SAFTIGA FRALLOR recept
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Nygräddade havrefrallor med smör, ost och en skiva paprika är bland det godaste jag vet! Underbara bröd med havregryn i degen.
Tips! Om du vill garnera bröden med sesamfrön, solroskärnor eller linfrön istället för havregryn så går det jättebra! För mer fibrer i degen kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
saftiga frallor
15 st
25 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
3 dl havregryn
2 tsk salt
3 msk rapsolja
10–11 dl vetemjöl (eller rågsikt)
Garnering
vatten
havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Häll i alla havregryn, rör om och låt stå i ca fem minuter.
2. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
3. Knåda ihop degen på ett mjölat bakbord. Rulla degen i vetemjöl och dela den i 15 bitar.
4. Forma runda frallor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bröden med vatten och strö över havregryn. Låt bröden jäsa i 30 min.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här)