Sockerfri chokladkola
I betalt annonssamarbete med Hermesetas lättströ.
Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri.
Julens godaste chokladkola, som dessutom är sockerfri. I stället för vanligt strösocker har jag sötat min chokladkola med Hermesetas Lättströ som inte påverkar blodsockret och innehåller 90 % mindre kalorier.
Perfekt för diabetiker och alla som vill äta mindre mängd kolhydrater och socker. Hermesetas Lättströ finns bland bakprodukterna i vanliga livsmedelsbutiker.
Sockerfri chokladkola
2 dl vispgrädde
2 dl Hermesetas lättströ
2 dl fibersirap
2 msk kakao
25 g smör
*Fibersirap är sockerfri och finns i olika märken.
GÖR SÅ HÄR
1. Tillsätt vispgrädde, Hermesetas lättströ, kakao och fibersirap i en kastrull. Låt det koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.
2. När smeten börjar tjockna och har nått 123–125 grader tillsätter du smör och rör om. Stäng av värmen.
3. Häll smeten i en liten form, klädd med bakplåtspapper. Låt den kallna. Ställ chokladfudgen i kylen och låt den stelna i ett par timmar. Skär den sedan i bitar med en vass kniv.
Fakta
Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier och påverkar inte blodsockret. Dessutom har produkten ett lågt GI-värde. Hermesetas strö passar utmärkt för dig som vill få i dig mindre kalorier, men ändå känna samma goda smak! Produkten finns att köpa i de flesta livsmedelsbutik För mer information om fördelarna KLICKA HÄR!