Saffranskaka utan socker och mjöl
I betalt annonssamarbete med Hermesetas.
En saftig, härlig saffranskaka bakad utan vanligt strösocker och mjöl. Istället har jag sötat den med Hermesetas lättströ och använt mandelmjöl och kokosmjöl vilket gör att kakan har ett väldigt lågt kolhydratinnehåll och påverkar blodsockret minimalt.
Hermesetas lättströ innehåller 90 % mindre kalorier och det påverkar inte blodsockret. Perfekt för t ex diabetiker och alla som vill äta mindre socker och kolhydrater.
Saffranskaka utan socker och mjöl
12 bitar
2 ägg
2 dl Hermesetas lättströ
150 g smör, rumsvarmt
0.5 g saffran (1 påse)
2 tsk bakpulver
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl mjölk
Till formen
smör
kokos eller ströbröd
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga ihop med Hermesetas lättströ. Tillsätt smöret och vispa en stund till.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en smet.
3. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form, ca 23 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 minuter. Låt den svalna i formen
Fakta
Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier och påverkar inte blodsockret. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik. För mer information om fördelarna – klicka här!