PAN PIZZA I LINDAS LÅNGPANNA

Jag har tagit fram en ungsform/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna ugnsform – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela pizzan/kakan.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

FAKTA
Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25×35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här
Rabarberkakarecept klicka här

PAN PIZZA i Lindas långpanna

6 bitar

Tips! Om du vill baka en tunnare pizza så kan du dela degen i två bitar och kavla ut den tunnare.

Pizzadeg
3 dl vatten, fingervarmt
25 g jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk olja (oliv eller raps)
8–9 dl vetemjöl

Fyllning
1 dl pizzasås
2–3 dl riven ost
2 mozzarellabollar, skivade
6 skivor prosciutto

(eller annan valfri fyllning)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten. Låt kanterna vara lite tjockare. (Dela degen i två bitar och gör två tunnare bottnar om du inte vill ha Pan pizza).

3. Bred ut pizzasåsen på degen. Strö över riven ost, mozzarella och oregano (färsk eller torkad).

4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 20–25 min (något kortare tid om du gör två mindre pizzor). Håll koll så att den inte bränns på ytan. Lägg gärna på några skivor prosciutto efter gräddningen.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tre limpor i Lindas ugnsplåt

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

FAKTA 
”Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25×35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Här får ni ett suveränt bra brödrecept på tre limpor i Lindas ugnsplåt. De här limporna är underbart goda!!! Jag brukar skiva upp limpan i skivor och frysa in dem i en påse. Jag tar fram önskat antal brödskivor när jag ska äta frukost. Barnen kan även hämta brödskivor i frysen och tina i mikron när de är hungriga.

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tre limpor i Lindas ugnsplåt

3 st

50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
3 msk rapsolja
1 dl mörk sirap (ljus funkar också)
14–15 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, sirap och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Rulla degen i mjöl och dela den i tre lika stora bitar. 

4. Forma de tre degbitarna till avlånga limpor och lägg dem på i Lindas ugnsplåt 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. 

5. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 

6. Sänk värmen till 200 grader när du sätter in bröden i ugnen. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt dem kallna innan du skär bröden i skivor.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KLADDKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

FAKTA 
”Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25×35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Här får ni ett underbart gott recept på en perfekt kladdig kladdkaka i Lindas ugnsplåt. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

KLADDKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

En klassiskt, underbar kladdkaka som räcker till många. En kladdkaka kan med fördel bakas dagen före servering, då blir den extra härlig i konsistensen.

350 g smör
7 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
5 dl vetemjöl
6 ägg

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet. 
  2. Häll smeten i Lindas långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. 
  3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.

    Tips!
    – Krossa en näve Turkisk pepper-karameller i tillsätt i smeten eller strö ovanpå toppen.
    – Grovhacka 200 g choklad och tillsätt i smeten.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

RABARBERKAKA I LINDAS LÅNGPANNA

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

FAKTA
”Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25×35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Här får ni ett underbart gott recept på en saftig rabarberkaka med lite frasiga kanter i Lindas långpanna. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljsås.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

RABARBERKAKA I LINDAS LÅNGPANNA

ca 18 bitar

4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl

Garnering
5–7 rabarberstänger beroende på storlek
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.

3. Bred ut smeten i Lindas långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.

4. Skala rabarberstängerna och skär dem i tunnare längder, 23–24 cm i diameter (de ska få plats på bredden i formen).

5. Lägg stängerna på toppen av smeten. Tryck ner några i smeten och lägg på ytterligare på toppen. Strö över strösocker.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min eller tills den fått fin färg på toppen och smeten stelnat. Skär kakan i rutor. Servera gärna med vaniljsås eller vispgrädde.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

KÄRLEKSMUMS I LINDAS LÅNGPANNA

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

KÄRLEKSMUMS I LINDAS LÅNGPANNA

24 bitar

Här får ni ett underbart gott recept på Kärleksmums i Lindas långpanna – en saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Smet
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten

Garnering
kokos

Beställ gärna min nya bakplåt här!

GÖR SÅ HÄR
1.
 Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låg glasyren stelna. Skär kakan i bitar.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!