ÄPPELKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min ugnsplåt som verkligen är suverän att baka i! De spikraka kanterna gör gräddningen jämn och helt perfekt.

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ min nya bakplåt här!

Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna ugnsplåt har jag bakat saftiga frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

×

ÄPPELKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

3 ägg
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
225 g smör, smält

FYLLNING
3 äpplen
2 tsk kanel
2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner bakpulver, vetemjöl och smör och rör om till en slät smet.

2. Häll smeten i Lindas ugnsplåt 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Skär äpplena i tunna skivor (med eller utan skal spelar ingen roll).

4. Lägg äppelskivorna i tre rader på smeten. Strö över strösocker och kanel.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

BRYTFRALLOR

×

FRALLOR SOM JÄSER IHOP PÅ PLÅTEN Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.

Tips! Baka grötfrallor – också ett underbart gott bröd – recept klicka här!

Tips! Baka polarfrallor i springform – ljuvliga, mjuka bröd – recept klicka här!

BRYTFRALLOR

20 st

9 dl vatten, fingervarmt50 g jäst 

1/2 dl rapsolja (eller 50 g smör, rumstempererat)

1 msk salt

9 dl rågsikt

11–13 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 17 min. Låt dem svalna på plåten.

Kanelbullesockerkaka i Lindas avlånga ugnsform

En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka där smeten varvas med lager och kanel och strösocker. Den är magiskt god! Baka och njut! Min nya, avlånga ugnsform gör gräddningen av hela kakan jämn och perfekt.

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Kanelbullesockerkaka i Lindas avlånga ugnsform

ca 15 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk

Fyllning
1–2 msk kanel
1–2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Häll hälften av smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö över ett lager kanel och strösocker. Bred ut resen av smeten ovanpå och strö över ytterligare ett lager med kanel och strösocker.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Ta upp kakan ur ugnsformen och låt den kallna innan du skär den i bitar.

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

×

×

LINDAS LINSCURRY PÅ 15 MINUTER

En kryddig, hälsosam linscurry som bara tar ca 15 minuter att göra. Otroligt gott! En mycket lättlagad, mättad måltid som också är billig att göra. En favoriträtt hemma hos mig!

Tips! Jag vill tipsa om min goda linsgryta med kokosmjölk – klicka till receptet här!

Tips! Baka mjuka, goda frallor till linscurryn – recept klicka här!

Lindas linscurry på 15 minuter

3 dl röda linser
8 dl vatten
1 krm salt
1/2 tsk curry (eller garam masala)
2 msk grönsaksbuljong (eller 1 buljongtärning)
2 nävar färsk spenat
2 dl cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR

1. Tillsätt alla ingredienser i en stekpanna.

2. Sätt på värmen på spisen på högsta och låt det börja puttra. Sänk värmen till en lägre medelvärme och låt allt puttra ihop till en krämig gryta i 15–20 minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor efter egen smak. Om grytan är för torr så tillsätt lite mer vatten.

Servera t ex tillsammans med ris, couscous, bulgur eller i ett pitabröd. Eller till en fräsch sallad.

Tips! Jag vill tipsa om min goda linsgryta med kokosmjölk – klicka till receptet här!

Tips! Baka mjuka, goda frallor till linscurryn – recept klicka här!

FILMJÖLKSLIMPA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

×

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

FILMJÖLKSLIMPA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

Ca 12 skivor

6 dl rågsikt
2 dl havregryn
1 1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
4 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt sirap och filmjölk och rör om till en smet.

2. Klä Lindas avlånga ugnsform med ett bakplåtspapper.

3. Stjälp upp brödsmeten i ugnsformen.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 minuter. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor.

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!