Crunchy Caramel brownies

Samarbete med Nicks

Jag har bakat med Nicks produkter! Dessa fantastiskt goda, segmjuka brownies med crunchig choklad (Nicks Crunchy Caramel) på toppen, som knappt påverkar blodsockret! Låter som magi och, ja det är det! Med Nicks Use Like Suger istället för strösocker i smeten, mandelmjöl istället för vetemjöl och Nicks Crunchy Caramel istället för vanlig choklad så får du himmelskt goda brownies med minimal höjning av blodsockret! Perfekt bakverk för alla som vill ute mindre socker, mindre mjöl, mindre kolhydrater, men ändå vill njuta av godsaker. 

ERBJUDANDE!
20% rabatt på Nicks hela sortiment! Gäller t o m 30 nov. 1 köp per kund.
Klicka här för att handla Nicks med 20% rabatt!

Crunchy Caramel brownies och alla Nicks produkter påverkar blodsockret minimalt! Väldigt uppskattat hos många diabetiker.

Tips! Servera gärna dina brownies med Nicks krämiga vaniljglass Vanilla Bean (som knappt inte heller påverkar blodsockret). 

Crunchy Caramel brownies

12 bitar

125 g smör
2 ½ dl Nicks Use Like Sugar
3/4 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl eller kokosmjöl

Garnering
4 st Nicks Crunchy Caramel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Use Like Sugar, kakao, salt och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mandelmjöl (eller kokosmjöl) och rör ihop allt till en slät smet.

2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. 

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min. 

4. Garnering: Grovhacka fyra stycken Nicks Crunchy Caramel. Strö dem över kakan medan den fortfarande är varm. Låt kakan kallna. Ställ den i kylen i ca en timme före servering så att chokladen stelnar ordentligt på ytan. Servera gärna med Nicks krämiga vaniljglass Vanilla Bean (som knappt inte heller påverkar blodsockret).

Crunchy Caramel
– Nicks Crunchy Caramel består av knäck som är doppad i mjölkchoklad. De är så himla goda och perfekta att använda som topping på brownies. Kombinationen är oslagbar!

Use like sugar
– Use like sugar är en sockerersättning som innehåller 70% mindre kalorier än vanligt socker och som består av en kombination av naturlig sötning. 
– Påverkar inte blodsockret.
– 1 dl strösocker = 1 dl Use like sugar.

Saffransbrownies

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Skarmavbild-2020-11-05-kl.-21.39.58-1024x872.png
TIPS! Vill du ha en suverän bakbok med julens alla recept?
Min bok Lindas julbak innehåller alla recept du behöver till julbaket.
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA LINDAS JULBAK!

.

.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Saffransbrownies – en riktigt julig, segmjuk brownie med härlig saffranssmak. Smeten tillagas direkt i kastrullen på bara några minuter och gräddas på ca 20 min! Perfekt att bjuda på i juletider!

Saffransbrownies

12 st

150 g smör
3 dl strösocker
1 nypa salt
1 paket saffran, (0,5 gram)
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 3/4 dl vetemjöl

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och och blanda ihop allt till en smet.

2. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 22 x 28 cm eller en rund springform, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. 

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i bitar. Pudra över florsocker innan servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Lindas julbak

TIPS! Vill du ha en suverän bakbok med julens alla recept? Klicka här för att beställa boken!

Lindas julbak innehåller alla recept du behöver till julbaket! Min bok innehåller bl a recept:
– saffran
– pepparkakor
– julgodis
– mjuka kakor
– cheesecakes
– julbröd
– lussebullar
– chokladgodis
– juldesserter
Ja, alla recept du behöver till julbaket i hela november och december!

Klicka här för att beställa Linas julbak!

Wasabisås

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

En het, kall sås som passar till allt! Kyckling, torsk, lax, fiskpinnar, vegorätter eller kött. En riktigt god favoritsås som är busenkel att göra med endast 3 ingredienser.

Ingredienser:
3 dl crème fraiche (gräddfil eller iMat fraishe)
4–5 cm wasabipasta (från tub)
salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda crème fraiche och wasabi (smak av styrkan). Tillsätt en nypa salt. Blanda ordentligt.

    Gott till allt, t ex lax, torsk, kyckling, kött, vegobiffar m m.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Spindelkladdkaka

Spindeltårta med kladdkakebotten och chokladganache.

Spindelkladdkaka

10–12 bitar 

150 g smör
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
3 ägg

Chokladganache
150 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde

Ögon
2 Ballerinakakor

Spindelben
18 godissnören

Spindelnät och spindel
smält, vit choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösockret. Låt blandningen svalna något.

2. Tillsätt resten av ingredienserna i smörblandningen och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.

5. Värm grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.

6. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och lägg två Ballerinakakor ovanpå. Ställ kakan i kylen för att stelna.

7. Fläta ihop sex stycken spindelben (3 godissnören i varje). Lägg dem under kladdkakan vid servering så de sticker fram under tårtan.

Tips! Spindelnätet och den lilla spindeln på kakan har jag gjort av smält, vit choklad. Jag smälte chokladen och använde en sprits med en smal tyll och så spritsade jag chokladen i form av ett spindelnät och en spindel på ett bakplåtspapper. Chokladen stelnade i kylen.

Spindelben: Fläta ihop 3 godissnören x 6 stycken.