Saffranskärleksmums
LJUVLIG GOD SAFFRANSKAKA Den här kakan är oerhört saftig & god. Den sötsura citronglasyren är en fantastisk kombination till saffranskryddan, men man kan göra glasyren utan citron och blanda med vatten istället.
[caption id="attachment_53348" align="alignnone" width="288"] Superläckra saffransflorsockerbullar med smörkräm – klicka här eller på bilden för recept![/caption]
[caption id="attachment_53347" align="alignnone" width="286"] Baka en supersaftig, härliga saffranssockerkaka – klicka här eller på bilden för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på INSTAGRAM – KLICKA HÄR (så får du alla mina recept)
Saffranskärleksmums
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 påse saffran, 0,5 g
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr
50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
4 ½ dl florsocker
2–3 msk pressad citron (eller vatten om man inte vill ha citronsmak)
Garnering
kokosflingor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
[caption id="attachment_53330" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_53331" align="alignnone" width="860"] 2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.[/caption]
[caption id="attachment_53332" align="alignnone" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.[/caption]
[caption id="attachment_53333" align="alignnone" width="860"] 4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.[/caption]
[caption id="attachment_53334" align="alignnone" width="574"] 5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.[/caption]
[caption id="attachment_53335" align="alignnone" width="860"] 6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.[/caption]