Janssons frestelse i airfryer

Janssons frestelsen blir helt perfekt när den gräddas i Cosori airfryer!

Reklam för att laga julmat i Cosori airfryer! Jag har gjort en perfekt Janssons frestelse i min Cosori airfryer. Och den tar bara 30 minuter att grädda! Snabbare matlagning och drar mindre el än vanliga ugnen! Så bra!

Ni alla får 15% rabatt på alla Cosori airfryer + tillbehör med koden: LINDA15 – KLICKA HÄR!

En perfekt julklapp eller beställ hem en till dig själv och familjen! Jag älskar min Cosori airfryer och använder den mer och mer. Man kan göra det mesta i den, allt från att laga mat till att baka bröd, paj, kladdkaka och koka ägg!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 
– potatisgratäng
– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– lax
– paj
– potatis 
– pommes frites 
– baka frallor & limpor
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka sockerkaka och mycket, mycket mer!
Cosori airfryer är helt suverän!

Ni alla får 15% rabatt på alla Cosori airfryer + tillbehör med koden: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Janssons frestelse

600 g potatis
1 gul lök
salt
svartpeppar
100 g ansjovisfilé
4 dl vispgrädde
2 msk ströbröd 

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och hacka löken.

2. Skala potatisen och skär den i tunna stavar. 

3. Blanda potatis, lök och ansjovis en en form. Salta och peppra.

4. Häll över vispgrädden

5. Ställ ner formen i din airfryer-korg. Kör på 170 grader i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk och frestelsen krämig. Öppna korgen snabbt efter ungefär 20 minuter och om din Jansson fått mycket färg kan du sänka temperaturen till 140 grader de sista 10 minuterna. Om den behöver mer färg kan du fortsätta på 170 grader.

Ni alla får 15% rabatt på alla Cosori airfryer + tillbehör med koden: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Ni alla får 15% rabatt på alla Cosori airfryer + tillbehör med koden: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Denna Janssons frestelse är så krämig och god! Det är väldigt enkelt att laga mat i Cosori airfryer.

Ni alla får 15% rabatt på alla Cosori airfryer + tillbehör med koden: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Krämig pastasås på 5 minuter

En underbart god pastasås som bara tar 5 minuter att göra. Kryddningen och grönsakerna kan varierar efter egen smak.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Krämig pastasås på 5 minuter

1/2 gul lök
några champinjoner
1 morot, riven
200 g vitkål, riven
2 dl cocktailtomater
2 nävar färsk spenat
salt 
chiliflakes
2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong (flytande)
1 burk smaksatt Crème Fraiche smaksatt med valfri smak, t ex soltorkade tomater, vitlök m m
kokt pasta till 4 personer
Tillsätt gärna stekt kycklingfilé eller lax

GÖR SÅ HÄR

1. Stek hackad lök, skurna champinjoner och riven vitkål i olja i en stekpanna. Tillsätt tomater, färsk spenat och rör om. Salta och strö över chiliflakes.

2. Häll över vatten och grönsaksbuljong. 

3. Tillsätt en burk lätt Crème Fraiche (valfri smak) och rör om. Låt allt puttra i några minuter. 

4. Tillsätt pastan och rör om. 

Saftiga saffransbullar

Extra saftiga, goda saffransbullar som är fyllda med en härlig smörkrämsfyllning! Baka och njut av världens godaste saffransbullar!

Tips! Baka underbara saffranskärleksmums – klicka här för recept!

Saftiga saffransbullar

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 påsar saffran
150 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
16–17 dl vetemjöl

Fyllning
75–100 g smör
ca 1 dl strösocker
4 msk vaniljsocker

Tips!
Smaksätt fyllningen ovan med:
1 tsk kardemumma eller
100 g vit choklad, riven

Garnering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret. (Strö över riven vit choklad om du vill ha det)

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under en bakduk på ett galler.

saffransbullar1

Saffransäppelkaka

Saftig saffransäppelkaka som är ljuvligt god! Den är verkligen supersaftig, fluffig och extremt god! Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller ät den som den är som en sockerkaka. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Här hittar du fler julrecept – klicka här!

Saftig saffransäppelkaka

12 bitar

2 dl strösocker
3 ägg
1 påse saffran (1/2 g)
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
1/2 dl mjölk

Fyllning
3 äpplen
1 msk strösocker
1–2 tsk kanel

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker, ägg och saffran pösigt i en bunke (gärna med en elvisp)

2. Tillsätt resten av ingredienserna i smeten och blanda ihop till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Skala äpplena och skär den i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smeten. Strö över kanel och strösocker.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen.

Tips! Servera med en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

VÖRTFRALLOR

De allra godaste, hembakade vörtfrallorna! Supersaftiga, mjuka och helt underbara bröd att baka till julbordet!

Frallorna går lika bra att grädda på en vanlig ugnsplåt om du inte har en pajform, men lägg dem då ganska tätt i en cirkel som på bilden. Messmöret kan bytas ut till filmjölk ELLER naturell yoghurt.

Baka ljuvligt goda vörtlimpor – klicka här för recept!

Vörtfrallor i pajform

Ca 25 st (11 st i en pajform)

50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
450 g Fjällbrynt Messmör (1 burk) eller 4 1/2 dl filmjölk ELLER naturell yoghurt
2 tsk salt
1 dl mörk sirap
2 msk vörtkrydda (kan uteslutas)
ca 16 dl rågsikt

Garnering
1 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke (eller en hushållsassistent). Tillsätt vatten och Fjällbrynt Messmör och blanda tills jästen lösts upp. 

2. Tillsätt salt, sirap, vörtkrydda (kan uteslutas) och rågsikt, lite i taget mot slutet.

3. Blanda ordentligt och om degen känns för kladdig kan man tillsätta lite mer rågsikt. Knåda degen på ett mjölat bakbord i några minuter. Lägg degen i bunken och låt den jäsa under en bakduk i ca 45 minuter.

4. Dela degen i mindre frallor, ca 11 stycken får plats i en pajform. (Degen räcker till ca 25 frallor)

5. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en pajform och lägg i ca 11 degfrallor. Pensla dem med ägg och strö över lite vetemjöl. 

6. Låt frallorna jäsa i ca 30 min i formen. Sätt ugnen på 250 grader. 

7. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 20 minuter. Njuta av nybakat bröd med smör och en god ost. 

Baka ljuvligt goda vörtlimpor – klicka här för recept!