Pepparkakskrydda blandar du enkelt själv med 4 olika kryddor; kardemumma, ingefära, kanel och kryddnejlika. Använd kryddan i pepparkaksdeg, mjuk pepparkaka, som fyllning i bullar med mera.
GÖR SÅ HÄR 1. Blanda ihop alla kryddorna i en skål. 2. Fyll en tom, diskad kryddburk med blandningen. Skriv en etikett
och sätt fast den utanpå burken.
Rocky road är gudomligt gott! Blandningen av choklad, marshmallows, chokladlinser och salta jordnötter är ljuvligt gott! Mängderna i receptet kan varieras och man kan självklart byta ut ingredienserna till någon annan godissort eller andra sorters nötter.
200 g mörk eller ljus choklad 75 g mini marshmallows 100 g jordnötter eller cashewnötter 150 g chokladlinser eller Dumlekola ev. 1–2 msk kokos (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen i en glasskål över vattenbad.
2. Blanda ner alla ingredienserna i chokladen. Spara lite till av varje ingrediens till garnering.
3. Bred ut chokladblandningen på ett bakplåtspapper och platta till.
4. Strö över lite av ingredienserna på chokladen. Låt chokladen stelna i kylen. Bryt det i bitar vid servering.
En perfekt dessert som bara tar några minuter att göra! Moussen är oerhört krämig, luftig och god! Servera den gärna med hallon, jordgubbar eller någon fräsch frukt! Gör moussen samma dag som den ska ätas.
3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl) 150 g mjölkchoklad ca 50 g mjölkchoklad, hyvlad
GÖR SÅ HÄR
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Fördela moussen i 6 glas. Strö över hyvlad eller hackad mjölkchoklad (ca 50 g).
Grunden till en riktigt god pizza är en perfekt deg! Och den här degen är suveränt god och väl beprövad! Den är enkelt att göra och du kan variera fyllning precis hur du vill!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Förslag på fyllning 2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord ca 200 ost, riven ca 100 g skinka, skuren i bitar oregano 4 ananasringar oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på degen.
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
Hallon och choklad är en perfekt kombination. Superläcker chokladmousse med bara 2 ingredienser som tar ca 5 min att göra. Toppa med grovhackad vit choklad och hallon. Lyxigt och supergott!
3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl) 150 g mörk choklad ca 50 g vit choklad, hackad
50–100 g hallon, frysta eller färska
GÖR SÅ HÄR
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Grovhacka den vita chokladen.
5. Fördela moussen i 6 glas. Garnera med hackad, vit choklad och mosade hallon.