Sockerfri chokladkola

I betalt annonssamarbete med Hermesetas lättströ.

Härlig chokladkola som inte innehåller vanligt strösocker, istället har jag sötat den med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.

Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri.

Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri. I stället för vanligt strösocker har jag sötat min chokladkola med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.

Perfekt för diabetiker och alla som vill äta mindre mängd kolhydrater och socker. Hermesetas Lättströ finns bland bakprodukterna i vanliga livsmedelsbutiker.

Sockerfri chokladkola

2 dl vispgrädde
2 dl Hermesetas lättströ
2 dl fibersirap 
2 msk kakao
25 g smör

*Fibersirap är sockerfri och finns i olika märken.

GÖR SÅ HÄR

1. Tillsätt vispgrädde, Hermesetas lättströ, kakao och fibersirap i en kastrull. Låt det koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.

2. När smeten börjar tjockna och har nått 123–125 grader tillsätter du smör och rör om. Stäng av värmen.

3. Häll smeten i en liten form, klädd med bakplåtspapper. Låt den kallna. Ställ chokladfudgen i kylen och låt den stelna i ett par timmar. Skär den sedan i bitar med en vass kniv.

Fakta 

Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier och påverkar inte blodsockret. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik För mer information om fördelarna KLICKA HÄR!

Låt kolan koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.
Chokladkolan har en riktigt härlig segmjuk konsistens och smakar både kola och choklad – en perfekt kola! Den innehåller inget vanligt strösocker, istället har jag sötat den med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.

Rocky Road sockerfri

Rocky Road

150 g Nicks Dark chocolate
150 g Nicks mjölkchoklad
2 st Nicks Peanuts n´fudge, hackade
2 st Nicks Nicks Soft Toffee
2 st Nicks Cruncy caramel

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt 1/2 dl vispgrädde och blanda. Låt chokladen svalna. 

2. Hacka alla Nicks chokladbars grovt och blanda ner dem i chokladen. 

3. Bred ut chokladen i en liten form, klädd med bakplåtspapper. Ställ den i kylen för att stelna. Skär i bitar med en vass kniv.

Sockerbitslykta

Sockerbitslyktan sprider ett supermysigt sken i mörkret.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

En mysig, superfin lykta byggd av sockerbitar. Ett roligt julpyssel för hela familjen.

Sockerbitslykta

Du behöver:
en bit kartong
aluminiumfolie
sockerbitar
lim (ej brandfarligt!) eller kristyr som du gör av florsocker och äggvita
värmeljus

GÖR SÅ HÄR
1. Klipp ut en cirkel, ca 10 cm i diameter ur kartongbiten.

2. Klä kartongcirkeln med aluminiumfolie.

3. Sätt lim eller kristyr på sockerbitarna och sätt dem i en cirkel i utkanten på kartongcirkeln.

4. Bygg sedan sockerbitarna som en mur ovanpå bottenlagret. 5–7 lager är lagom.

Saffransdrömmar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Otroligt spröda, gyllengula drömmar som fullkomligt smälter i munnen. De doftar och smakar himmelskt gott och är mycket lätta att baka.

Saffransdrömmar 

18 st

1/2 g saffran (1 påse)
50 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk hjorthornssalt

1/2 dl matolja eller rapsolja
2 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Vispa ihop saffran, smör, strösocker och hjorthornssalt i en bunke med en elvisp.

2. Tillsätt oljan och och vispa en minut till. 

3. Tillsätt vetemjöl och blanda ihop allt snabbt till en deg.

4. Rulla ut degen till en lång rulle. Dela den i ca 18 bitar. Rulla bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem kallna på plåten.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Chokladbräck sockerfritt

I betalt annonssamarbete med Nicks.

Enkelt och supergott! Bräcket kan brytas till mindre bitar och toppas med Nicks Crunchy caramel och hackad sötmandel/nötter. Godiset är gjort med Nick´s choklad och påverkar inte blodsockret nämnvärt. Superbra för alla som vill äta sockerfritt och t ex diabetiker.

Chokladbräck sockerfritt

300 g Nick´s dark chocolate
300 g Nick´s milk chocolate
4 st Nicks Crunchy caramel (28 g styck)
1/2 dl hackade nötter eller sötmandel (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält chokladen i en skål (av glas, porslin eller aluminum) över vattenbad.
  2. Hacka Nicks Crunchy caramel med en vass kniv.
  3. Hacka nötterna eller sötmandel.
  4. Bred ut chokladen tunt på ett bakplåtspapper (som ligger på en skärbräda eller plåt).
  5. Strö hackat Nicks Crunchy caramel och hackade nötter/sötmandel över hela chokladen.
  6. Ställ chokladen i kylen för att stelna. Förvara chokladen i kylen.