Tekaksfrallor

TEKAKSFRALLOR. Sånt här bröd går inte att köpa! Man måste baka det själv! Saftigare, mjukare bröd får man leta efter. Så lyxigt och gott bröd! Frallornas frallor! Går bra att frysa in.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

TEKAKSFRALLOR

Ca 20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
75 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl (eller rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Forma ca 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga dem lätt med en gaffel. Sätt ugnen på 250 grader. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk. (Om du har en stor plåt får du kanske plats med alla 20 på samma plåt, min plåt är lite mindre).

4. Grädda frallorna mitt i ugnen i 12–14 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

RECEPT INSTAGRAM LINDAS BAKSKOLA

BESTÄLL COSORI AIRFRYER (rabattkod: LINDA15) - KLICKA HÄR!

Beställ Camilla Hamids dispenser – klicka här!

BESTÄLL Lindas NYA BAKBOK – KLICKA HÄR!

KLICKA PÅ RECEPTLÄNKARNA NEDAN! ⬇️




Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Lindas-bakböcker-1024x356.jpg
BESTÄLL LINDAS BÖCKER - KLICKA HÄR!
Alla recept i böckerna har steg-för-stegbilder som visar hur man bakar.

  • Vitlökspotatis - recept klicka här
  • BESTÄLL LINDAS BAKBÖCKER – KLICKA HÄR!

    BESTÄLL Lindas BAKBÖCKER – KLICKA HÄR!

    Klicka på bilden för att beställa Lindas bakböcker!

    PRENUMERERA PÅ HELLO FRESH  KLICKA HÄR!

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Lindas-bakböcker-1024x356.jpg
    BESTÄLL LINDAS BÖCKER - KLICKA HÄR!
    Alla recept i böckerna har steg-för-stegbilder som visar hur man bakar.

    Bröd i springform

    Enkelt brödrecept – ett mycket gott, saftigt, luftigt och lättbakat bröd som är perfekt att äta till frukost, mellanmål, till en sallad eller som måltidsbröd till middagen. Brödet som passar till alla tillfällen. Tips! Byt ut 2 dl rågsikt mot grahamsmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.

    Tips om du vill kalljäsa brödet! 
    Gör degen på kvällen, tryck ut den i formen och låt den jäsa övertäckt i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar. Väldigt smart!

    Bröd i springform

    6–8 bitar

    Det mjuka och saftiga brödet jäser endast en gång direkt i formen.

    25 g jäst (½ pkt)
    3 dl vatten, fingervarmt
    1 tsk salt
    2 msk rapsolja
    7–8 dl rågsikt (vetemjöl går också bra)

    GÖR SÅ HÄR

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig, lätt kladdig deg.

    2. Strö mjöl ovanpå degen så den inte fastar i händerna. Tryck ut degen i en springform, ca 24 cm klädd med bakplåtspapper (en fyrkantig form går också bra) med mjölade händer.

    3. Tryck runda hål i degen, gör ett kryssmönster med t ex baksidan på en sked.

    4. Låt degen jäsa i ca 50 minuter. Sätt ugnen på 230 grader.

    5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 15 min.

    6. Lyft upp brödet ur formen, i papperet och låt det svalna under en bakduk.

    Cornflakeschoklad

    Cornflakeschoklad. Små krispiga, ljuvliga chokladpraliner med frasiga cornflakes i chokladen. Så himla goda och mycket lätta att göra själv. Julgodis som verkligen är uppskattat och alla kan göra det själva utan att misslyckas.

    Cornflakeschoklad

    150 g choklad
    3 dl Corn flaket (eller andra krispiga flingor)

    GÖR SÅ HÄR

    1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.

    2. Krossa flingorna lite lätt med fingrarna.

    3. Rör ner flingorna i chokladen och blanda.

    4. Klicka ut chokladsmeten i små formar. Låt dem stelna i kylen.

    TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

    CHOKLADFUDGE med 2 ingredienser

    Chokladfudge med bara 2 ingredienser – himmelskt gott för alla chokladälskare!!! Ett tips är att tillsätt något krispigt i fudgen, t ex hackad sötmandel, hackade nötter eller krispiga flingor. Då blir fudgen ännu godare!

    TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

    CHOKLADFUDGE med 2 ingredienser

    400 g mörk choklad
    1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)

    Tips! Tillsätt något krispigt i fudgen: t ex hackad sötmandel, hackade nötter eller krispiga flingor

    GÖR SÅ HÄR

    1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.

    2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om.

    3. Bred ut smeten i en form, 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna i kylen. Skär fudgen i bitar när den stelnat.

    Julgodistips: RISBRÄCK så himla gott! Klicka till receptet här:

    Julgodistips: RISBRÄCK så himla gott! Klicka till receptet här: