Hemgjord pepparkakskrydda

Pepparkakskrydda blandar du enkelt själv med 4 olika kryddor; kardemumma, ingefära, kanel och kryddnejlika. Använd kryddan i pepparkaksdeg, mjuk pepparkaka, som fyllning i bullar med mera.

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Hemgjord pepparkakskrydda

Ca 1 dl 

1 ½ msk malen kardemumma
 
2 msk mald ingefära
 
2 msk mald kanel
 
1 ¼ msk malda kryddnejlikor 

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla kryddorna i en skål.
2. Fyll en tom, diskad kryddburk med blandningen. Skriv en etikett
och sätt fast den utanpå burken.

Rocky road

rockyroad2 rockyroad1 rockyroad3

Rocky road är gudomligt gott! Blandningen av choklad, marshmallows, chokladlinser och salta jordnötter är ljuvligt gott! Mängderna i receptet kan varieras och man kan självklart byta ut ingredienserna till någon annan godissort eller andra sorters nötter.

Himmelskt god mjölkchokladfudge – klicka här för recept!
Himmelskt god mjölkchokladfudge – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Rocky road

Ca 30 bitar

200 g mörk eller ljus choklad
75 g mini marshmallows
100 g jordnötter eller cashewnötter
150 g chokladlinser eller Dumlekola
ev. 1–2 msk kokos (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen i en glasskål över vattenbad.

2. Blanda ner alla ingredienserna i chokladen. Spara lite till av varje ingrediens till garnering.

3. Bred ut chokladblandningen på ett bakplåtspapper och platta till.

4. Strö över lite av ingredienserna på chokladen. Låt chokladen stelna i kylen. Bryt det i bitar vid servering.

1. Smält chokladen i en glasskål över vattenbad.
1. Smält chokladen i en glasskål över vattenbad.
2. Blanda ner alla ingredienserna i chokladen. Spara lite till av varje ingrediens till garnering.
2. Blanda ner alla ingredienserna i chokladen. Spara lite till av varje ingrediens till garnering.
3. Bred ut chokladblandningen på ett bakplåtspapper och platta till.
3. Bred ut chokladblandningen på ett bakplåtspapper och platta till.
4. Strö över lite av ingredienserna på chokladen. Låt chokladen stelna i kylen. Bryt det i bitar vid servering.
4. Strö över lite av ingredienserna på chokladen. Låt chokladen stelna i kylen. Bryt det i bitar vid servering.

rockyroad4 utvald

 

 

Mjölkchokladmousse

steg3 steg2

En perfekt dessert som bara tar några minuter att göra! Moussen är oerhört krämig, luftig och god! Servera den gärna med hallon, jordgubbar eller någon fräsch frukt! Gör moussen samma dag som den ska ätas.

Urläcker sötsalt chokladpaj – klicka här för det goda receptet!
Urläcker sötsalt chokladpaj – klicka här för det goda receptet!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjölkchokladmousse

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mjölkchoklad
ca 50 g mjölkchoklad, hyvlad

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar (150 g) och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Fördela moussen i 6 glas. Strö över hyvlad eller hackad mjölkchoklad (ca 50 g).

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.
4. Fördela moussen i 6 glas. Strö över hyvlad eller hackad mjölkchoklad (ca 50 g).

 

steg4 steg1 utvald 

Lindas pizzadeg

pizzadeg2 pizzadeg1

Grunden till en riktigt god pizza är en perfekt deg! Och den här degen är suveränt god och väl beprövad! Den är enkelt att göra och du kan variera fyllning precis hur du vill!

Gör en ljuvligt god Calzone – klicka här för recept!
Gör en ljuvligt god Calzone – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Pizzadeg

1 stor eller 2 mindre

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Förslag på fyllning
2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord
ca 200 ost, riven
ca 100 g skinka, skuren i bitar
oregano
4 ananasringar
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut pizzasåsen på degen.

4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut pizzasåsen på degen (lämna 1–2 cm i kanterna).
3. Bred ut pizzasåsen på degen (lämna 1–2 cm i kanterna).
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.
5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

 

 

 

Chokladmousse med vit choklad & hallon

chokladmoussevitchoklhallon1 chokladmoussevitchoklhallon4 chokladmoussevitchoklhallon3

Hallon och choklad är en perfekt kombination. Superläcker chokladmousse med bara 2 ingredienser som tar ca 5 min att göra. Toppa med grovhackad vit choklad och hallon. Lyxigt och supergott!

Baka lätt kladdiga kanelbullemuffins – klicka här för recept!
Baka lätt kladdiga kanelbullemuffins – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladmousse med vit choklad & hallon

6 portioner

3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
ca 50 g vit choklad, hackad
50–100 g hallon, frysta eller färska

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner den mörka chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

4. Grovhacka den vita chokladen.

5. Fördela moussen i 6 glas. Garnera med hackad, vit choklad och mosade hallon.

1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Grovhacka den vita chokladen.
4. Grovhacka den vita chokladen.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.
5. Fördela moussen i 6 glas. Garnera med vit, hackad choklad och mosade hallon. utvald chokladmoussevitchoklhallon3