LANTBRÖDSFRALLOR

Fantastiskt goda, mjuka och saftiga frallor som varmt rekommenderas att baka. Ränderna på ytan gör dem extra snygga. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina dem till frukost! Går bra att frysa in!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här!

LANTBRÖDSFRALLOR

12 st stora frallor (eller 16 medelstora)

8 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst 
1/2 dl rapsolja
1/2 dl ljus sirap
1 msk salt
18–19 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och skär tre snitt i varje fralla med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Tips! Baka ljuvliga, snabba bakpulverfrallor – klicka här för recept!

Chokladkaka med chokladganache

En chokladpåsktårta som är makalöst god! Den mjuka, supersaftiga chokladbottnen är lätt kladdig i mitten och täckt med en härlig chokladganache. Den är helt perfekt att bjuda på i påsk!

Reklam för Anthon Berg

Chokladkaka med chokladganache

12 bitar 

150 g smör
200 g mörk choklad
2 1/2 dl strösocker
4 ägg
1 krm salt
2 dl vetemjöl

Chokladganache
2 1/2 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
1 msk smör

Garnering
Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

2. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Hacka chokladen och smält ner den i smöret.  

3. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt i en bunke med en elvisp. Blanda försiktigt ner äggblandningen, salt och vetemjöl i smörblandningen. 

4. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–25 minuter. Låt den svalna i formen.

5. Chokladganache: Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen i skålen. Låt det stå i några minuter innan du börjar röra om försiktigt med en slev. Rör till sist ner smöret och blanda till en blank glasyr.

6. Häll glasyren över kakan i formen (utan att ta den ur den ur formen). Ställ kakan i kylen och låt ganachen stelna i ett par timmar.

7. Garnera kakan med Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg. Skär kakan i bitar med en varm kniv. Servera gärna med vispgrädde. 

Lätt kladdig citronkaka

En citronpåsktårta som är makalöst god! Den saftiga citronkakan är lätt kladdig i mitten och en helt perfekt tårta att bjuda på i påsk! 

Reklam för Anthon Berg

Lätt kladdig citronkaka

12 bitar

1 citron rivet skal + pressad citronsaft
200 g smör
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
2 dl vispgrädde
Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv citronskalet fint och pressa ut 2–3 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. 

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–26 min. Låt kakan svalna i formen. 

4. Vispa grädden fluffig. Bred ut den vispade grädden och dekorera med Mandel-, Choklad- och Marsipanägg från Anthon Berg.

LIMPOR I PAPPER

Mjukaste, godaste bröden jag ätit på länge! Limporna blir så vansinnigt saftiga och goda! De här limporna gör succé! Favoritbröd!

Baka fluffiga, mjuka lantbrödsfrallor – klicka till receptet här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

LIMPOR I PAPPER

2 st

8 dl vatten, fingervarmt
50 g jäst 
1/2 dl rapsolja eller 50 g smör, rumstempererat
1 msk salt
8 dl rågsikt
10–12 dl vetemjöl

Tillbehör:
2 bakplåtspapper
snör som tål ugnsvärme

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor.

3. Lägg ut två bakplåtspapper på köksbänken. Lägg en deglimpa mitt på varje på papper. Strö över lite mjöl och skär 5–6 sneda snitt i degen.

4. Vik båda långsidorna på bakplåtspapprena, ca 4 cm in mot brödet. Knyt ihop ändarna med ugnstråd. Låt limporna jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt dem svalna innan du skär limporna i skivor.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Baka fluffiga, mjuka lantbrödsfrallor – klicka till receptet här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-1.png

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!

Smashed potatoes pie / krossad potatis paj

Krossad potatis paj. Bottnen består av krossad potatis och fyllningen av en härlig, klassisk pajfyllning. Självklart kan man fylla pajen med vilka grönsaker eller proteiner som man vill.

Tips! Servera nybakade baguetter till pajen – klicka till receptet här!

Potatisbotten:
5 stora potatisar (eller flera små)
salt
olja

Äggfyllning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt
svartpeppar
2 dl riven ost

Fyllning:
broccoli
cocktailtomat
kyckling (eller skinka eller annan valfri produkt)

Här hittar du fler goda, lättbakade pajrecept – klicka här!

GÖR SÅ HÄR
1. Botten: Sätt ugnen på 250 grader.

2. Dela de stora potatisarna på mitten (om du har flera mindre potatisar behöver de inte delas). Koka potatisarna i ca 15 minuter i saltat vatten.

3. Mosa potatisarna i botten på en pajform och tryck upp dem lite på kanterna. Pensla bottnen med olja och strö över salt.

4. Förgrädda bottnen mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått en lätt gyllenbrun färg på ytan. Sänk värmen till 200 grader när potatisbottnen är klar.

5. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Riv osten.

6. Strö hälften av osten på potatisbottnen. Lägg på bitar av broccoli, cocktailtomater och kyckling (eller annan fyllning). Strö över resten osten. Häll över äggfyllningen.

7. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min i 200 grader. Servera gärna med en fräsch sallad.