Kesofrallor med havremjöl

https://youtu.be/7DPnARxM06g
Klicka på filmen för att se hur man bakar Kesofrallor med havremjöl!

NYTTIGA KESOFRALLOR MED HAVREMJÖL. Baka bröd utan vetemjöl. Keso, havremjöl och ägg är grunden i dessa otroligt saftiga och goda bröd. Och de behöver inte jäsa. Mycket enkla att baka!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kesofrallor med havremjöl

Ca 14 st
11 dl havremjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver 
500 g Keso (valfri fetthalt)
7 ägg 
2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda havremjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt. 

2. Tillsätt Keso, ägg och vatten. Rör om ordentligt till en kladdig deg. 

3. Forma ca 14 frallor med två matskedar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (två plåtar behövs).  

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten. Låt bröden kallna helt innan du skär isär dem med en kniv.

Pestolax i ugn

https://youtu.be/IKjxcZOjAvo
KLICKA PÅ FILMEN FÖR ATT SE HUR MAN TILLAGAR PESTOLAX I UGN!

Pestolax i ugn är fantastiskt gott och mycket enkelt att tillaga. Maträtten tar bara några minuter att förbereda och sedan rakt in i ugnen där den sköter sig helt själv. Servera med ris, bulgur, pressad potatis, potatismos och citron.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Pestolax i ugn

4 portioner

4 laxfiléer
salt 
svartpeppar
ca 8 msk pesto
(lite mer än 1 dl)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsform. 

2. Salta och peppra laxfiléerna.

3. Bred ut ungefär 2 msk pesto på varje laxfilé (mängden beror på laxfiléns storlek). 

4. Grädda laxen i ca 20 min längst ner i ugnen (tiden kan variera beroende på laxfiéernas storlek) . Känn med en gaffel att laxbitarna är färdiga.

Hålkakor

Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt saftiga, mjuka och goda. Rågsikt är så väldigt gott att baka bröd med. 

Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot grahamsmjöl eller rågmjöl för mer fibrer.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Hålkakor

12 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
1 dl mörk eller ljus sirap
15–17 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, smör, sirap och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den ordentligt. Låt den jäsa i ca 45 min under en bakduk.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Rulla den i mjöl och forma den till en limpa. 

3. Dela degen i 12 bitar. Forma dem till bollar och tryck ut dem till till runda kakor, ca 15 cm.

4. Gör ett hål i mitten på bröden, ca 2 cm brett. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite mjöl över bröden och stick ner ca åtta hål i varje kaka med änden på en visp eller liknande.

5. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk. 

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Sockerkanelkaka

https://youtu.be/Q7_YoSUsnIA
Klicka på filmen för att se hur man bakar sockerkanelkakan!

SOCKERKANELKAKA En sockrad kanelkaka som är supersaftig och så himla god! Mycket enkel att baka och perfekt att bjuda på till fikat eller ta med ut på picknicken!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

SOCKERKANELKAKA

Ca 10 bitar

Kanel och strösocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör, smält
3 dl vetemjöl 

Garnering
kanel
strösocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form, cm 24 i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll hälften ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärströsocker på smeten. Häll på resten av smeten och strö över ett till lager kanel och strösocker.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

Ananaskyckling

https://youtu.be/2cIH_R-dpHU
Klicka på filmen för att se hur man tillagar Ananaskycklingen.

ANANASKYCKLING Ananas och kyckling är en vansinnigt god kombination. Och smaksättningen med curry, vitlök och salta jordnötter är så himla god! En perfekt maträtt som passar både vardag och helg.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Ananaskyckling

4 portioner

Stek först i stekpannan:
10 ananasringar (ungefär en stor burk, spar spadet till såsen)
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry

Stek sedan i stekpannan:
4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
curry
2 dl ananasspad
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning

Garnering
1 näve jordnötter 
gärna färska örter

GÖR SÅ HÄR

1. Skär ananasringarna i mindre bitar. Värm upp en stekpanna och häll lite olja i botten. Lägg i ananasbitarna och pressa över en vitlöksklyfta och krydda med curry. Stek bitarna i hög värme i någon minut. Ta upp ananasbitarna och lägg dem på en tallrik.

2. Värm upp stekpannan och häll i olja i botten. Krydda kycklingfiléerna med salt, svartpeppar och curry. Stek dem gyllenbruna på båda sidorna på hög värme. 

3. Ta upp kycklingfileerna och skär dem i smala bitar. Lägg tillbaka dem i stekpannan och sätt på medelvärme. Rör om så att kycklingbitarna blir genomgräddade. 

4. Tillsätt ananasspad, vispgrädde och kycklingfond. Rör om ordentligt. Tillsätt ananasbitarna. Strö över jordnötter och garnera gärna med färska örter, t ex oregano eller basilika. Servera gärna med ris och en fräsch sallad.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)