Bärkladdkaka

När man får oväntat besök är en den här kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på. Du kan själv välja vilka bär du lägger på smeten.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Vit bärkladdkaka

Ca 16 bitar

250 g smör
5 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
Tips! Tillsätt 200 g vit choklad i smeten (smält ner den ihop med smöret) Den vita chokladen är frivillig men gör kakan ännu godare och lyxigare!

Garnering
300–400 g blandade bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöreti en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg ut bären på smeten.

4. Grädda kladdkakanmitt i ugnen i 22–25 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.

5. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

BAGUETTER

Rustika baguetter med flingsalt på toppen. De har en frasig skorpa och luftigt innanmäte. Bjud på dessa goda baguetter till helgmiddagen, på buffén eller ta med på picknick.

Tips! Degen kan stå och jäsa i kylen hela dagen om du vill förbereda och göra degen 6-8 timmar innan den ska gräddas. Baka sedan ut bröden en stund innan ni ska äta.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

BAGUETTER 

3 st

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 msk rapsolja
11–13 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i 5 min så att glutentrådarna blir starka.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till baguetter, ca 35 cm långa på ett mjölat bakbord. Lägg dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.

4. Skär sneda snitt i ytan på bröden med en vass kniv. Pensla med vatten och strö över lite flingsalt och vetemjöl.

5. Låt bröden jäsa under bakduk i 25–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt bröden svalna på ett galler utan bakduk för att behålla den knapriga skorpan. Förvara bröden i en papperspåse. Om du lägger bröden i en plastpåsen blir skorpan mjuk.

BANANKAKA I LÅNGPANNA

BANANKAKA Kanel och banan är en ljuvlig kombination. Den här mjuka, saftiga kakan kan ätas som den är eller med en klick grädde – då blir det en läcker dessert.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Bananakaka i långpanna

200 g smör, rumsvarmt 
4 dl strösocker
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel 
5 dl vetemjöl
1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
3 bananer, mosade

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen och vispa en minut till.

2. Mosa bananerna med en gaffel på en tallrik. 

3. Tillsätt resten av ingredienserna och bananerna i äggsmeten och blanda ihop allt till en slät smet.  

4. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. 

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–32 min. Låt kakan svalna i formen.

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Jag vill tipsa om att baka banankakan i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Ankarsrummare

Reklam för Ankarsrum Brödet är extra mjukt, fluffigt och himmelskt gott! Degen knådar jag i min Ankarsrum assistent som gör glutentrådarna i degen starka och brödet blir extra fluffigt och saftigt under gräddningen! 

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Ankarsrummare

12 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
1 dl ljus eller mörk sirap
1/2 dl rapsolja
15–17 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i bunken. Sätt på assistenten på lägsta hastighet. Tillsätt mjölken. Tillsätt salt, sirap, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Låt degen knådas i ca 5 minuter i Ankarsrums assistent. Strö över lite mjöl, sätt på deglocket och låt degen jäsa i ca 40 minuter. 

2. Lägg ut degen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Tryck ut degen till en rektangel. 

3. Dela degen i 2 x 6 bitar med en degskrapa eller kniv.

4. Nagga hål i degen med skaftet på en sked, ett sugrör eller en gaffel. 

5. Låt brödet jäsa på plåten, under en bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 18 minuter. Bryt isär bröden eller skär isär dem med en kniv. Ankarsrummarna går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Kyckling och klyftpotatis i Cosori airfryer

Kycklingfilé, klyftpotatis, broccoli och cocktailtomater – allt tillagat i en och samma korg i Cosori airfryer.

Reklam för Cosori Airfryer

COSORI AIRFRYER – ENKLASTE MATLAGNINGEN JAG TESTAT
Jag har hittat ett nytt sätt att laga mat – i Cosoris airfryer. Så himla smidigt, enkelt och gott! Cosoris airfryer är som en liten ugn, som man kan ta med sig och använda vart man än är, så länge det finns el.

ALLT-I-ETT
Att tillaga hela middagen på en och samma gång är det smidigaste och bästa. Det tar bara några minuter att förbereda ingredienserna och sedan sköter Cosori airfryer hela tillagningen.

Jag har tillagat kycklingfilé, klyftpotatis, broccoli och cocktailtomater – allt i samma gryta. Superenkelt och supergott!

Jag rekommenderar verkligen att köpa en Cosori airfryer, ni kommer spara så mycket tid på matlagning och bakning. Det är så enkelt!
Ni får 10 % rabatt med min kod: linda10 – klicka här för att se alla Cosoris färger och tillbehör!

Alla borde ha en denna airfryer hemma! Så enkel och bra matlagning!

Här får ni mitt recept:

KYCKLINGFILÉ, KLYFTPOTATIS, BROCCOLI & COCKTAILTOMATER

2 kycklingfiléer
1 msk olja
1 msk soja
curry
chiliflakes
salt


5 potatisar
olja
salt

broccoli
cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR

  1. Pensla kycklingfiléerna med en blandning av olja och soja. Krydda med valfria kryddor (jag hade curry, chiliflakes och salt)
  2. Skär potatisen i klyftor. Blanda potatisklyftorna med lite olja och salta dem (det går bra även utan olja, men de blir lite krispigare med olja).
  3. Lägg kyckling, potatisklyftor, broccoli och cocktailtomater i korgen i din Cosori airfryer.
  4. Tryck igång din Cosori airfryer. Tryck på kycklingsymbolen (180 grader i 25 minuter). Tryck på START.

    Tiden kan variera lite beroende på storleken på dina kycklingfiléer och potatisbitar. Om du har mindre kyckling och potatis än jag på bilderna så kan du köra i 20 minuter.

    Om kycklingen inte skulle vara värdig i mitten när man tar ut den så kan man köra i någon minut till.

    Här hittar ni massor av goda recept ni kan tillaga och baka i Cosori airfryer – klicka här!
Kycklingfilé, klyftpotatis, broccoli och cocktailtomater – allt tillagat i en och samma korg i Cosori airfryer.
Klicka på videon för att se hur man tillagar maten i Cosori airfryer.