Havregrynslimpa utan vetemjöl


TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Enklare limpa kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Limpan är underbart god, nyttig och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd och mer protein. Så himla smart och bra recept!
Havregryn innehåller inte gluten naturligt, men kan innehålla spår av gluten. Om man vill ha glutenfria havregryn måste man använda rena havregryn.
Tips! Det går bra att byta ut till mjölkfritt alternativ istället för yoghurt, filmjölk eller kvarg, t ex havremjölk. Bröden går jättebra att frysa in!
Havregrynslimpa utan vetemjöl
1 st
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
5 ägg
4 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda havregryn, bakpulver och salt i en bunke.
3. Tillsätt äggen och rör om ordentligt så att alla havregryn blir blöta av äggen.
4. Tillsätt filmjölk och rör om ordentligt till en kladdig deg. Låt degen stå och dra åt sig vätskan i ca 10 min.
5. Häll degen i en limpform, täckt med bakplåtspapper.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.



Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag har bakat min limpa i min, nya avlånga ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
