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Lättgjord krämig chokladglass

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad

Chokladdoppade glasstrutar
ca 10 glasstrutar
ca 50 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.chokladglass2 chokladglass4 chokladglass8

Här hittar du recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Lättgjord krämig glass med 2 ingredienser

Skärmavbild 2016-02-22 kl. 10.53.51

Läcker, krämig chokladglass – klicka här för recept!
Läcker, krämig chokladglass – klicka här för recept!

Det här är ett suveränt grundrecept på en härlig, krämig glass som du enkelt gör själv med bara 2 ingredienser. Glassen kan varieras och smaksättas med egentligen vad som helst som man gillar. T ex choklad, frukt, bär eller godis. Det tar bara några minuter att blanda ihop smeten och några timmar i frysen. Perfekt dessert som kan göras flera dagar före gästerna kommer och förvaras i frysen under tiden.

Lättgjord krämig glass med 2 ingredienser – grundrecept

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)

Förslag på smaksättning
1 vaniljstång, urskrapad
mörk choklad
mjölkchoklad
jordgubbar
hallon
hackad Daim
hackade cookies
After Eight
blåbär
mango
nougat

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Tillsätt smaksättning. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter eller en skål. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Tillsätt smaksättning. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter eller en skål. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
3. Tillsätt smaksättning. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter eller en skål. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

 

Nyttig frölimpa utan mjöl

frölimpaC frölimpaE IMG_4248

Underbart god, läcker limpa helt utan mjöl! Frön, nötter och mandlar blandas bara med några uppvispade ägg. Busenkelt , supernyttigt och så himla gott!

Konsistens
Limpan är lite ”hård” i konsistensen och det ska den vara (den innehåller bara hårda frön, nötter och mandlar + ägg och kan inte bli mjuk). Jag älskar konsistensen på brödet och det är ljuvligt gott att avnjuta brödet med smör, ost och en skiva paprika. Eller något annat pålägg man gillar.

Tips!
Funkar bra för den som äter glutenfritt + LCHF

Rosta din egen nyttiga müsli! Klicka här för recept!
Rosta din egen nyttiga müsli! Klicka här för recept!

Frölimpa utan mjöl

1 st

100 g hasselnötter
100 g sötmandel
2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 ½ dl sesamfrön
3 msk chiafrön
¾ tsk salt
5 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön och salt i en skål.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.

4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt den kallna i formen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön och salt i en skål.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön och salt i en skål.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.
3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.
4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Rör om försiktigt i brödsmeten i ugnen efter 3–4 min så ägget blandas ordentligt med fröna. Låt den kallna i formen.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Rör om försiktigt i brödsmeten i ugnen efter 3–4 min så ägget blandas ordentligt med fröna. Låt den kallna i formen.

frölimpaG utvald frölimpaF frölimpaD frölimpaB frölimpaA

3 enkla stekpannebröd

utvald stekpannebröd

Stekpannebröd är väldigt populärt och lätt att baka! De här recepten är efterfrågade och bakas om och om igen av många läsare på bloggen Lindas bakskola. Spar denna länk och baka de 3 goda bröden.

 

3 stekpannebröd: klicka på bilderna eller bildtexterna nedan för att komma till recepten:

Lättgjort, ljuvligt 3-minuters stekpannebröd som inte behöver jäsa! Klicka här för länk till receptet!
Lättgjort, ljuvligt 3-minuters stekpannebröd som inte behöver jäsa! Klicka här för länk till receptet!
4-minutersbröd i stekpanna som du snabbt slänger ihop utan jäsning! Klicka här för recept!
4-minutersbröd i stekpanna som du snabbt slänger ihop utan jäsning! Klicka här för recept!
Klassiska tunnbröd som är helt underbara – goda till frukost eller fyll dem med en läcker röra! Klicka här för recept!
Klassiska tunnbröd som är helt underbara – goda till frukost eller fyll dem med en läcker röra! Klicka här för recept!

 

 

 

https://lindasbakskola.se/3-minuters-tunnbrod/

https://lindasbakskola.se/4-minutersbrod-i-stekpanna/

https://lindasbakskola.se/tunnbrod-i-stekpanna/

stekpannebröd3-minutersbröd i stekpanna, 4-minuters stekpannebröd & tunnbröd.

Slipp torra bullar – 3 enkla tips!

Skärmavbild 2016-02-16 kl. 12.58.12
Saftiga Nutellabullar som du enkelt bakar själv – klicka här för recept!

Receptet på de goda Nutellabullarna på bilden hittar du här: https://lindasbakskola.se/slipp-torra-bullar-3-enkla-tips/ 

3 tips för saftiga, goda bullar!

1. Tillsätt inte för mycket mjöl i degen så den blir tung och kompakt. Den ska vara smidig och lätt att jobba med.

2. Tillsätt hårt smör istället för smält i degen. Det gör att glutennätet håller bättre under jäsningen samt att risken för att tillsätta för mycket mjöl minskar.

3. Knåda degen ordentligt så glutentrådarna blir starka. Det gör att bullarna jäser bra, behåller luftbubblorna i degen och de förblir fluffiga och mjuka efter gräddningen. Utan starka glutentrådar blir bullarna kompakta och trista eftersom de inte behåller luftbubblorna i sitt glutennätverk.

Fler goda bullar hittar du här:

Saftiga, härliga klassiska kanelbullar! Klicka här för recept!
Saftiga, härliga klassiska kanelbullar! Klicka här för recept!
Magiskt god mjölkchokladkrans! Klicka här för länk till receptet!
Magiskt god mjölkchokladkrans! Klicka här för länk till receptet!
Läckraste, godaste philadelphiabullarna med citron – klicka här för recept!
Läckraste, godaste philadelphiabullarna med citron – klicka här för recept!