Chokladkolapaj

En ljuvligt god chokladkolapaj. Botten består av smulade Ballerinakakor och är fylld med en krämig, underbar chokladkolakräm. På toppen har jag spritsat härliga gräddtoppar. Så himla god!
Chokladkolapaj
12 bitar
Botten
2 pkt Ballerina (valfri sort)
80 g smör, smält
Chokladkolakräm
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk kakao
50 g smör
150 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)
Garnering
2 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa sönder Ballerinakakorna och blanda dem med det smälta smöret.
2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Tryck upp smulorna på kanten.
3. Grädda kaksmulorna längst ner i ugnen i 10 min.
4. Chokladkolakräm: Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 122 grader (använd en digitaltermometer). Tillsätt sist chokladen, bruten i bitar, och låt den smälta ner i gräddblandningen. Rör om till en slät smet.
5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.
6. Spritsa vispgrädde på pajen. Förvara pajen i kylen.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!







TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!