Traditonellt bakar man ofta kärleksmums i långpanna och skär dem i rutor, men för omväxlings skull gjorde jag dem som stora muffins. Om du ändå vill göra dem i långpanna bör formen vara ca 30 x 40 cm, ugnsvärme: 180 grader och gräddningstid ca 20–23 min (mitt i ugnen).
Kärt barn har många namn... Jag har alltid kallat dessa godbitar för kärleksmums, men de kallas även för snoddas, moccarutor, tv-kaka, ja listan kan göras lång! Vad kallar du dem för?
[caption id="attachment_47160" align="alignnone" width="215"] Superläcker jordgubbschokladkaka – klicka här för recept![/caption]Följ mig gärna på Instagram & snapchat: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Kärleksmumsmuffins
Ca 16 st stora
Saftiga chokladmuffins med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
4–5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem till ¾.
3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna.
4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna. [caption id="attachment_8639" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_8640" align="alignnone" width="860"] 2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem till ¾.[/caption] [caption id="attachment_8641" align="alignnone" width="860"] 3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna.[/caption] [caption id="attachment_8642" align="alignnone" width="860"] 4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.[/caption] [caption id="attachment_8643" align="alignnone" width="860"] 5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna.[/caption]