TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!



Underbart, ljuvligt, fantastiskt god chokladfudgetårta som kommer göra succé på fikabordet. En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas och alla kommer gilla den! Lägg receptet på minnet!
Ca 12 bitar
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe
150 g smör, smält
3 msk kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl vetemjöl
Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 ¾ dl strösocker
2 msk ljus sirap
200 g mörk choklad, grovhackad
50 g smör, smält
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, kaffe och smör. Blanda kakao, salt bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 18–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna helt i formen.
4. Chokladfudge: Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och choklad i en kastrull. Låt det småputtra under omrörning i några minuter. Stäng av värmen och blanda ner smöret. Låt fudgen svalna något.
5. Tryck till kanterna lite på bottnen om de pekar inåt efter gräddningen. Häll fudgen på chokladbottnen och låt den stelna i kylen. Sikta över lite florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispad grädde.






Lyxig löjromspizza som kan ätas både som förrätt, tilltugg eller huvudrätt. En riktig festlig pizza som passar alla högtider, men även en vanlig helg när man vill lyxa till det. Pizza bianco – pizza som bakas utan tomatsås.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
1 stor pizza
pizzadeg
100 g valfri ost, riven (gärna Västerbotten eller prästost)
2 dl creme fraische
1 rödlök, hackad
gräslök eller dill
50 g löjrom
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Gör pizzadegen enligt recept eller köp färdig.
2. Kavla ut degen tunt på ett bakplåtspapper. Gör gärna en liten tjockare kant på pizzan. Låt den jäsa i 25–30 min.
3. Riv osten och strö den över pizzadegen.
4. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 min. Ta sedan ut och pizzan.
5. Hacka rödlöken fint. Skär eller klipp gräslöken i mindre bitar.
6. Bred eller klicka ut crème fraiche över pizzabotten. Toppa med löjrom, rödlök och gräslök. Skär pizzan i bitar.



NYTTIGT KESOBRÖD UTAN MJÖL Baka bröd utan vetemjöl. Keso och havregryn är grunden i dessa otroligt saftiga och goda bröd. Och de behöver inte jäsa. Mycket enkla att baka!
| TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du mer inspiration och fler recept! |
| Ca 14 st st |
| 10 dl havregryn 3/4 tsk salt 1 msk bakpulver 7 ägg 500 g Keso (valfri fetthalt) Garnering sesamfrön (kan uteslutas) |
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt. 2. Tillsätt ägg och Keso och rör om ordentligt. Låt blandningen stå och dra sig i ca 10 min. 3. Forma runda frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Sänk värmen till 225 grader efter halva gräddningstiden. Låt dem svalna på plåten. Låt bröden kallna helt innan du skär isär dem med en kniv. |


I annonssamarbete med Ankarsrum. Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här!



Hönökakor är ett klassiskt, platt bröd som brukar bakas ut i rundlar som delas på mitten. Men jag har förenklat och kavlat ut degen på en plåt istället. Smaken är såklart densamma och likagod, bara enklare att baka.
Tips!
Det är viktigt att knåda degen i assistenten i 5–8 minuter så att glutentrådarna i degen blir starka. Då blir brödet högt, luftigt och saftigt. Ankarsrum gör hela jobbet 🙂

Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör
– klicka här!
Fakta Ankarsrum
– Stark motor på 1500 Watt
– Story rymlig bunke: 7 liter
– Tillbehör som ingår: 7 liter rostfri kittel, degrulle, degkniv, degskrapa, degkrok och jäslock. En 3,5 liters vispskål, ballongvispar och mördegsvispar.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
3 plåtar
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm (eller vatten)
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
9 dl rågsikt
8–9 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken. Sätt i degkniven och degrullen (ett par centimeter från kanten). Sätt igång din Ankarsrum assistent på lägsta hastighet. Tillsätt salt, sirap, smör, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Kör maskinen på låg hastighet i 5–8 minuter. Flytta degrullen lite närmre kanten när allt mjöl är tillsatt i degen så att den knådas. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i 3 bitar. Kavla ut dem tunt på ett bakplåtspapper. Kavla sista varvet med en kruskavel. Nagga ordentligt med en gaffel om du inte har någon kruskavel så att det inte blåses upp stora luftbubblor under gräddningen.
3. Lägg den utkavlade degen på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll på att de får lagom färg. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Ankarsrums assistenter finns i många olika färger och har massor av bra tillbehör. Klicka här för att titta på de olika färgerna och alla tillbehör!

Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör
– klicka här!
